Mora IK

45272 inlägg · 1668 ämnen

Äkta Suporters

881435 · » Till forumet


Sv: Äkta Suporters
Lloyd, Paddan: Lloyd.
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
Metal Guru: Jag tror det där du försöker vara heter BMW Isetta, men jag är inte riktigt säker
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
Undrar om man kan anses vara en supporter om man lägger ned tid på att moderera er, ungdomar..?

Eller är man bara en jobbig sån där.. äldre, eller vad det heter?
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
Dj_Pooh81:

Va fan vilket tjafs det blev om den här tråden, byt nån gång.
saken är den att en suporterklubb ska inte försörjas av mora ik. utan snarare ska suporterklubben bidra åt andra hållet. så enkelt är det. ta inte allting så in i he¤%#te personligt.
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
Bonäs norra: Jag håller med er totalt dig och Mike Skinner....Och det är ju inte så lätt om man är ensamstående och har barn eller är arbetslösa och inte har råd hela tiden....Eller va säger du????Har jag fel eller???Man är ju äkta mora supporters för det ju fast man inte kna gå på alla de tycker jag.....
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
Bonäs norra:
Wikipedias beskrivning
"Supporter, en person som stödjer en organisations verksamhet utan att direkt vara en del av den. Ofta förknippat med någon som har ett stort engagemang för en idrottsförening."


Så länge man stöttar sitt lag anser jag att man har all rätt kalla sig supporter, oavsett om man har sålt lägenheten för att bo på ståplatsläktaren eller om man med hjälp av kaffemuggen gör reklam för sitt lag.

Att motarbeta sitt lag genom att t.ex. ständigt bua ut de egna spelarna, skämma ut sig med läktarvåld eller pinsamma hata-ramsor, fråntar dock personen omedelbart rätten att kalla sig supporter.
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
Mike Skinner:Visst är det så , man kan sitta på kamchatka och vara fanatisk mora suporter, men det gäller att gå på match så mycket som möjligt, jag köper inte argumenetet att det är för dyrt om man sitter i en villa i morkarlby ett stenkast i från smidjegrav och ändå villja hävda att man är en varm mik suporter.
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
Tycker hela den här debatten är urspårad. Jag lyckades se kanske 7 matcher live förra säsongen pga det lilla avståndet mellan mitt korridorrum och FM Matsson Arena. Tog mig även till Malmö Isstadion för att se på MIK. Resten av matcherna fick jag streama Canal+ eller lyssna på webradio, i värsta fall se på text-tv. Jag anser mig fortfarande vara en tvättäkta Mora IK supporter.

Det viktigaste måste väl vara att man går på de matcher man har möjlighet att gå på sett utifrån både geografiska, ekonomiska och familjära skäl?
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
Matti:

Du Matti vet du att vissa folk tycker att Mora Ik är dyr på inträderna???Sen sånna som är ensamstående har inte de lätt kan jag lova dig....Dom måste hitta barnvakt åt barnen m.m....

Sen så finns det arbetslösa folk oxå som inte kan ha stora utsvävningar och gå på hockey typ 2-3 gånger i veckan....Men jag och min sambo är på varje hemma match kan jag lova dig....

Jag hade magsjuka en match den här säsongen som har varit så det va ju inte lätt att gå dit då....Men resten av alla matcherna på hemma plan har vi varit där och sen har vi varit på några borta matcher oxå =) Kan man kalla mig och min sambo "Äkta Supporters" då eller????

Vad tror du om denna säsong som kommer då??? Jag hoppas på att det går jätte bra för Mora Ik....De kommer nog att gå finemang detta ska du allt få se...
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
Matti: ja men e man ensamstående med två barn så går man på dom matcher man hinner å nytjar man inte Drakarnas rabbat när man står i klacken så är man ju dum i huvudet går även på bortamatcher dom gånger jag får barnvakt för barnen går före hockeyn men de kanske inte går å förstå MIK 7-1 om man inte är ensamstående

Där i mot så tycker jag drakarnas hemsida är under all kritik
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
MIK 7-1:
Naturligtvis tycker även jag att Ovansiljansborna borde gå man ur huse för att se ishockey i Mora. Dum vore jag annars. Det är mitt lag det handlar om och fler besökare betyder mer pengar. Enkel matematik. Däremot kan man inte begära att alla ska ha det brinnande intresse som de som kommit genom det nålsöga för att vara "äkta supporter" som vissa supportrar satt upp (som insu snackade om).

