Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Inlägg #1159248

Sv: Silly Season inför säsongen 2009/10
Metal Guru:

Jo, det kan jag ta till viss del. Tidigare ansågs en person som kom från en närliggande by vara "utböling", men vi lever inte i 1800-talet längre och då kanske ordet kan missförstås, om det inte finns en distans. Men är inte du åtminstone lite lokalpatriot? Det verkar rätt trist att inte ha en bygdekänsla. Att ha en viss anknytning ger en krydda i tillvaron. Hade jag inte den vore jag över huvud taget inte inne på denna sida. Jag förstår att lundabon inte har samma känsla, men även han kanske har några rötter i ovansiljanstrakten. det vore skoj att veta. När jag var i Minnesota och arbetade för några år sedan var jag tvungen att åka till Mora och heja på folk där. Landskapet liknade mellansverige men blev medveten om att jag var i Nordamerika när vi åkte förbi ett casino i ett indianreservat! Det var en upplevelse att i Mora, Minnesota, se en kopia av klockstapeln, en ful dalahäst i cement och dessutom bli fotograferad med ortens enda polisbil som ahde en logga föreställande en vasaloppsåkare. Det glömmar jag inte. Det fanns några andra orter med svenska namn, bl.a. Malung, Upsala och Stockholm. Jag gick även på hockey och såg ett lag som hette Mouse där de hade en skämtälg med stora hon på tröjan. Det var en trevlig stämning i hallen, en upplevelse helt enkelt, även om spelet inte vara på toppnivå.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season inför säsongen 2009/10
Hakan Olsen:

Om den där dalahästen i Minnesota var gjord av cement så förstår jag att den måste ha sett trött ut. Det måste ju bara varit en platt hög. Däremot om man tillsätter lite vatten, grus och sten så går det att skapa underbara dalahästar, men då är de gjorda av betong;-)
Kommentera

Sv: Silly Season inför säsongen 2009/10
Hakan Olsen:
Jag har bott i Mora från födsel till 20 års ålder och bor där fortfarande sommar som vinter, så lite anknytning har jag nog. Det är verkligen inte det det handlar om. Men om du nu bara är ute efter att provocera med dina inlägg så känner jag inget vidare för att fortsätta något som helst slags diskussion. Då är vi liksom inte längre ute efter någon slags poäng längre. Ja, annat än att provocera så klart, och det måste man ju få göra.
Kommentera