NHL

13857 inlägg · 804 ämnen

Eastern Conference

868947 · » Till forumet


Sv: Eastern Conference
henkaaa: "Varför Toronto inte gick till slutspel var för att de inte tog tillräckligt många poäng."

Japp. Jag kan inte påstå mig ha påstått något annat heller.
Kommentera

Sv: Eastern Conference
JimmyH:


Är det inte därför man diskuterar? För diskuterandets skull? Aja, eftersom jag nu inte får fram mina poänger så får du väl tycka vad du vill. Jag vet då att jag kommer fortsätta göra det.

Och nä, du får väl tro att Sverige inte la sig då. För jag vet att de gjorde det oavsett skribenter eller inte. Har aldrig ansett mig som någon hockey-allvetare på något sätt, men efter att ha sett den matchen så fanns det liksom inga tvivel. Men när det nu ändå ältasts och tagits upp i så många forum och bland skribenter och sportkrönikor så måste man ju börja fundera. Kan det faktiskt vara så att de verkligen gjorde det? La sig alltså? Bara för att ingen spelare eller ledare erkänner det så är det ju verkligen inget bevis för vart sanningen ligger, eller hur?

Nåja, jag vet ju att detta inte kommer nå ditt innersta ändå, då du tydligen är så naiv att Sverige verkligen gjorde sitt bästa mot Slovakien. Men jag sa vad jag behövde och ville, så får du väl tro vad du vill efter det.

Varför Toronto inte gick till slutspel var för att de inte tog tillräckligt många poäng. Så enkelt var det väl.... eller? Sen vad man tycker om systemet som det spelas efter kanske är en personlig sak. Men jag anser att det inte funkar. Speciellt inte när det verkar gynna vissa lag som kanske har bra straffskyttar som lätt kan "sno" en extra poäng för sitt lag. "Driften och längtan av att få just diskutera något"?? Ja, är det inte därför vi skriver här, eller måste du alltid få som du vill utan att behöva ifrågasättas? Aja, jag lägger väl ner då isället.... är ju tydligen inte lönt att försöka med något då det tydligen är du som ska ha rätt i alla aspekter då. Den attityden lär du ju ta dig långt med.....
Kommentera

Sv: Eastern Conference
henkaaa: Nu diskuterar du ju mest bara för diskuterandets skull.

Sverige lade sig inte i matchen mot Slovakien i OS. Det är endast spelare eller ledare som var med som skulle få mig att ändra den åsikten. Skribenter eller experter som är anställda för att sälja har en tendens att nosa fram åsikter som just säljer. Det har också en tendens att lura den enfaldige läsaren många gånger.

Jag tyckte jag skrev varför Toronto inte gick till slutspel men det gick uppenbarligen inte fram eftersom du skriver om straffar. Driften och längtan av att få just diskutera något var tydligen större än att försöka få fram min andemening med inlägget.
Kommentera

Sv: Eastern Conference
JimmyH:

Om vi då bortser från vad enbart Wikegård sa om den matchen, så var han ju inte ensam i sin kritik av Tre Kronor. Andra skribenter var ju inte nådiga dagen efter vad jag minns. Sverige la sig i den matchen. Enkelt faktum som inte bara Wikegård utan även andra svenska skribenter insett. Personligen skiter jag egentligen i vilket. Sverige spelade efter vilket motsånd man ville få i kvarten. Klart som fan att man kanske inte ger sitt allt då..... det hade jag då inte själv gjort om jag vetat! Men du är väl en moralens väktare som säkert eggat dina lagkamrater att ge sitt yttersta för att få möta ett annat lag än Schweiz......

Kolla på antalet OT-losses (vilket även inberäknar SO-losses) så ser du att både Isles och Maple Leafs har ungefär lika många. Kolla sedan på Canadiens som har sex stycken. Hade de därmed tagit en seger till (oavsett om det varit mot Leafs, Rangers eller vilka fan som helst) så hade denna sista match haft noll betydelse.... så resonemanget att det är enda match som avgör hela surven, det köper inte jag. Att vissa har mer "tur" när kommer till straffar eller mer "tur" att det verkligen blir straffar är ju bara en slump. Så ska man se det så så kan man lika gärna avskaffa hela konceptet straffar. Det sistanämnda har jag iofs förespråkat ända sedan man införde det........ i Elitserien. Jag skäms för att säga att jag tycker Elitserien har ett bättre system nu, men så känns det iaf.
Kommentera

Sv: Eastern Conference
henkaaa: "T o m Wikegård sa ju det"

Ja, det säger ju verkligen allt?

För Brodeurs del så kommer han ju nu förmodligen vara jättepigg nu till slutspelet, han har ju trots allt bara stått 78 matcher motför skrämmande 79 st. Clemmensen är nu en bra föreberedd back-up efter att ha fått gjort fyra matcher från start sedan oktober, vi kan även lägga dit två halva matcher, så jo då!

Islanders gick till slutspel efter vinst på straffar, ett absurt sätt att avgöra 82 matchers kämpande på. Torontos nio liv räckte inte till. Det sista livet tog vid när NJs John Madden gjorde 2-2 vid 19.59.

