1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480193 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2335551

Sv: Silly season
BobbyG:

Jag förstår inte resonemanget här ibland, vi har världens sämsta spelare som inte klarar att vinna en semifinal och de har kass inställning. Samtidigt är det omöjligt nästa år eftersom alla kommer lämna och vi får bygga nytt igen.

Är det inte positivt om alla kassa lämnar så vi kan ta in bättre spelare?

Själv hoppas jag stommen blir kvar så vi kan bygga vidare och addera det vi saknat i år. tex att byta Hasa mot en tvåvägsback med styrkan defensiven så inte wahlberg/folin behöver dra hela lasset gör oss till ett bättre lag.

Det är inte mycket som behövs till denna trupp för att den ska vara en riktig utmanare.

Förstår inte hur man kan vara likgiltig mot att seriens bästa backar Bernhardt och Näsen drar, eller ledande forwards som Sam, Woods och Aagaard. Det är inte där problemet sitter utan det är snarare det som saknas bakom dem, när de har en dålig dag måste vi ha andra som kliver fram. Inget lag som ska gå hela vägen lever på några (1-3) forwards eller 1-2 backar som levererar utan de har fler som kan kliva fram.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Rytter: Mja... Det är inte riktigt så enkelt. Det finns en viss typ av spelare (tänk Michael Nylander), som öser in poäng och ser ruskigt dominanta ut på isen, men som likväl inte bidrar så mycket som man önskar att de skulle göra. Både Bernhardt och Näsén tillhör den kategorin skulle jag vilja säga. Ungefär som att man hellre vill ha en Victor Hedman än en Erik Karlsson om du förstår vad jag menar.

Woods har en helt otroligt sätt att behandla pucken, men i ärlighetens namn, att sluta på -5 är inte värdigt en franchise player. Och det är inte en slump, för vi såg liknande tendenser i grundserien.

När Aagaard kom tillbaka efter OS så tänkte man "Wow, det här kommer bli vår stjärna i slutspelet", men frågan är om han egentligen inte bara passade på att dominera i ett läge då många av motståndarlagen redan börjat ladda för slutspel. På pappret tappar vi såklart en drös mål och en kul kille, men ribban när det gäller topp-6 bör läggas vid Karlkvist-Johnsson-Tambellini-Rosdahl-Olofsson-Björklund, och jag tror vi alla kan enas om att samtliga i dagens MoDo skulle ha problem att gå in i de kedjorna.

Visst, man kan hävda att det är larvigt att jämföra med spelare som har exploderat så i sina karriärer, men samtidigt var det sågade Sundlöv och Glader som satte ihop det laget. Om nu Hinken och Karlin är så bra som vi tror, är det rimligt att förvänta sig att de får ihop ett lag av _minst_ samma kaliber, framförallt med tanke på den fantastiska spelarmarknad som väntar.

Denna säsong var ett misslyckande, men inget fiasko.
Kommentera

Sv: Silly season
Rytter: Vilken är stommen menar du, det vi ska bygga laget kring? Tex hoppas jag på, men hur ser övriga stommen ut(Wahlberg hoppas jag blir kvar såklart). Men vilka fler stomme-spelare blir kvar?
Kommentera

Sv: Silly season
Lite jävla sisu hade inte skadat så in med ett par finnar

Ryktas Aagaard bort eller är det bara spekulationer?
Kommentera

Sv: Silly season
Rytter: jag är obotlig optimist som du vet :)

jag tror inte det är rätt läge att söka sunda analyser idag, folk är sura, ledsna, besvikna och boken blir ett utlopp för känslorna

jag personligen tar det mesta som skrivs nu med en stor nypa salt och skrattar åt några av de lite väl överdrivna åsikterna

tror att diskussionerna och analyserna i nästa vecka kommer vara lite mer välgrundade när de initiala känslorna lagt sig
Kommentera