Mora IK

45272 inlägg · 1668 ämnen

Inlägg #1167217

Sv: Övrigt
Hakan Olsen:

"Det finns många ändar på ett spett" som det brukar heta och åsikterna om varför det gick som det gick för MIK förra säsongen är nog lika många som antalet röster här i forumet! :)

Eftersom jag delvis håller och och delvis tycker tvärtemot både dig och "MIK 7-1" kan jag lika gärna presentera min syn på saken! :)

I mina ögon var det "stjärnorna" på isen och inte avsaknaden av Greger som avgjorde. Lupaschuk, Elomo, Pitkimäki, Alén och Genoway var alla som sämst när det gällde som mest. Och eftersom det var "stjärnorna" som spelade mest var det de som hade avgörandet i sin hand då övriga i laget gjorde vad som förväntades av dem.

Elomo visade redan under Moras tid i Elitserien att han hade svårt mot tufft motstånd och det visade han åter. Mot bottenlag är han kung och gör poäng i massor, mot lag med ordentligt försvarsspel kommer han ingenstans och är istället en säkerhetsrisk bakåt. För Genoway gäller lite samma sak men jag håller med om att han visade fin inställning och goda tendenser.

Juha Alén skulle varit en av lagets stöttepelare när Artursson försvann men det var han inte i närheten av att vara. Han hade stora problem med sitt eget spel och hans spel med puck var ofta riktigt svagt.

Största problemet i mina ögon var dock Lupaschuk och jag tror att Mora hade spelat i Kvalserien om inte han kommit. Moras spel med honom i laget var så mycket sämre än spelet innan han kom.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Övrigt
LA Kings: "Elomo visade redan under Moras tid i Elitserien att han hade svårt mot tufft motstånd och det visade han åter. Mot bottenlag är han kung och gör poäng i massor, mot lag med ordentligt försvarsspel kommer han ingenstans och är istället en säkerhetsrisk bakåt. För Genoway gäller lite samma sak men jag håller med om att han visade fin inställning och goda tendenser."

Månag tycker olika.
Själv väljer jag att luta mig mot statistik i mitt tyckande.
Har själv inte möjlighet att följa alla matcher och heller inte möjlihet att minnas alla matcher jag sett.
Man minns bara brottstycken av matcher och statistiken är då ganska målande om hur säsongen har sett ut, inte bara den enskilda händelsen.
Då ser verkligheten ut som följer...

Elomo och Viksten är de som var bäst mot topplagen.
Då de två till och med fortsatte att producera även fast den tredje forwarden slutade att fungera. Även Simons var bland de bästa.
Elomos sista 15 matcher och poäng.
1 mål läxan borta, 1+1 Växjö borta, 1 mål Malmö borta, 2 ass Västerås hemma, 1 mål Sundsvall borta, 1 ass Mariestad.
Har man bara sett hemmamatcher kan man nog ha en ganska skev världsbild. Han hade snarare svårt att hitta motivation mot dåliga lag.

Genoway faller bättre in under de som hade det svårt mot bättre motstånd.
På de sista 15 matcherna lyckades han produsera 2 mål och 5 assist.
1 ass Almtuna, 1 mål på hemmaplan Björklöven, 1 mål Borås, 1 ass Sundsvall, 3 ass Mariestad (slutade 11-1).
Kommentera

Sv: Övrigt
LA Kings:
Jag ser inga större skillnader i vår syn på det hela. Förutom att Greger hade en viktig del i lagets spel och inställning (mycket betydelsefullt), hade övriga spelare problem efter att Greger ej deltog. Elomo har problem med att leverera pucken i rätt tid. Lupaschuk var, som jag nämnt tidigare, en katastrof då han verkade väldigt ringrostig. Synd att supporterpengarna inte genererarade något bättre. Förhoppningsvis blir det lika mycket pengar denna gång men det krävs att spelaren är bättre än vad Lupaschuck var. Alén har stor kroppshydda men hade, som du skriver, stora problem att hantera pucken. I och för sig förbättrade han sig något efter hand och försökte vara offensiv, men det är inte hans gebit. Tyckte faktiskt lite synd om honom då han försökte men kunnandet saknades. Jag tittar med stor förväntan varje dag på MIKs hemsida för att se om det kommer upp några nya backar som kan avlasta Greger.
Kommentera