1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480093 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2435366

Sv: Modo Hockey - IF Björklöven 221230
Tarasov: Jo, jag har förstått att du går efter andra saker, men har aldrig någonsin förstått vilka. Det är oerhört svårt att tro att de är relaterade till prestation på isen.

Lite raljant.
Tar du Svenningsson är han dålig i egen zon. Han spelar naivt när han vunnit pucken, så istället för att säkerställa att han får den ut ur zon försöker han ofta dribbla eller slå ett pass. Han har ganska dåligt spelsinne och är sällan på rätt plats. Han är exceptionellt dålig på att hantera pressspel, vilket gör att han sprider puckar exempelvis i pp. (Ta Niederbach som har ett extremt lugn med pucken som exempel på motsatsen).

Svenningsson är en mycket bra skridskoåkare och är duktig med pucken när han får komma i fart. Han har ett bra skott, men har inte förstått att det för 20 år sedan gick att på ren skicklighet sikta och skjuta hårt för att överlista en målvakt, medan resten av hockeyvärlden förstått att det är mycket viktigare att skjuta snabbt/oannonserat/med skymning.

Jag gillar svenningsson, för när han åker väldigt mycket skridskor och spelar enkelt är han en bra allsvensk spelare.

Jag kan dock inte för mitt liv förstå dina bedömningar.

Pratar man Hasa är han en av de sämsta backarna jag sett i MoDo som varit ordinarie under den allsvenska perioden.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Modo Hockey - IF Björklöven 221230
J F K: Tycker som Tarasov att ni har noll gråskalor.
När det gäller Sven är han antingen den bäste spelaren från fjolårets slutspel och det är fruktansvärt viktigt att få igång honom, eller så beskrivs han som en spelare med uselt spelsinne, långsamt skott och genomusel i defensiven.
Uppenbarligen tror ledningen på honom iaf eftersom man fortsätter ge honom förtroende. Kanske inte är det bästa för att vinna matcherna idag, men kan vara oerhört nyttigt att få igång honom till det som komma skall.
Skulle tro att det är så man resonerar och därför ger honom chanser han kanske inte förtjänar för tillfället.
Låst ämne

Sv: Modo Hockey - IF Björklöven 221230
J F K:
Gillar dig dina synpunkter in emellanåt även om jag inte alltid delar dem, men du faller ofta in i härskartekniker som är rätt trista och förstår inte varför du håller på så. Du tar dessutom själv illa upp när någon raljerar över dig. Sannolikt kommer Sveningsson skjuta direkt i pp tidigare än du slutar med sån skit. Rätt synd då det solkar ner dig som skribent här.

Jag har skrivit rätt många gånger att tycker att Sveningsson är bra på att skydda puck, och bra på att transportera puck och får fast den i anfallszon. Det som möjligtvis skiljer från övriga är jag tycker hans passningspel är rätt bra ingen speluppläggare men det duger alldeles utmärkt i allsvenskan. Jag har dessutom några gånger skrivit att jag inte tycker han fått ut det jag trodde rent offensivt poängmässigt denna säsong. Jag har också skrivit att jag vänder mig i huvudsak mot sågningarna längs med fotknölarna. Sammantaget inte jättelångt ifrån dina synpunkter för den välvillige läsaren.
Låst ämne