1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482771 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2175757

Sv: Silly season
Sven Tuta: äh Hinken är tät. Det här blir bra. Otroligt synd bara att han börjar först i maj när alla viktiga spelare redan har signat
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
M Horava: Jag hoppas att du har rätt och jag tror själv att Gradin kan vara ett bra val. Det är mycket som han säger som känns vettigt och han har samlat på sig flera bra erfarenheter, men jag har inte full koll på hans track record – vilka har han varit med och värvat till Colorado?

Sportchefsrollen känns väldigt mångfacetterad, så jag inbillar mig att det tar mer än tre år att bli en fullfjädrad sportchef. Om han har förutsättningen för att bli en bra SC, så låt oss ge honom tid. Hög omsättning av sportchefer närmast omöjliggör ett bra resultat, så jag hoppas att han är rätt för jobbet och att han stannar länge.

Av den anledningen, så skrämmer det mig att man marscherat så snabbt i denna (kritiska) rekrytering. Det tyder på en obefintlig processen när man rekryterar till SC. Visst, han är välkänd i föreningen, så många risker är säker redan eliminerade, men det är fortfarande ett beslut som är baserat mer på magkänslan än obligatoriska utredningar (och det måste ha varit begränsat vilka alternativ man har övervägt).
Kommentera

Sv: Silly season
M Horava: Nja, misstänker att han kommer att hjälpa till redan nu. Med tanke på att han ska hjälpa till med draften för Colorado efter hans anställning gått ut, så kommer han säkert kunna göra saker för Modo innan anställningen börjat. Ett givande och tagande.

Dock kan han nog inte göra alldeles för mycket med tanke på att han vill gärna ha tränarens synpunkter på värvningarna. Jag tycker att det är vettigt. Visst ska sportchef äga frågan, men samtidigt finns ingen poäng att värva spelare som tränaren ogillar och därmed inte kommer utnyttja till fullo.
Kommentera