1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481545 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2323656

Sv: MoDo - Kristianstad 5:7
Bad_Brett:
Ska man inte bygga ett lag som håller i SHL? En tanke kan ju vara att de spelare som spelar upp laget också ska hålla för SHL så att de ger allt i varje match för att de vill spelar i laget även nästa år. Tror att man blir mer motiverad som spelare om man vet att man kommer att fortsätta upp med laget och spela i SHL om man går upp än att tro att man kommer ändå inte få spela i SHL så varför ge järnet när jag ändå inte får skörda frukterna?

Ottosson, Wiklund, Andersson, Liss, Hutchings, Rahimi, Eriksson, Selin som du nämner har ju med ganska dåligt resultat visat att de inte håller i SHL (eller så har tiden sprungit ifrån dem som för Rahimi). Klart att de stannar i Löven då. De är spelare för ett topplag i allsvenskan men vem säger att de skulle prestera i SHL i Löven då det är spelare som inget SHL-lag vill ha? Måste väl vara bättre att veta att man har en stomme som kan fortsätta i SHL med laget man gått upp med i stället för att sitta med massa kontrakt med spelare som inte håller för den serien.

5 av de 15 bästa i SHL denna säsong enligt Expressens sportpanel var Tambellini, Johnson, Karla, Olofsson och Rosdahl. Av dem hade vi haft åtminstone tre av dem även i årets lag om vi hade gått upp 2020 och vi hade haft med Norlinder upp åtminstone första säsongen. Att säga att det är en misslyckad taktik är att dra allt över en kam.

Att Axelsson fick högsta lönen var ju för att vi i kvalspelet klarat oss kvar i sista matchen och då är det väl fullt rimligt att lägga en hög pengar på Axelsson och Tellqvist för att gjuta mot i föreningen och faktiskt gå till slutspel där vi ändå tog två matcher mot blivande finalisterna Skellefteå i en tight och jämn serie slutspelsmatcher. Att han sedan inte fick lika bra utväxling hos oss som succésäsongen före i FBK kunde vi ju inte förutse. Han var ändå spelaren som alla ville ha...

Och som så många andra sagt. Vi har ju spelare som vill tillbaka till Modo.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Kristianstad 5:7
Jan-Erik : Verkar absurt att leta spelare som är för dåliga för att bli aktuella för SHL. Hutchings, Andersson, Liss, Rahimi är för dåliga för SHL och därför är de i allsvenskan Ottosson kommer säkert dra och får med sig Lindgren och några till.
Hur ska man gå tillväga? Leta efter sådana som

Liss och Possler som är så pass ogillade bland tidigare lagkamrater där man hoppas att det kommer att fungera ändå? Hitta de som provat SHL och inte höll?

De lag som faktiskt gått upp är IKO och Timrå där båda hade blivit ganska brandskattade. Ingen av dessa körde som Löven. Så jag förstår inte varför vi ska ha Löven som riktmärke när de inte heller lyckats ta sig upp? Bättre då att göra som lag som lyckats. Ska det vara SHL-rejects ska de ha möjligheten att ta sig dit igen. Inte vara dömda till att maxa som bra allsvenska spelare.
Kommentera