Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Inlägg #1038074

Sv: Den Eviga Publikfrågan.
mattias - 74:

Jag vet inte om du gör dig medvetet dum, men du har ju tydligen fortfarande inte greppat vårat resonemang. Vi har på ett väldigt pedagogiskt sätt försökt förklara för dig att dina frågeställningar är ogrundade och missvisande. Jag trodde i min dumma enfald att du, efter Insus förklaring i går kväll, hade fått poletten att trilla ned. Men tydligen inte.

Du får visst jämföra Mora med Leksand hur mycket du vill. I det här fallet mer än gärna. Det du påstår är dock att intresset för ishockey är svalt i Ovansiljan när en, jämfört med samtliga ES-lag, överlägset stor andel av vårat faktiska publikunderlag går på ishockey i Mora. Att sedan underlaget är litet är en annan sak. Det går liksom inte att trolla fram fler människor i vårat lags omland, hur gärna vi än skulle vilja.

Är det en jämförelse över våra lags arenor, eller supporterskaror, så vet vi redan att ni är mycket större. Vi är inte dummare än så. Den jämförelsen kan vi också ta.

Det vi inte tar är när du säger att 1 + 1 blir 5. Ett räknefel som man fick lära sig inte var tillämpbart redan när man hade Hej matematik-boken på lågstadiet. Använder man sig av den matematiken i samband med en diskussion om vårat lags publiktillströmmning så kan det bli väldigt missvisande i negativ mening. Jag tror också att du skulle reagera om någon haft en negativ uppfattning om Leksand, som du visste inte stämde. Har jag rätt?

Men som jag sagt tidigare så tror jag inte att ens den mest pedagogiska förklaring räcker. Vi har förklarat detta vid ett flertal tillfällen tidigare, vi har vänt ut och in på hela Dalarna för att visa att vi inte har något svalt intresse för ishockey i Ovansiljan. Faktiskt rakt tvärtom. Det har dock inte gått in hos dig, och det är ju bara att beklaga.
Kommentera