1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481014 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2689217

Sv: Silly season
puffe: Jag gillar inte Rögle av egentligen 1 anledning!
Det är en klubb som försöker köpa sig till framgångar.
Man har inget som helst ansvar över sin ekonomi utan räddas varje år av en speciell finansgrupp som agerar försäkringsbolag.
Just nu har man entledigat bröderna abbott med 1 år kvar på kontraktet till en kostnad av 5 miljoner.
Man köpta Josh till ett extremt överpris på ett ganska fult sätt, man håller just nu på att Budar på Lindholm från Leksand för 350 i månaden.

Lönekostnaden för föreningen i Oskarshamn ligger runt 60-65 milj, rögles ligger på 110, överlägset högst i ligan.

Jag har 0 respekt för klubbar som helt enkelt försöker ha som strategi att plocka andra lags talanger genom att locka med stora kontrakt, sen köper man färdiga spelare och ledare för enorma överpriser från konkurrenter som man sedan blir ekonomiskt räddade från av en företagsgrupp.
ALLT DETTA TILL TROTS SÅ GÅR MAN MINUS!

Så det är min anledning till att avsky Rögle som förening.

Rent hockeymässigt är dom jättebra, men det borde man kanske vara med tanke på pengar man bränner på spelare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Gavelo: Ja i nutid beter sig Rögle så ja!

Men tror att folk lätt glömmer att Rögle under väldigt lång tid varit lite av Skånes MoDo!

Enormt fin plantskola, som genom åren producerat en massa fina hockeyspelare på löpande band.

Grejen har dock varit att klubben nästan alltid spelat i näst högsta serien, och därför brandskattats hårt!
Lite som Bajen funkade i Stockholm innan dom konkade.

Hyffsat lika storlek på städerna, enorm hockey kultur, så likheterna är många.

Har personligen svårt att inte unna den klubben lite framgång faktiskt. Och sedan blir man lite avundsjuk på att dom har den storleken på sponsring från sitt företagsnätverk.

Hur många miljardordrar har BAE håvat in nu, räcker det med 100 miljarder? Så fick man önska, så skulle dom mer än gärna få öka sponsringen rejält.
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: Det är självklart upp till var och en om man vill tycka illa om ett lag, så det är din fulla rätt att ogilla Rögle. Dock finns en rad sakfel i dina och en del andra påståenden här i forumet:
* Klubben tar inte ansvar för sin ekonomi? Vet inte vad det baseras på. Rögle har en stabil och solid ekonomi och tjänar massor av pengar. På vilket sätt tar man då inte ansvar? Att Cor Viridis agerar försäkringsbolag är en jävla lögn. Titta på företagets siffror så förstår du.
* Lönekostnaderna är höga i Rögle, ja högst i ligan. Men man måste skilja på spelarlöner och hela organisationens löner och sätta det i relation till omsättningen på över 200 Mkr. I Rögles 110 miljoner ligger kostnader för bl.a restaurangen som har öppet hela veckan och serverar såväl frukost som dagens i en alltid fullsatt restaurang. Dessutom sker stora restaurangevent varje hemmamatch. Det kostar löner, men ger också intäkter. Vidare finns en eventgrupp, två ishallar med andra aktiviteter med mera som kostar i löner och genererar intäkter.
* Rögles ekonomiska resultat för i år har inte friserats av någon företagsgrupp. Klubben budgeterade med ett nollresultat vid missat slutspel, resten skulle bli vinst. Eftersom tränare och sportchef fick sparken finns det en kostnad för nästa år för dessa. Den kostnaden tänker Rögle betala redan i årets bokslut. Man avsätter alltså lön för två år i stället för ett för sportchef och tränare. Därför blir årets vinst bara några miljoner. i stället för mer. Men att det handlar om jättelöner i förhållande till andra stämmer inte, Abbotts plockar ut sina intjänade pensioner och den summa alla experter relaterar till är taxerad inkomst (lön + gamla pensioner) inte den lön Rögle betalar.
* Att Rögle plockar talanger och spelare från andra... Ja, vilken klubb gör inte det? Och det kostar pengar, vilket inte är en bristvara i ett antal klubbar. Dessutom ökar tv-pengarna med 15 Mkr nästa år, självklart spenderar klubbarna en del av dessa på spelare. Det kan klubbar med stabil ekonomi och mycket pengar göra. Bra spelare är värda pengar om man ska nå framgång. Just nu ser det ut att betala sig ganska bra, även om det kan vända fort.
Skulle Rögle nå final är det inte omöjligt att överskottet blir närmare tio miljoner kronor i år. Hur många klubbar som missköter sin ekonomi når dit?
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo:
Ja, cor viridis hjälper till att finansiera spets i Rögle - men du missar att spetsen till delar är fostrade i klubben
Everberg, Zaar, Ryfors, Sjödin, Jonsson, zether, smeds, Claesson, Felix Nilsson är alla Rögle produkter - hur många fler egna produkter har Modo ?
De 3 förstnämnda namnen t.ex vill säkert ha bra betalt annars försvinner de till andra klubbar. När klubben låg i allsvenskan producerade man massor av spelare till Elitserien, skillnaden är att när spelare som Mattias Sjögren, Ted Brithen, Niklas Hansson m.fl återvände till moderklubben så höjde man på ögonbrynen o börjar skrika köpeklubb ?
Det finns det en lång tradition o ett enormt sug kring hockeyn i Ängelholm som genererar pengar - i år omsätter klubben över 200 miljoner - o är klart att det hjälper till…
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo:
Fast man kan inte titta på föreningens totala lönekostnader, där spelar andra faktorer roll som om man exv äger sin arenan hur många anställda man har i övrigt. Lönekostnaderna för spelartruppen är inte exeptionella kring 53-54 förra säsongen.
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: Det var ord och inga visor har själv undrat hur Rögle bränna dom pengarna dom gör dom bör inte kunna dra in så mycket mer pengar än oss om man ser till Arenan rätta mig om jag har fel jag har bara varit där en gång och det var över tio år sedan.Sen är fråga hur ser det ut angående antalet sponsrande företag om man jämför Ängelholm och Örnsköldsvik.
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: Måste kolla dina fakta, men vilka klubbar i SHL försöker inte köpa sej till framgångar? Känns som att halva serien minst, består av rena köpeklubbar.

Var hittar du löneuppgifterna per klubb? Vore kul att kika på det
Kommentera