1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479932 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2383906

Sv: Silly season
hockey_21:

Hinken ger svar på tal till de som kritiserar våra målvakter. Håller med honom kring nygren, inga lätta mål han släpper med frilägen, överspel, studsar mm. Något enstaka ska han kanske ta, men problemet är försvarsspelet i de första matcherna. När försvarsspelet satt mot VIK så såg genast målvakten bättre ut.

De som tycker att målvaktssidan är ett problem, vad säger du om det?

– Det är de som inte förstår sig på det här. Jag tycker lite synd om Markus som får kritik då han vunnit sina bägge matcher och har 100 procent i vinststatistiken i allsvenskan. Han kanske inte har tagit någon extrapuck, men vilka mål skulle han ha räddat? Det är power play, överspel, direktskott och studsar på två, tre spelare. Han räddade oss i andra perioden mot Almtuna.

– Jag tycker att det är tufft att drevet går på en ung målvakt, speciellt när försvarsspelet inte fungerat fullt ut, säger Henrik Gradin och fortsätter:

– Jag tror att den här diskussionen kommer upp för att folk tror att Gudlevskis är skadad. Men vi har en plan för att inte spela målvakterna onsdag, fredag och lördag och efter Västerås-matchen har det varit tyst.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Johan Sundström i Frölunda är väl fortfarande utan klubb? Vet han var på tapeten förut men borde väl vara värt att kolla läget igen? Lär ju vilja komma igång och spela.
Kommentera

Sv: Silly season
Rytter: Låter som det har varit massiv kritik mot Nygren? Nu har jag varit bortrest en del och säkerligen missat en del av det som har skrivits, men det jag har snappat upp handlar snarare om att vi var väldigt beroende av Tex ifjol och att problemen i defensiven blir tydligare nu när han är indisponibel.

Vi har ju ett gäng spelare som tenderar att ställa till det (Bernhardt, Näsén, Ingman, Woods, Sveningsson med flera) och då blir vi väldigt hårt straffade ifall vi inte har en målvakt som kan ta ett par av de där "omöjliga" puckarna. Det betyder inte på något sätt att Nygren är en dålig målvakt på allsvensk nivå, och på ett sätt kanske det är nyttigt för resten av laget att inse kunna förlita sig på att Tex fixar allt.
Kommentera