Toronto tappar inte sin plats på vare sig på New Jersey eller att Edmonton bytte Smyth till Islanders utan på deras svaga powerplay och dåliga bortaspel.

Jag är dock inget uttalat fan av Toronto Maple Leafs, däremot så är det alltid roligare med Kanadensiska lag i slutspelet.

Mats Sundin tycks aldrig få vinna någon Stanley Cup med Toronto, de kommer nog försöka att behålla honom minst två år till. Frågan är väl om han själv vill kanske?
Kommentera

Sv: Eastern Conference
JimmyH:

"Snyggare" är inte likhetstecken med realistiskt. WarhawK beskriver det väl ganska bra när han påpekar hur många matcher killen faktsikt spelat. Men det är väl klart att du får väl tro det du vill då..... Som jag sa förut, så är det lättare att kritisera när det går emot ens egna tankar och åsikter.... men men!
Kommentera

Sv: Eastern Conference
henkaaa: Det hade varit snyggare mot alla parter att ställa Martin Brodeur i mål i den här matchen.

Förstår du inte det så kommer vi nog inte närmare varandra i diskussionen.
Kommentera

Sv: Eastern Conference
JimmyH:

Och för den delen.... att du är så naiv och påstår att Sverige inte la sig i OS säger väl allt. T o m Wikegård sa ju det..... med klara exempel i bagaget. Skillnad är om Sverige enbart spelat uselt (vilket man gjorde). Men när man inte ens väljer att fullfölja tacklingar, så är det något i inställningen som inte stämmer. Det i mina ögon är att lägga sig.... dvs när man inte ger 100% för att vinna. Och det gjorde inte Sverige i den matchen. Att påstå nåt annat är rent j-vla skitsnack!
Kommentera

Sv: Eastern Conference
Eller ursäkta, John Madden var det visst som gjorde målet.
Kommentera

Sv: Eastern Conference
JimmyH:
Då fattar jag inte hur du kan kräva att att han spelas istort sett hela grundserien och endast ska få vila 3 ynka matcher på en 82 matchers serie för du ska vara nöjd
Kommentera

Sv: Eastern Conference
2-2 19.59 Jamie Langenbrunner.

Nu följer en minst sagt spännande sudden death!
Kommentera

Sv: Eastern Conference
JimmyH:

Nä, men diskussionen blir på samma nivå då du påstår att NJ inte ställer upp med bästa lag. Och nu fick du ju som du vill i vilket fall när NJ kvitterade i slutminuten. Så då kan ju du vara nöjd och glad även fast de inte ställde upp med "bästa" lag.....
Kommentera

Sv: Eastern Conference
WarhawK: Jag är väl medveten om hur mycket han spelat.
Kommentera

Sv: Eastern Conference
henkaaa: Sverige "lade sig" inte och inte New Jersey heller. 2-1 med minuten kvar.
Kommentera

Sv: Eastern Conference
JimmyH:
Nu är det ju liksom så att Brodeur spelat 78 matchen denna säsongen så ditt resonomang faller ju eftersom Devils det lag som ställt över sin 1:a keeper minst ggr då
Kommentera

Sv: Eastern Conference
JimmyH:

Inte vidare snyggt? Vilket jävla skitsnack! Brodeur har stått, vad är det nu 78 matcher i årets grundserie..... 78!!! Är inte killen värd att få lite vila då inför det som är säsongens huvudpunkt? Jag säger bara såhär. Tror du Toronto gjort annorlunda ifall de varit i samma sits som New Jersey? Alla lag laddar alltid för slutspel. Så har det alltid varit, så kommer det alltid vara.... betyder det att man kan vila nyckelspelare, så kommer man att göra det.

Om man nu ska gå in på exempel så kan man ju kolla på Sverige som "lade sig" mot vilka det nu var i OS för att få ett lättare motstånd. Borde inte det kommas ihåg såhär i efterhand. Nä, det gör man ju inte eftersom Sverige gick och vann hela turneringen. Då blev läggmatchen plötsligt totalt oviktig. I mina ögon är det precis samma sak och ett jävla hyckleri om man ser till hur folk kritiserar vissa andra grejor. Men det är klart..... när det går emot ens eget lag så är det ju lättare att kritisera än annars.....
Kommentera

Sv: Eastern Conference
WarhawK: När en match betyder så mycket för andra lag så känns det mer rättvist om de ställer upp med det bästa laget.

Men de är ju inte tvingade, de har ju gjort sitt val och de lär ha minskat antalet vänner i Kanada nu.

Däremot så kanske Clemmensen tar matchen på mer allvar än vad kanske Brodeur hade gjort utan att man egentligen vet. Hade spelat Brodeur så hade de i alla fall undvikit mycket snack.
Kommentera

Sv: Eastern Conference
JimmyH:
Dock kan dom ju även vilja ha en match i benen på Clemmensen om det skulle bli skada på Brodeur i slutspelet , sen med tanke på hur mycket han spelat borde ju han få vila nån match iaf eller ? eller ska han vara tvingad spela 82 matcher då ?
Kommentera

Sv: Eastern Conference
JimmyH: Suck. 2-0 Islanders.

