1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479635 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2254513

Sv: MoDo - Mora 2021-11-14
KB65: Man brukar säga att målvakten är halva laget, men jag känner snarare att coachen är 90% av laget.

Det som känns så fantastiskt är att Karlin kommer träna laget även nästa säsong, och säsongen efter det, oavsett om Tjomme viftar med sedelbunten.

Det hela är så vackert... Den stora talangen som fick karriären förstörd och som sedan tagit den långa vägen för att få träna laget han älskar.

Vem kunde tro att Karlin skulle bli mer betydelsefull för MoDo än bröderna Sedin?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Mora 2021-11-14
Bad_Brett: Ja han har verkligen motsvarat förväntningarna den gode Karlin.
Där ser man hur överskattat argumentet "De har så många nya spelare att det tar tid att få ihop truppen" är. Det användes flitigt i Löven under 10+ års tid och även i MoDo förra säsongen. Dvs att man skyller usla resultat på att många nya spelare kommit in. Tränare som Karlin och Martin Gudmundson struntar i dessa argument. Sportchefer som Georgsson, Kenttä och Hinken struntar också i de argumenten. Det handlar om att göra rätt saker från värvning av lag, spelfilosofi till tränarkompetens. De tar över förlorande organisationer (Inte Gudmundson i detta fall, Västervik är alltid vinnare verkar det som) och vänder det hela på en försäsong. Går i stort sett in och levererar direkt. Ett intressant fenomen tycker jag och tyder på klass och kompetens.
Kommentera

Sv: MoDo - Mora 2021-11-14
Bad_Brett: Håller med om Karlin, men på vilket sätt har Sedinarna haft någon större betydelse för MoDo förutom att de var fantastiska när de spelade här? Såklart är de goda ambassadörer för klubben, det tar jag inte ifrån dem. I övrigt så är det ju inte så svårt att bli viktigare än Sedinarna.
Kommentera