1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481458 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2335586

Sv: Silly season
Rytter: Mja... Det är inte riktigt så enkelt. Det finns en viss typ av spelare (tänk Michael Nylander), som öser in poäng och ser ruskigt dominanta ut på isen, men som likväl inte bidrar så mycket som man önskar att de skulle göra. Både Bernhardt och Näsén tillhör den kategorin skulle jag vilja säga. Ungefär som att man hellre vill ha en Victor Hedman än en Erik Karlsson om du förstår vad jag menar.

Woods har en helt otroligt sätt att behandla pucken, men i ärlighetens namn, att sluta på -5 är inte värdigt en franchise player. Och det är inte en slump, för vi såg liknande tendenser i grundserien.

När Aagaard kom tillbaka efter OS så tänkte man "Wow, det här kommer bli vår stjärna i slutspelet", men frågan är om han egentligen inte bara passade på att dominera i ett läge då många av motståndarlagen redan börjat ladda för slutspel. På pappret tappar vi såklart en drös mål och en kul kille, men ribban när det gäller topp-6 bör läggas vid Karlkvist-Johnsson-Tambellini-Rosdahl-Olofsson-Björklund, och jag tror vi alla kan enas om att samtliga i dagens MoDo skulle ha problem att gå in i de kedjorna.

Visst, man kan hävda att det är larvigt att jämföra med spelare som har exploderat så i sina karriärer, men samtidigt var det sågade Sundlöv och Glader som satte ihop det laget. Om nu Hinken och Karlin är så bra som vi tror, är det rimligt att förvänta sig att de får ihop ett lag av _minst_ samma kaliber, framförallt med tanke på den fantastiska spelarmarknad som väntar.

Denna säsong var ett misslyckande, men inget fiasko.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Bad_Brett:

Rolig jämförelse med Olofsson och Rosdahl som levererade en halv säsong och sedan tappade allt och var iskalla i serie och slutspel.

Du vet att både EJK och Aagaard har bättre produktion än dessa i Modo. Vad är det som säger att Aagaard inte kan explodera antingen i shl eller ha?

Så jag behåller gärna bägge i nästa års trupp för det är inte enkelt att ersätta ca 35p i en andrakedja.

Angående Woods så är han en spets som ett lag behöver, han ska inte leda laget med sitt tvåvägsspel och defensiv utan med offensiv. Med rätt kamrater som t.ex sam och kanske marenis är han en sådan spelare man behöver för att avgöra matcher och man måste ha råd att ha en sådan i laget. När sam spelar och täcker upp för honom och skapar ytor är han ett stort offensivt hot.

Jag är faktiskt mest besviken på de spelare som ska komma till sin rätt i ett slutspel som t.ex sylle, op, mannberg. Vart var dessa i semin, de är ju de som ska jobba och skapa energi åt laget. De ska vara stabila defensivt och flytta upp spelet till offensivzon och det tycker jag de ej klarar i denna serie. Ohlsson kommer undan med godkänt pga sitt hårda jobb och slitet i BP.
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett:
Då vart inte Olofsson/Rosdahl så jättepopulära när det väl begav sig. När Rosdahl lämnade så kunde de kvitta...(inte min åsikt)
Kommentera