1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481662 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2699250

Sv: Silly season
JoJo2613: För mig är det märkligt att man skulle värva in en helt ny första kedja, det är extremt svårt att få en hel kedja att fungera tidigt på säsongen, dessutom tycker jag man måste titta på vilka typer man sätter ihop, rollfördelningen och givetvis styrkor.

Jasek är en teknisk spelare, ganska liten och kommer fungera som en drillare, med honom så borde det vara naturligt att sätta en målskytt och en spelare som tar ”skitjobbet” och som kan ta returerna.

Tex, På förhand borde Olofsson, Jasek, Ranta eller Woods för den delen inte funka eftersom alla boxar inte är ifyllda, det saknas den som går på kassen, den som bidrar med tyngd och gritt om man så vill.
Olofsson , jasek , Aagaard bör på förhand vara en mer komplett kedja, här finner vi alla element.

Av just den anledningen anser jag att på förhand bör uppställningen Olofsson Jasek Aagaard - Ranta True Woods , Södergran BigSam, Niederbach vara kompletta kedjor.

Sen kan man såklart byta yttrar emellan så länge det finns rätt komplement för att alla element skall finnas där.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Gavelo: Att Jasek med sina 185cm anses som ganska liten ger en lite mindervärdeskomplex...
Fast klart jämfört med Sam och True är han ju halvdvärg.

Tycker lite problemet vi har är att Sampo, som kanske är vår bästa och mest talangfulla spelare inte är helt enkel att spela med. Man riskerar vaska Olofsson, eller i ditt fall Woods om Sampo ändå gör allt själv.

Lite som nån var inne på nör Sam och Woods spelade tillsammans kunde 3e länken lika gärna åka och sätta sig på bänken...

Jag är inte främmande att sätta Sampo i "3e" med valfri center och Niederbach(er).
Man ska komma ihåg också att våra 3 första kedjor i princip spelar lika mycket allihop. Mest special teams som skiljer dom åt.
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: Är inte så orolig för den där True. Ska tydligen både spela PP och BP. Kan han ställa sig framför kassen och skyffla bort två spelare medans Ranta åker tio varv runt motståndarna för att leverera pass till Woods tror jag att det är ett rätt så vinnande koncept.
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: det är svårt när forwardssidan inte är klar men jag tänker såhär i ingen specifik ordning

woods och sam borde få chansen att spela tillsammans, det finns antagligen något där mellan dom och dom behöver förhoppningsvis inte börja från noll. sen om det är mikkel eller den nya forwarden som ska spela på andra kanten, det får vi se senare när vi vet vem det blir

ranta borde få spela med så offensiva spelare som möjligt, men så offensiva spelare som möjligt som inte själva behöver ha pucken för att vara bra. där tänker jag att mikkel som håller hög hög klass runt målgården och gärna grisar kan vara lämplig och true som verkar vara tvåvägs med lite mer fokus på defensiv kan vara lämplig center, så får ranta göra sin grej och mikkel antingen skjuta på rantas passningar eller gräva returerna när ranta skjuter, han har ett jäkla öga att stå på rätt ställe.

då blir det olofsson, jasek och niederbach över, olofsson och jasek kan säkert funka bra ihop, vi får se om det är så i verkligheten också
Kommentera