Det jag fortfarande inte alls gillar är att jag som supporter sedan 70-talet, som plöjt ned åtskilliga tusenlappar i klubbkassan, ska behöva höra att jag är en snyltare och att jag är snål. Det är både korkat och felaktigt.
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
mora93:
Vet inte riktigt vad man säger om silly season, men än så länge är det väl fortfarande säsongen 06-07? Känns som det där kvittar.
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
Dåligt och konstigt att Pavel Brendl är kvar på Mora IKS hemsida.Under det stora klubbmärket på hemsidan ser man olika spelare som kommer upp.Tillexempel: Tomas Skogs,Håkan Bogg,Och som oväntat kommer Brendl upp det är riktigt dåligt att dom inte har fixat det än.Så den som har hand om hemsidan: FIXA GÄRNA DET!!!!!!!!!
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
Matti: fickdu inte plats med fler utropstecken och frågetecken? konstigt...
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
MIK 7-1: Håller med dig!!! investera i Moras FRAMTID och gå på MORA IK s matcher!!!!!!!!!!!! Själv åker jag 21 mil tur o retur för att se mina hjältar!!
Men ni som bor i Mora med omnejd borde skämmas!!! GÅ PÅ MATCHERNA FÖR I HELVETE!!!!!! Annars kommer MORA IK att gå under.. FATTA DET!!! Eller skäms... Nu kommer en ny elitseriesäsong och jag vill se ett fullsatt FMM arena i fortsättningen!!!! ELLER vill MORA kommun ha ett hockeylag i allsvenskan?????Kan ni som läser detta mana era vänner o bekanta att gå på ishockey??? Tycker ni borde kunna det??? ELLER? MVH: Mathias Johansson...NÅS
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
MIK 7-1:

tack.
håller med-
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
Knogen: Låt oss säga så här, jag har råd att betala och gör det.
Den beskrivningen stämmer inte in på alla, tyvärr.

Har skrivit det förr och skriver det igen...
Bor man i Mora med omnejd så får men tillbaka de pengar man investerar i klubben.
För det är just det det handlar om, man investerar i Mora IK för att få se ES hockey nästa säsong.
Då bidrar man också till att samhället Mora har en framtid.
Ishockeyn genererar i förlämngningen en hel del till regionen.

Jag tycker det är sorjligt att alla inte inser det uppenbara.
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
MIK 7-1:
Jag tycker fortfarande inte alls om att du kallar folk som utnyttjar medlemsförmåner för snåla. Återigen: Du får gå till Drakarna eller till MIK:s kansli istället och propagera för att det är för frikostiga förmåner för medlemmarna istället för att hoppa på medlemmarna. Du kallar mig snål, men jag känner faktiskt inte alls igen mig i den beskrivningen.

Det kan måhända vara så att du inte har några andra intressen utöver ishockeyn att stoppa pengar i. Det kan måhända vara så att du har ett bankkonto som skulle gjort flertalet boende i trakten gröna av avund. Hur det står till med den saken vet jag inte. Det jag vet är att vi inte befinner oss på samma planet riktigt. Jag har väldigt många andra intressen som kostar pengar och jag skulle svårligen ha råd att pröjsa fullpris på varje match. Och jag tror MIK resonerar så att de vill ha så mycket folk som möjligt på varje match, och inte halvfullt. Jag tror nämligen i min dumma enfald att det här greppet både lockar nya medlemmar och nya hockeyintresserade, samt får de mer inbitna att besöka fler matcher.
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
Knogen & Insu: Intressant att motiveringen "nya supportrar ej vælkomna" hela tiden dyker upp nær man påpekar hur snåla endel, tyværr før många, ær.
Drakarnas låga entrè pris gynnar de arbetsløsa och skolungdommarna,
nackdelen ær att de som har råd glider in på samma rækmacka.
Tror knappast att de hær nya supportrarna, som aldrig har gått på hockey,
har ett medlemskort och en matchtrøja i bakfickan.
Sen finns ju alla de som gnæller på att det ær før dyrt på sittplats,
de kan istællet gå in på ståplats før halva priset.

Æh, skitsamma det blir billigare i Allsvenskan.

