1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481017 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2540586

Sv: Silly season
Bad_Brett: Borde ta in två defensivare backar än Näsén och Berg också.
Annars är jag nog inne på samma linje som dig. Ett radarpar typ Nagy/Bartecko. Tror även att Södergran/Niederbach kommer kunna klättra i hierarkin och ge oss en bredare trupp.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Blake: Antal baklängesmål våra backar var inne på under slutspelet:

Ingman 11
Folin 9
Brickley 9
Berg 8
Bernhardt 7
Näsén 6
Wahlberg 4

Näsén var alltså inne på 0,35 baklängesmål per match, det får ses som helt okej för en offensiv back som spelar över 20 minuter per match.

Vi kan jämföra med en annan offensiv back som folk svor över, nämligen Filip Hasa. Under slutspelet ifjol var han inne på 14 baklängesmål på 13 matcher, dvs ett snitt på 1,1 baklängesmål per match.

Visst spelar det roll att Näsén får spela med ligans bästa back och matchas mindre när vi lägger oss på försvar. Han har problem med fysiken och spelar ofta med väldigt små marginaler. Men bilden av Näsén som den här tokoffensiva säkerhetsrisken stämmer inte. Hans kyla leder även till att vi många gånger spelar oss ut ur zon lättare och slipper få de där jättelånga anfallen mot oss, medan en spelare som Folin gång på gång spelar fast oss genom att försöka dumpa ut den via rundeln, vilket motståndarna ofta läste. Wahlberg är såklart bäst, som är en av få som behärskar att lugnt chippa ut pucken i mitten av banan, vilket jag tror förklarar en del av hans fina siffror.
Kommentera