Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Inlägg #1167039

Sv: Övrigt
MIK 7-1:

Klart att ett lag består av olika typer av spelare, en vädligt funktion hos tränarna och de som värvar är att se till att spelarna vet vad som förväntas av dem (vilken roll skall de ha?).

Jag hade stora förväntningar på Elomo och han har högre kapacitet än han visade senast. I sina bästa stunder är han väldigt bra på att fördela spelet, men han är allt för ojämn. Det gäller att släppa pucken i tid, det klickar i bland och då rinner det hela ut i sanden. Denna förmåga är få förunnat. För min del har jag inte något emot att han är kvar då ingen i nurvarande trupp kan ersätta honom.

När det gäller Genoway har jag sett honom några gånger på plats och jag fick intrycket av att det fanns bra kapacitet och inställningen var det inget fel på (Healey var något trög och gav sig ogärna in i närkamper), men han hade problem med att få det hela att fungera och han visade tydlig irritation över detta. Han har högre kapacitet än det han visade.

Att MIK missade KS berodde, som jag ser det, till stor del på att Greger föll bort. Han betydde/betyder oerhört mycket för laget. Dessutom var truppen för liten och skador har stor effekt. MIK trupp är även i år i underkant (näst lägst antal spelare 18, Borås har färre 16: Leksand och Malmö har 22), men Luckner önskar sig två tilll backar vilket naturligtvis är nödvändigt och då helst två större pjäser.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Övrigt
Hakan Olsen:

"Det finns många ändar på ett spett" som det brukar heta och åsikterna om varför det gick som det gick för MIK förra säsongen är nog lika många som antalet röster här i forumet! :)

Eftersom jag delvis håller och och delvis tycker tvärtemot både dig och "MIK 7-1" kan jag lika gärna presentera min syn på saken! :)

I mina ögon var det "stjärnorna" på isen och inte avsaknaden av Greger som avgjorde. Lupaschuk, Elomo, Pitkimäki, Alén och Genoway var alla som sämst när det gällde som mest. Och eftersom det var "stjärnorna" som spelade mest var det de som hade avgörandet i sin hand då övriga i laget gjorde vad som förväntades av dem.

Elomo visade redan under Moras tid i Elitserien att han hade svårt mot tufft motstånd och det visade han åter. Mot bottenlag är han kung och gör poäng i massor, mot lag med ordentligt försvarsspel kommer han ingenstans och är istället en säkerhetsrisk bakåt. För Genoway gäller lite samma sak men jag håller med om att han visade fin inställning och goda tendenser.

Juha Alén skulle varit en av lagets stöttepelare när Artursson försvann men det var han inte i närheten av att vara. Han hade stora problem med sitt eget spel och hans spel med puck var ofta riktigt svagt.

Största problemet i mina ögon var dock Lupaschuk och jag tror att Mora hade spelat i Kvalserien om inte han kommit. Moras spel med honom i laget var så mycket sämre än spelet innan han kom.
Kommentera

Sv: Övrigt
Hakan Olsen:

det skall stå "en väldigt viktig funktion hos tränarna ....."
Kommentera