P.S.
Kan inte anvænda min dator pga nætverksfel.
Vet inte hur man stæller om det hær datorelændet till svenska.
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
Metal Guru:

Absolut gör dom det, för publiken är som sagt den 6:te spelaren och den ör lika viktig som övriga spelare tror jag iaf.
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
nyz:
Alldeles riktigt! Kom på det efter jag hade postat :-) Efterklokhetens kranka blekhet, eller hur det nu hette? :-)
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
Knogen: "Fullpris kan för många betyda att de bara har råd att se varannan match, medan det här erbjudandet ger dem möjlighet att se alla matcher. Klubben drar in lika mycket kulor, men får fler på läktaren. Win/win situation som amerikanen skulle sagt."

Du har glömt korven, läsken och chokladkakan som inhandlas i pausen/pauserna. Det borde betyda lite mera "win" åt klubben, ju.
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
insu:
Bra att du tog upp fundamentalism-aspekten också! Hade tänkt dra upp den jag också, men tänkte att då blir mitt inlägg som vanligt gränslöst långt :-)

Seabiscuit:
"för hur det än är så är det inte den publik som inte brukar gå på hockey som kommer dit helt plötsligt, utan det är ju de som redan är där som ser en chans att få det billigare."

Jag vet inte om jag håller med där. Någon empirisk undersökning har jag inte gjort, men nog lär erbjudandet lockat en och annan, det är jag övertygad om. Och om erbjudandet kvarstår lär fler lockas. Det är bara positivt.

Sedan vet jag inte om jag håller med om att Drakarna genom det här erbjudandet inte fyller någon positiv ekonomisk funktion. Jag tror helt klart att många ser det här erbjudandet som en chans att se fler matcher (bl.a. jag, även om jag nog sett de flesta matcher ändå). För att ta ett kanske något överdrivet exempel: Fullpris kan för många betyda att de bara har råd att se varannan match, medan det här erbjudandet ger dem möjlighet att se alla matcher. Klubben drar in lika mycket kulor, men får fler på läktaren. Win/win situation som amerikanen skulle sagt.
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
kjelleman/Dino>
Hej! Byt gärna tråd - det finns en om truppen 07/08.
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
Dino: .... nej det är sant.men alla andra värvar för fullt. men som sagt,simons sitter väll och handplockar dom riktigt kuldklimparna. det tar säkert lite tid !
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
kjelleman: Det känns väl inte som vi börjat på riktigt allvar ännu...
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
Har vi slutat värva spelare eller?!
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
Seabiscuit:
Då får vi väl hoppas att Drakarna tillför någonting annat positivt än ren ekonomi då...
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
insu:

Kul att den här tråden väcker känslor.
Jag klagar inte på folk som utnyttjar ett erbjudande, det är väll snarare smart.
men jag tycker att sänkta biljettpriser för drakarnas medlemmar är fel då det innebär förlust för mora ik.
för hur det än är så är det inte den publik som inte brukar gå på hockey som kommer dit helt plötsligt, utan det är ju de som redan är där som ser en chans att få det billigare.
Och då fyller inte drakarna nån positiv ekonomisk funktion åt mora ik, vilket jag anser vore rimmligt.
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
insu: Ja exakt. Det är ju precis det jag menar! Håller med både dig och Knogen till 100%!!!
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
Tänk, jag har så förtvivlat svårt för detta dissande av olika sorters idrottspublik. ”Kaffemuggsupportrar”, ”snyltare”, ”medgångssupportrar” etc. Som vore vissa åskådare inte tillräckligt fina för att få gå på hockey, bara för att de har magen att själv välja hur ofta de går på hockey, vilka matcher de vill se och var de vill sitta eller stå.

Dessutom finns det en motsägelse i många av dessa resonemang eftersom resultatet skulle bli att vi hade 800 åskådare på varje hemmamatch, då bara dessa skulle släppas igenom nålsögat och godkännas som ”riktiga” supportrar. Övrigt patrask gör mest nytta genom att stanna hemma. Åtminstone enligt de värsta fundamentalisterna. De enda supportrar som accepteras i deras led är de som lägger allt annat åt sidan (familj, jobb, vänner, övriga intressen) för att viga sitt liv åt ett hockeylag. Om jag vore elak skulle jag säga folk som inte har något liv.

