1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478109 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2155612

Sv: Modo - Mora 2021-02-24
Gavelo: Det som blir knepigt i dessa situationer är att man undanröjer bevisen. När man uttrycker sig i text och dessutom i affekt, försvinner nyansskillnader.

En kommentar som "Är så jävla less. Sven Svensson kan gå och hänga sig!" är förvisso extremt otrevlig, men inte olaglig och borde därför vare sig censureras eller polisanmälas.

Om någon istället hade skrivit "Nu jävlar får det räcka, nu är det jag som tar min morakniv och åker hem till Sven Svensson och gör kaoz av honom!!!" eller "Jag ger 1000 kr till den som åker hem till Sven Svensson och ger honom på käften", så är det ett olaga hot som bör bli ett polisiärt ärende.

Nu tvivlar jag inte på att det som skrevs ikväll var av allvarligare karaktär, men att basunera ut att "allvarliga hot har inkommit" utan att kunna redogöra för vilken typ av av hot som har ägt rum är likväl problematiskt. I princip skulle man kunna sätta detta i system för att motverka negativ kritik, eftersom alla "normala" supportrar såklart stannar upp och tänker efter en extra gång innan man skriver någonting negativt efter en sådan här nyhet. Då är det bättre att vara tydlig och säga att det har rört sig om explicita mordhot som kommer anmälas till polisen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Mora 2021-02-24
Bad_Brett:

Du kanske ska läsa vad som skrivits innan du kommenterar hoten och försöker förminska det.

Om någon skriver "Fredrik Glader: Avsluta ditt liv innan någon annan gör det åt dig"

Det tycker jag är väldigt illa och inget som ska förekomma kring vår klubb.

Sedan att vår officiella hemsida inte skriver ut det i klartext tycker jag är helt rätt med respekt för fredrik och hans familj, dom ska inte behöva återge hoten i detalj för att kunna producera ett uttalande på hemsidan och ta avstånd.
Kommentera

Sv: Modo - Mora 2021-02-24
Bad_Brett: Troligen nån galning bara, men hoppas dom får fast personen. Glader hade ju reagerat starkt såklart
Kommentera