1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481964 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #800876

Sv: Skellefteå - MODO Hockey 2006-12-09
Alfred Awful:

”” Intet nytt under solen alltså, allt var som vanligt då, ingen enighet och en massa falanger som pissade in sina revir.””, skrev jag.

Men det är förståss fel. Att 200 MoDo-supportrar reser 26 mil för att kolla in en hockeymatch mitt i serielunken är absolut ”nytt under solen”. Kanske håller en ny era av bortasupporterkultur växa fram. Skynda långsamt eller smida hett järn, är frågan. Jag är i varje fall hoppfull.

Alfred, du som är intresserad av historia runt Alfreds hem med inriktning på hockey och dess kringaktiviteter borde kunna forska lite kring de trumpetspelande bröderna Mellin som alltid var på hockey på 70-talet. Sekundärminnet säger att den ene av bröderna hette Staffan. Jag var ju endast en liten pallervante under tidpunkten så minnet är vagt.

Trumpetandet hade ungefär samma funktion som dagens trumma har idag, alltså att hålla takt och få så många att sjunga samma sak samtidigt. Sekundärminnet säger också att de spelade melodin till ”Glory halleluja” men med Modotext förståss och att de spelade ”Upp på denna vita äng”, därefter sviker mitt minne.

Ungefär från samma tidpunkt (1975-77?) kom jag ihåg ett derby mot Timrå. Jag är högst osäker på resultatet men det jag minns att det var en stor timråklack. De flesta av deras anhängare var fulla som sprutor och att de hade röda bygghjälmar på sig. Jag antar att Timrå loosade då deras anhängare vid flera tillfällen hamnade i klammeri med ordningsvakterna som stod nere på den asfalterade ytan mellan sargen och ståplats.

Sen har jag också en efterlysning. Jag inbillar mig av någon anledning att NuMo, Lumber Jack eller Poffa känner till det. Men för ett antal år sedan kom alltid ett busslass om 50-60 personer med supportrar som ofta var på lyset och alltid höll igång som attan. De kom alltid någon gång per år. Speciellt kom jag ihåg en snubbe som alltid bar sovjetisk militärkeps och pilotglasögon modell Ray-ban. Jag har fått för mig att det var någon slags arrangerad resa och något säger mig att de var från Östersund. Kan de ha kallat sig för Gillet eller något liknande. Självklar kan jag ha missförstått detta och blandat ihop saker och ting. Någon som vet?
Kommentera