Jag kommer aldrig att köpa ens antydan till den typen av fundamentalism. Alla som betalar entréavgiften och ger fan i att skrika alltför många könsord, kasta snus på isen eller slåss med motståndarsupportrarna är hjärtligt välkomna, om så bara för en enda match. Och om någon väljer att till exempel bara gå på lördagsmatcher är det hennes fria val. Jag kommer aldrig acceptera att de besökarna skulle vara sämre än övriga hockeypubliken, och deras pengar luktar inte sämre än någon annans. Dessutom har alla de som idag köper årskort, går med i Drakarna, reser på bortamatcher, fyller garderoben med matchtröjor och så vidare naturligtvis en gång börjat med att gå på enstaka matcher, för att upptäcka hur kul det kan vara att se elitseriehockey på plats. Så att dissa sällanbesökarna är ett väldigt effektivt sätt att stoppa återväxten inom supporterleden.

Jag kan bara skriva under på Knogens devis: Tänk om, tänk till, tänk rätt!
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
Knogen: Nejdå Knogen inte kan jag tänka mig att du är nån snyltare inte, varför finns erbjudanden om ingen utnyttjar dem? Jag räknade ut att om jag förlänger mitt sittplatsabonnemang så genererar det ett snittpris på över 400:- / match. Några matcher missar man ju alltid p.g.a arbete, dotterns aktiviteter mm.mm. Samtidigt befriar det mig så att jag kan ta med min dotter på hockey någon match extra. I förlängningen får ju MIK mina pengar ändå men jag tycker att det är svulstigt att höja priset med 20%!

Brynäs nästa inkomstkälla: Brendla mandlar!
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
MIK 7-1:
"Snyltarna har också ett alternativ, vara medlem av Darkarna, gå in billigt och inte stå i klacken."

Så trevligt att man som mångårig supporter till klubben, där man lagt ut åtskilliga tusenlappar genom åren, blir kallad för snyltare. Jättekul hördu!

Jag är medlem i Drakarna. Drakarna har förhandlat till sig ett avtal med Mora IK som säger att man får gå in billigare om man har matchtröja på sig. Jag står inte alltid i klacken (men gör det relativt ofta ändå) eftersom jag prioriterar bra platser före klacken, och har så alltid gjort (förutom vid vissa särskilda tillfällen). För mig är överblicken och det som sker på isen viktigare än att stå på kortsidan och heja. Speciellt nu när man har en massa stålbalkar i vägen. Därutöver betalar jag medlemsavgift till Mora IK årligen samt köper då och då sittplatsbiljett till en och annan match. Men jag ska alltså betraktas som en snyltare eftersom jag är ofin nog att utnyttja en medelmsförmån? Jag borde alltså - som betalande medlem i Drakarna - avstå från deras framförhandlade avtal? Hur resonerar du egentligen? Ska folk med medlemskort i Konsum avstå från de extrapriser de blir erbjudna också, eftersom det finns någon slags påklistrad präktighet i att betala fullpris så inte affären går omkull?

Har du synpunkter på det här avtalet så föreslår jag att du i första hand vänder dig till kansliet och föreslår att de tar bort nämnda publiktillströmningsfrämjande förmån för Drakarna. Det kanske inte blir så populärt, eller ens går igenom, men det är i alla fall rätt väg att gå. Att i ett ishockeyforum gå ut och kalla drakmedlemmar för snyltare, när de bara nyttjar en medlemsförmån, är i vilket fall som helst helt galet.

Tänk om, tänk till, tänk rätt!
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
Betala 200 spänn för drakarna kortet har jag för mig
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
MIK 7-1: Jag har haft säsongskort på röda i tre år nu och man har höjt från 6.000:- - 7.500:- -9.000:-. Jag betalar in mina pengar i April månad, alltså 28 garanterade biljetter i förtid trots att man vet att man kommer att missa några. MIK får in stålar tidigt för hela säsongen men vad får vi? Nada. Man borde väl få nån jävla bonus, typ en matchtröja eller nåt. Nu har jag sagt upp min stol till nästa säsong så nu kommer jag att välja mina matcher. Ett sätt att få mer publik? Fel sätt enligt mig, men jag är ju bara en supporter. Fördel mig dock: Jag blir lite rikare men MIK lite fattigare. Rätt drag Janne?
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
Seabiscuit: Det menar där emot jag och jag ber inte om ursäkt för meningen "snyltare".
Tyckte förövrigt att det var en bra rubrik:)

Jag är medlem i Mora IK, är bland dem som betalar fullpris på stå och extra på bortaresor.

