1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480917 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2341873

Sv: Silly season
Bad_Brett: Tycker definitivt att det finns stort utrymme för förbättring på vår videokanal, men det känns som att många romantiserar tiden med Frank. Missförstå mig inte, tycker Frank är och var helt fantastisk men nu målas det upp som ett enormt förfall sen hans tid.

MoDo har faktiskt aldrig varit så bra eller aktiv på sociala medier som vi är just nu, eller engagerat följare i samma utsträckning. Då pratar jag såklart om Twitter och Instagram vilket förmodligen är de absolut viktigaste plattformerna för oss och våra konkurrenter. Det är bara HV71 och DIF som bräcker oss i antalet följare när det gäller hockeyallsvenskan och då har vi ändå liknande eller bättre ”siffror” sett till interaktioner från följare i form av likes, kommentarer eller visningar på klipp (Instagram). Glappet ner till de andra konkurrenterna i samma liga eller till och med vissa SHL-klubbar är stort. Här är MoDo faktiskt en ledare oavsett vad du själv råkar tycka och tänka.

Gällande Solidsport så ser fler föreningar nytta med den plattformen än oss. Björklöven, Vita Hästen och flera andra hoppade på så sent som inför den här säsongen, samtidigt som vi har huserat här i 6 (?) år nu. Det finns för- och nackdelar med vilken videoplattform du än väljer. Det är stor skillnad på att konsumera ”content” och att faktiskt producera det. Därför är till exempel Youtube inte nödvändigtvis alltid det bästa.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
KB65: Du må ha rätt om sociala medier. Det kanske också är det viktigaste - jag vet inte. Emellertid, så är jag litet på krigsstigen idag efter att två dagar i rad bevittnat två bedrövliga sändningar i MoDo Channel. Sändningen idag och igår var så otroligt amatörmässiga - jag tycker faktiskt att det är upprörande. Jag tror inte att det gagnar framtida intäkter från sponsorer.

Se hur VIK kommunicerar att Bergman blir kvar i klubben. VIK TV presenteras av några sponsorer, spelaren presenteras av en sponsor och intervjuerna är med existerande sponsorer som bakgrund.
Förvisso subjektivt, men personligen tycker jag att detta klipp är mer levande än vad vi sett i MoDo Channel på länge. Det innehåller highlights och intervjuer som för en lekman som mig förefaller prydligt ihopklippt.

Jag tycker att detta är en rättvis jämförelse.
- Vi borde inte vara underlägsna VIK organisationsmässigt
- Det är en nyhet som det rimligtvis har funnits lång tid att förbereda hur den ska kommuniceras
- Det är väl egentligen ingenting i klippet som är avancerat?

Vilket lag tror ni har mest nöjda sponsorer?

Jag förväntar mig att JW tar tag i detta, för en ordentlig uppryckning är en akut nödvändighet för att inte gå miste om betydande sponsorintäkter.
Kommentera

Sv: Silly season
KB65: Jag håller inte alls med angående Frank. Jag är en person (föga förvånande) som är notoriskt cynisk och oftast morrar "Pfffft! MoDo Channel!? Vad är det för tramsigt hittepå?".

Men med Frank så blev det omöjligt att ignorera. Han skapade en konstant spänning. Även om det bara var någon random elev på hockeygymnasiet som hade valt att stanna ett år så lyckades Frank skapa Se & Hör-rubriker av det. Ibland var det i ärlighetens namn nästan lite överdrivet, det är jag den första att erkänna, men lik förbaskat fungerade det. Frank var en mästare på att bygga intresse; Han kunde lägga upp en bild på en sportflaska och skriva "Hmm, undrar vem denna tillhör? :-)" och inom några minuter hade Twitter exploderat. Men det var även andra smågrejer, som att han stod och smågnabbades med folk och att även de mest pressade samtal verkligen kändes avslappnade och mysiga.

Framförallt förstod han vikten av att teasa lite konstant, och inte bara när det händer något rafflande.

Alltså... JAG började betala för MoDo Channel när Frank skötte det. Ni vet inte hur jävla snål jag är. Jag betalar inte för någonting. Öppnar jag portmonnän så handlar det i regel om ett jäkligt stort begär.
Kommentera