1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481017 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2427400

Sv: MoDo - Tingsryd 2022-12-16
puffe2: tja när man inte går till slutspel så skickar man knappast sina juniorer men kanske legoknektar någon annanstans, så kanske det blir. Vi står ju på mottagande ände av det förhållandet nu när finnarnas säsong tar slut och det är väl ingen som direkt klagar på det? Stänger man serien så gynnar det väl alla klubbar som är med i den? Tror inte Västervik misströstar allt för mycket, dom hade ju aldrig accepterat en plats i SHL ändå om dom på något mirakulöst sätt hade gått upp?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Tingsryd 2022-12-16
Olle:

Precis, det är väl inte en dum ide att hyra ut sin stjärnor ifall det är helt klart att man missar slutspel. Ger en ju pengar att satsa kommande år ifall man kan spara in några feta löner i slutet av säsongen. Pengar som kan gå till nästa års satsning.

Ser detta med att spelare säljs av som minsta problemet, Västervik gör det redan idag och skeppar spelare mot ekonomisk kompensation varje år trots att vi har en öppen liga.

Tror det är mest gammalt tänk som gör att man är emot en stängd liga, det går liksom inte att jämföra med pengarna och risken som finns nu jämfört med 70, 80 och 90 talet.

Nya tider behöver nytt tänk.

Tror det skulle vara bra för klubbarna att kunna utveckla sin verksamhet och sina spelare utan att ha hotet att tappa 50m i intäkter och ha risken för konkurs hängande över sig.

Kan inte vara speciellt nyttigt för någon (spelare, ledare, mfl) i de klubbar som riskerar nedflyttning. Vilken jävla press att leva med att man kanske ställer till det så personer tappar jobbet eller ser till att klubben går i konkurs.
Låst ämne

Sv: MoDo - Tingsryd 2022-12-16
Olle: ok, men om en stängd SHL blir verklighet, och den består av 10 lag. Är Timrå given, eller vilka krav ska man ställa , för att komma ifråga? Nån tomte tror ju på 24 lag, o norra/södra grupper. Men realistiskt blir det nog ganska få lag om det blir stängt. Västerås, en stor stad, bör vara med. Sundsvall är väl också en möjlighet. Fler stora 'marknader' kan ju vara Uppsala,Norrköping. HAr svårt att se det gagna hockey-Sverige
Låst ämne