Det man kan klandra mig för är att jag inte bidrar Drakarna med pengar.

65 selander: Jag är inte medlem i Drakarna, drog bara till med nått,
kan ha blandat ihop medlemsavgiften med priset på en matchtröja.
För den som är medlem i Drakarna och har en MIK-matchtröja, 450kr,
gick in på ståplats för 60kr, har jag för mig.
Det finns säkert nån som kan fylla i korekta uppgifter:)

Är man en äkta supporter om man går på måndag- och tisdagsmatcher i mitten serielunken men inte gnäller?
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
wap.hockeysnack.com
En äkta supporte är väl den som sitter och gnäller på en måndagsmatch i mitten av serielunken. Det är ju måndags och tisdagsmatcherna som det gäller att få folk till. Torsdagar och Lördagar sälje sig själva på veckodagsnamnet. Måndags och Tisdagsmatcherna är det nog bara stora städer eller orter som har mycket utb/kursverksamheter. Om jag kunde så skulle jag vara i LA i början på veckan också.
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
MIK 7-1:

jag måste tillägga att jag menar inte att man är en dålig suporter bara för att man inte är medlem eller för att en del blir det för att få gå billigt. så jag ber om ursäkt för en mkt klantig rubrik.

Borde vara "suporters" och inte äkta suporters.
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
wap.hockeysnack.com
MIK 7-1: 450kr/år låter jävligt dyrt för en supporterklubb.
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
MIK 7-1:

Jag förstår vad du menar och jag kanske uttryckte mig klumpigt i rubriken.
men kontentan jag vill få fram är att en suporterklubb ska stötta laget på alla vis de kan.
därför gillar jag inte snacket jag hört vid var och varannan match att man inte får nåt för pengarna.
Det är inte suporterklubbens styrelse eller ens 75 % av medlemmarna utan de som inte är med för att de inte får tillräcklig vinning i det.
En vinning som jag ser det är att om man kan bidra med något till klubben så kanske det skulle kunna synas på isen så småningom.
och det borde vara tillräckligt.
Själv ska jag ha säsongskort på sittplats nästa säsong, men eventuellt vara med i suporterklubben ändå.
Kommentera

Sv: Äkta Suporters
Seabiscuit: Vill bara förtydliga att man kan vara medlem i Drakarna, 450kr/år eller nått liknande, men man kan också vara medlem i Mora IK, 300kr/år har jag för mig.
Vill också poängtera att det är två helt skiljda medlemskap, det går alltså att välja om man vill stötta Drakarna, indirekt MIK, eller ishockeyklubben.
Exakt vad medlemsavgiften i Mora IK går till har jag ingen aning om,
men Simons förvaltar nog dem förnuftigt:)

Äkta suporters kan dels gå på hemmamatcher till fullpris och dels sponsra med en slant årligen.
Samt ge bidrag till Drakarna och åka på bortamatcher billigt.

Snyltarna har också ett alternativ, vara medlem av Darkarna, gå in billigt och inte stå i klacken.
Kommentera

Äkta Suporters
Ursäkta ett nytt ämne, "men" jag läste något som var riktigt intressant.
Nämligen att hästens hockey tar tillbaka sitt gamla namn Vita Hästen.
Där suportrarna får betala 500;- i medlems avgift för det får dom ett medlemskort i suporterföreningen samt att de får medverka på de
två årsmöten de har. pengarna går oavkortat till IK Vitahästen och är öronmärkta för spelarinköp.

Här i mora skriker väldigt många om att medlemmarna borde få förmåner. jag tycker att drakarna gör ett fint jobb och ska ha all heder för det jobb de lägger ner för det handlar inte bara om en timme i veckan utan kanske 20 timmar för en del av de som är drivande.
Men jag tycker att det kan vara något att fundera på, en insamling eller nåt annat typ en del av medlemsavgiften efterskänks till mora ik. vi kan gynna mora ik på ett ekonomiskt sätt också. jag var inte medlem i år, men funderar på nästa. Och om det är något som på ett ekonomiskt plan kan gynna mik på något sätt så ska jag definitivt bli medlem.

Men till drakarna, ni gör ett fantastiskt jobb.
Kommentera

881435 · »