1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482907 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2689291

Sv: Silly season
Gavelo: Det är självklart upp till var och en om man vill tycka illa om ett lag, så det är din fulla rätt att ogilla Rögle. Dock finns en rad sakfel i dina och en del andra påståenden här i forumet:
* Klubben tar inte ansvar för sin ekonomi? Vet inte vad det baseras på. Rögle har en stabil och solid ekonomi och tjänar massor av pengar. På vilket sätt tar man då inte ansvar? Att Cor Viridis agerar försäkringsbolag är en jävla lögn. Titta på företagets siffror så förstår du.
* Lönekostnaderna är höga i Rögle, ja högst i ligan. Men man måste skilja på spelarlöner och hela organisationens löner och sätta det i relation till omsättningen på över 200 Mkr. I Rögles 110 miljoner ligger kostnader för bl.a restaurangen som har öppet hela veckan och serverar såväl frukost som dagens i en alltid fullsatt restaurang. Dessutom sker stora restaurangevent varje hemmamatch. Det kostar löner, men ger också intäkter. Vidare finns en eventgrupp, två ishallar med andra aktiviteter med mera som kostar i löner och genererar intäkter.
* Rögles ekonomiska resultat för i år har inte friserats av någon företagsgrupp. Klubben budgeterade med ett nollresultat vid missat slutspel, resten skulle bli vinst. Eftersom tränare och sportchef fick sparken finns det en kostnad för nästa år för dessa. Den kostnaden tänker Rögle betala redan i årets bokslut. Man avsätter alltså lön för två år i stället för ett för sportchef och tränare. Därför blir årets vinst bara några miljoner. i stället för mer. Men att det handlar om jättelöner i förhållande till andra stämmer inte, Abbotts plockar ut sina intjänade pensioner och den summa alla experter relaterar till är taxerad inkomst (lön + gamla pensioner) inte den lön Rögle betalar.
* Att Rögle plockar talanger och spelare från andra... Ja, vilken klubb gör inte det? Och det kostar pengar, vilket inte är en bristvara i ett antal klubbar. Dessutom ökar tv-pengarna med 15 Mkr nästa år, självklart spenderar klubbarna en del av dessa på spelare. Det kan klubbar med stabil ekonomi och mycket pengar göra. Bra spelare är värda pengar om man ska nå framgång. Just nu ser det ut att betala sig ganska bra, även om det kan vända fort.
Skulle Rögle nå final är det inte omöjligt att överskottet blir närmare tio miljoner kronor i år. Hur många klubbar som missköter sin ekonomi når dit?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
JonasN: Tror mycket grundar sig i en bitterhet att vi tappade Tambellini till er när säsongen ställdes in och att Dickinson gick efter fetaste lönechecken mitt under denna säsong när han och flera tvivlade på att vi skulle vara kvar i SHL.nnSjälv tycker jag det är uppfriskande att ett lag som slutar 9a och är rätt nära att missa slutspel visar att det går att komma långt i ett slutspel. Har inte sett matcherna men upplever inte att Rögle representerar destruktiv hockey, vilket Växjö vunnit 4 SM-guld på. Det ger hopp att i ett slutspel kan allt hända.nnSkillnaden är kanske att Rögle underpresterat sett till material i serien och nu överpresterar, medan vi över presterade sett till vårt material i serien.nnRögle har fin ungdomsverksamhet, precis som de flesta skånska klubbarna.
Kommentera