Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Inlägg #1167023

Sv: Övrigt
Hakan Olsen: Intressant, du tycker att Genoway överpresterade och att Elomo underpresterade.

Antingen så var Genoway dåligt tränad eller så tog skadan han drog på sig när han kom till MIK till slut ut sin rätt.
Bra hela säsongen var han inte.
Han var lika mycket anledning till KS missen som Lupachuk och Pitkämäki.

I Finland spelade han före Mora IK och före skadan samt tidigt på säsongen.

Han var troligen lika prisvärd som Healey då båda var som bäst när det inte gällde nått alls.

Elomo underpresterade säger du...
Tja, att vinna interna poängligan, göra mest poäng i PP, ligga på nära poäng varje match och som sämst ha poängtorka i två match i rad, är väl inte bra nog?
Teemu är en spelfördelare och en mycket bra sådan,
om du tyckte han gjorde en dålig säsong nu så måste du samtidigt önska en kontraktsförlängning, med en så hög lägsta nivå.

Vad är det med folk och alltid favorisera målskyttar?
Det finns många andra viktiga lagdelar i ett lag Hakan Olsen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Övrigt
MIK 7-1:

En annan sak. Är sportchefen i Leksand Mikael Lundström från Mora? Jag känner igen honom sedan tidgare från Mora, eller är det någon som är väldigt lik honom.
Kommentera

Sv: Övrigt
MIK 7-1:

Klart att ett lag består av olika typer av spelare, en vädligt funktion hos tränarna och de som värvar är att se till att spelarna vet vad som förväntas av dem (vilken roll skall de ha?).

Jag hade stora förväntningar på Elomo och han har högre kapacitet än han visade senast. I sina bästa stunder är han väldigt bra på att fördela spelet, men han är allt för ojämn. Det gäller att släppa pucken i tid, det klickar i bland och då rinner det hela ut i sanden. Denna förmåga är få förunnat. För min del har jag inte något emot att han är kvar då ingen i nurvarande trupp kan ersätta honom.

När det gäller Genoway har jag sett honom några gånger på plats och jag fick intrycket av att det fanns bra kapacitet och inställningen var det inget fel på (Healey var något trög och gav sig ogärna in i närkamper), men han hade problem med att få det hela att fungera och han visade tydlig irritation över detta. Han har högre kapacitet än det han visade.

Att MIK missade KS berodde, som jag ser det, till stor del på att Greger föll bort. Han betydde/betyder oerhört mycket för laget. Dessutom var truppen för liten och skador har stor effekt. MIK trupp är även i år i underkant (näst lägst antal spelare 18, Borås har färre 16: Leksand och Malmö har 22), men Luckner önskar sig två tilll backar vilket naturligtvis är nödvändigt och då helst två större pjäser.
Kommentera