1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482628 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2593297

Sv: MoDo Hockey - Frölunda HC 2023-11-02 Borta
BobbyG: Modo har en bra stab, fantastiska coacher och en väl inarbetat spelidé, vi kommer således alltid att ”vara med” i matcherna och slåss om poäng, dock har vi ett tunt material och det kommer fälla oss (vilket vi redan viste) i många jämna matcher.

Lösningen är inte att värva även om många verkar vilja det, känslan är då bara att man går längre och längre ifrån den lagsammanhållning och spelidé som tagit Modo dit dom är idag och ist blir mer som ett lag (Oskarshamn) fullt av legoknektar som ska försöka göra underverk på väldigt kort tid, vilket sällan är gångbart.

Känslan är också att många fans fått lite hybris efter den start Modo har gjort och det har redan pratats om att man kommer klara kval och även slutspel, nu när andra lag läst av Modo och börjat justera sitt spel mot oss så är jag rätt säker på att vi kommer få det ännu tuffare i fortsättningen.

Hur som, tuff november för Modo, tar vi mer än 6/18 poäng så är jag nog nöjd.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Frölunda HC 2023-11-02 Borta
Gavelo: Ser ingen anledning till att vi ska få det tyngre framöver, tvärtom. Är svårare för oss att scouta 13 lag motför motståndarna som ska lära sig 1 lag. Med andra ord bör tiden vara på vår sida.
Håller dock med dig om att vi inte ska värva en massa legoknektar då vår styrka verkar vara lagsammanhållningen och en spelidé med glasklara roller för alla.
Alldeles oavsett ifall Frölunda backade av igår i 3:e så är trycket vi skapar imponerande, speciellt för en nykomling. Dessutom i ett slutsålt Scandinavium som aldrig är en enkel match.
Om man tittar på Rantas tidigare statistik gör han nästan alltid mer mål än assist, vilket jag ändå ser som ett bra tecken. Hans ineffektivitet kommer knappast fortsätta länge till när han ändå producerar chanser.
Lätt också att glömma att Ruohomaa haft en muskelskada i magen vilket jag inbillar mig har lång rehab-tid. Det drabbar all träning eftersom magmusklerna är involverade i de flesta rörelser man kan göra.

Om inte ORegan hittar formen hade jag velat se Nieder i första som är starkare/snabbare än pizzakryddan.
Tror uppehållet kommer väldigt lägligt för oss då namn som just ORegan och Ruohomaa får chansen att träna ikapp.

Btw helvete vad Brickley var bra igår av det lilla jag såg.
Kommentera