1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478919 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2162258

Sv: Silly season
Rytter: Gillar inte alls värvningen av Modigs. Förstår den inte alls. Ytterligare en breddspelare utifrån. Vad han tillför som är spets är erfarenheten av att gå upp. Men kvalet är ju omgjort nu, så den erfarenheten är ju inte värt ett jotta.

Erik Karlssson sitter på samma erfarenhet, uppenbarligen nåt som Glader tittar på men jag tycker att det är en missräkning från honom att tro att det är värt något.

Ytterell stiter på samma erfarenhet.

(Not. Tycker Ytterell och EK är bra spelare)


Det gör mig faktiskt sjukt orolig detta. Och då framförallt hurvida Glader är rätt person. Undrar lite hur Glader tänkt här? Varför är den här erfarenheten relevant?

Glader ger mig ibland lite samma vibbar som med Svarten. Noll känsla för förväntade utfall på risker, överoptimism och "First level thinking".
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Ogie Ogilthorpe: de underliggande siffrorna på modigs visar att han är en spelare som håller topp sex klass i shl, behöver bara hitta jämnheten. alla jag har pratat med i branschen hyllar den här värvningen och är rätt säkra på att han gör 20 mål om han får spela högt upp i modo
Kommentera

Sv: Silly season
Ogie Ogilthorpe:

Ett annat exempel, titta på Blomqvist i Timrå som hade väldigt dåliga stats.

ca 10p per säsong två senaste åren och sämre än -10 i +/- i Brynäs. I timrå ligger han runt 30p och +23.

Så man ska inte underskatta erfarenhet och stabila spelare som tar steget ner en nivå.
Kommentera

Sv: Silly season
Ogie Ogilthorpe: Jag skulle vilja se Modigs mer innan jag sågar honom. Han har inte presterat lysande, men ligger väl ungefär på samma nivå som Johaness Salmonsson gjort i år i IKO. Dock är Modigs en yngre spelare som möjligen kan blomma ut.

Jag tror och hoppas på att vi kan ha ett jämnare lag i vinter. Lite som Löven kunnat vara om de spelat ihop ett lag. Inte ett lag med en förstakedja, en svagare andra samt två kedjor som ska spela noll-noll. Hellre då tre kedjor som är hyggligt jämna där alla kan producera och där man inte är utlämnade om förstakedjan inte fungerar.
Kommentera

Sv: Silly season
Ogie Ogilthorpe: Erik Karlsson är en riktigt bra värvning. Blir kanon som center i 1/2.
Kommentera

Sv: Silly season
Ogie Ogilthorpe:

Har du sett Modigs spela, jag tycker det är en bra spelare som jag imponerades av året IKO gick upp, han var ju ett stort hot i slutspelet och växte när det blev tuffa matcher. Svårt att ta en roll i IKO i SHL när de värvat in mycket utifrån, men vad jag sett och förstår har han inte gjort bort sig när han får chansen.

Han har rutin, han har fart, han har skott, han har en lite elak sida och ger sig in där det är fysiskt, och framförallt kommer han till jobbet och gör det han ska.

Jag tycker inte detta är en dålig värvning och placerar vi honom i en tredjekedja så kommer han stärka vårt lag. Som värvning till första/andra, nja där är jag mer tveksam, även om han nog kan ta en roll som ytter i en andrakedja.

Vad ska man gå efter istället till en tredjekedja? Har du några exempel på spelare vi istället bör gå efter som är realistiska till en tredjekedja?

Jag tar modigs alla dagar i veckan i en tredjekedja istället för t.ex. Åhström/LP.

Gillar att vi går efter svenska spelare som har rutin/erfarenhet och står för hårt jobb.
Kommentera