1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480543 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2363377

Sv: Silly season
MoDoNörden: VIKfancentral skriver om Dickinson.

Scout:

”Har bara sett honom någon match, men skicklig på skridskorna, snabb i både huvud och händer, det är det tydliga man ser direkt. Av statistiken kan man se följande för både AHL/ECHL förra säsongen:

Faceoffs: 1124 (570 vunna, 554 förlorade ger 50,7 % vunna).
Istid snitt: 15:51 per match.

Naturligtvis var hans istid i AHL betydligt lägre, det ser man på raden av matcher.”

En journalist som följer AHL/ECHL:

”Dickinson tar med sig en rejäl kropp från mitten. Har både offensiva instinkter med defensiv medvetenhet. Jag är väldigt osäker på varför han aldrig fick en chans i NHL, men kan med största sannolikhet gissa att det har att göra med att hamnat för långt ned i olika ”depth charts” för ”call-ups”.

Men fortfarande relativt ung, en bra säsong i Sverige kan ge honom ett NHL-erbjudande längre fram. Han kan vara ”streaky” och ojämn men han har växt i sitt spel mot etablerade spelare och bygger fortfarande självförtroende.

På större isar kan han hitta mer utrymme offensivt, men kan också förlora sin defensiva rörlighet i en bredare defensiv zon.

Inga direkta svagheter, men haft problem att ställa om till det snabbare och mer strukturerade AHL. I ECHL har han visat större självförtroende.‎”
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
KB65: Tycker rapporterna överenstämmer med klippen som ligger ute. Fina händer, bra spelsinne och duktig defensivt, men kan få problem när tempot höjs.

Min gissning är likväl att detta namn inte var med på Hinkens topp-10-lista, utan är en budgetlösning. Faller det inte väl ut tror jag att vi kommer få se ytterligare en centervärvning senare i höst/vinter.
Kommentera