Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Inlägg #878251

Sv: Äkta Suporters
Tänk, jag har så förtvivlat svårt för detta dissande av olika sorters idrottspublik. ”Kaffemuggsupportrar”, ”snyltare”, ”medgångssupportrar” etc. Som vore vissa åskådare inte tillräckligt fina för att få gå på hockey, bara för att de har magen att själv välja hur ofta de går på hockey, vilka matcher de vill se och var de vill sitta eller stå.

Dessutom finns det en motsägelse i många av dessa resonemang eftersom resultatet skulle bli att vi hade 800 åskådare på varje hemmamatch, då bara dessa skulle släppas igenom nålsögat och godkännas som ”riktiga” supportrar. Övrigt patrask gör mest nytta genom att stanna hemma. Åtminstone enligt de värsta fundamentalisterna. De enda supportrar som accepteras i deras led är de som lägger allt annat åt sidan (familj, jobb, vänner, övriga intressen) för att viga sitt liv åt ett hockeylag. Om jag vore elak skulle jag säga folk som inte har något liv.

Jag kommer aldrig att köpa ens antydan till den typen av fundamentalism. Alla som betalar entréavgiften och ger fan i att skrika alltför många könsord, kasta snus på isen eller slåss med motståndarsupportrarna är hjärtligt välkomna, om så bara för en enda match. Och om någon väljer att till exempel bara gå på lördagsmatcher är det hennes fria val. Jag kommer aldrig acceptera att de besökarna skulle vara sämre än övriga hockeypubliken, och deras pengar luktar inte sämre än någon annans. Dessutom har alla de som idag köper årskort, går med i Drakarna, reser på bortamatcher, fyller garderoben med matchtröjor och så vidare naturligtvis en gång börjat med att gå på enstaka matcher, för att upptäcka hur kul det kan vara att se elitseriehockey på plats. Så att dissa sällanbesökarna är ett väldigt effektivt sätt att stoppa återväxten inom supporterleden.

Jag kan bara skriva under på Knogens devis: Tänk om, tänk till, tänk rätt!
Kommentera