1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474590 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2383914

Sv: Silly season
Rytter: Låter som det har varit massiv kritik mot Nygren? Nu har jag varit bortrest en del och säkerligen missat en del av det som har skrivits, men det jag har snappat upp handlar snarare om att vi var väldigt beroende av Tex ifjol och att problemen i defensiven blir tydligare nu när han är indisponibel.

Vi har ju ett gäng spelare som tenderar att ställa till det (Bernhardt, Näsén, Ingman, Woods, Sveningsson med flera) och då blir vi väldigt hårt straffade ifall vi inte har en målvakt som kan ta ett par av de där "omöjliga" puckarna. Det betyder inte på något sätt att Nygren är en dålig målvakt på allsvensk nivå, och på ett sätt kanske det är nyttigt för resten av laget att inse kunna förlita sig på att Tex fixar allt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Bad_Brett:

Jag tolkar kritiken som att det var Gudens samt Nygrens fel att vi släppte så många mål och därför folk skrek efter nya målvakter.

Men med försvarsspelet vi visade upp mot AIK, Almtuna samt VH så hade det nog inte hjälpt med Tex i mål. Utespelarna var totalt ointresserade av att hjälpa till över hela banan och försvaret var osynkat, då ser målvakterna kassa ut. Bästa sättet att få en bra målvakt är att hjälpa denna så de slipper göra superräddningar och stora förflyttningar på var och varannan chans utan kan fokusera på skytt och räkna med att försvaret tar bort genomspel mm.

Är inte säker på att jag sett sådant kasst försvarsspel och inställning förra året speciellt andra perioden i AIK matchen var riktigt riktigt dålig. Tror man får gå tillbaka till tiden med Ville och Styf för att hitta något sådant bedrövligt.
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett: Det är inte nyttigt för Gradin att sitta och skrolla igenom Hockeysnack. Han blir bara sugen på chips och läser att han måste KÖPA!!
Kommentera