Richard Park gör mål igen, nu kärvs ett mirakel för Toronto. Dock 10 minuter kvar.
Kommentera

Sv: Eastern Conference
Deas: Inte vidare snyggt av New Jersey att ställa Clemmensen i mål och vila Brodeur. I sådana här lägen bör de ställa upp med det bästa laget, även om Clemmensen spelat bra i matchen.

Fortfarande 1-0 med 14.24 kvar.
Kommentera

Sv: Eastern Conference
Deas:
Jag ser hellre Toronto i slutspel än fiskpinnarna så jag hoppas devils kan få tummen ur och vinna matchen
Kommentera

Sv: Eastern Conference
Islanders just nu på sista slutspelsplatsen iom 1-0 mot NJ i den 2a perioden. NJ kan inte påverka sin tabellposition och har Clemmensen i målet. Folk i Toronto jublar knappast.
Kommentera

Sv: Eastern Conference
Deas:

Paminner ju nastan lite om elitseriespurten rentav!
Kommentera

Sv: Eastern Conference
WarhawK: Javisst är det så. Jag kände mig optimistisk då jag tippade dem (pens) som 8a i konferansen.
Kommentera

Sv: Eastern Conference
Deas:
Lördagens match mellan Motreal och Toronto kan visa sig bli avgörande skulle jag tro

Hoppas även Rangers kan hålla 6:e platsen så antagligen möter Atlanta istället för Buffalo eller NJ / Pens beroende på vilka som vinner Atlantic .. måste säga att pingvinerna har gjort en riktigt stark säsong och överraskat mig
Kommentera

Sv: Eastern Conference
Surrade precis streckfight med Warhawk och tänkte vi kunde öppna diskussionen här.

Snacka om getingbo! Även om det var ännu värre för några omgångar sen.

6 NY Rangers 79 41 29 9 91
7 Tampa Bay 79 43 32 4 90
8 Montreal 79 41 32 6 88

9 Toronto 79 38 30 11 87
10 Carolina 79 39 32 8 86
11 NY Islanders 78 36 30 12 84
12 Florida 79 34 30 15 83

Rangers gav mig fel och kämpade sig tillbaka.

Carolina stod för en livsviktig vändning inatt så deras hopp lever.

Vinner Islanders matchen de har till godo så har de fortfarande en chans. Otroligt tungt för dem om de missar med tanke på deras trader...
Kommentera

Sv: Eastern Conference
jonmannen: Jag tror också att det hade blivit betydligt jämnare inatt om hasek stått i mål, fast nu är ju han höftskadad...

Ser att du tagit dig en REJÄL funderare angående foppas närmsta framtid:) Det bli otroligt spännande att se vart han hamnar eller inte hamnar till slut.
Kommentera

Sv: Eastern Conference
Dawidovski: Mm bra match, verkligen inte det Philly man har varit van att se denna säsong även om många av målen i sista perioden var allt annat än otagbara. Med Hasek mellan stolparna hade det förmodligen inte slutat 6-1. Man ska ju samtidigt ha i åtanke att Detroit spelade match kvällen innan vilket inte Philly hade gjort.

Vad jag har fattat det så kräver Philly hutlöst mycket för Foppa så Anaheim hade backat pga att GM litade på det lag han hade och skulle han förstärka så skulle det itne få kosta för framtiden. Frågan är vad Detroit skulle kunna tänka sig erbjuda som Philly är intresserade av. Veteraner går ju bort och det är ju det mesta Detroit har. De yngre vill man nog ha för sig själv. Jag tror han hamnar i Vancouver för att ge Philly lite material för framtiden samt att de kan spara in lite på hans lön. Sedan skriver han på för 1 eller 2 säsonger till i Philly för jag tror inte han vill lämna laget som en förlorare.
Kommentera

Sv: Eastern Conference
Gidde: Aha;-) du verkar minst lika intresserad av NHL som mig, det är kul!

På fre natt måste du ju bara se New Jersey-Pittsburgh 1:30
Kommentera

Sv: Eastern Conference
Dawidovski:

Nä, jag jobbar, det märker du väl? :)

Men jag spelade in matchen, och hann se lite imorse innan jag for på jobbet.
Dessutom har jag redan kollat på highlights på NHL.Com
Kommentera

Sv: Eastern Conference
Gidde: Ja, phillys målis var jäkligt bra! han såg ju ut som en oldtimer med den vita hjälmen:-) så du sitter o kollar på reprisen av matchen? på c+sport eller?
Kommentera

Sv: Eastern Conference
Dawidovski:

Japp, dessutom tycker jag att Phillys målvakt verkade göra en stabil och bra match, det jag sett av matchen hittills i alla fall..
Kommentera

Sv: Eastern Conference
Gidde: Jo, lidas verkade ju lita på sin målvakt i det läget, så det låg väl mer på Mcdonald:-)
Kommentera

Sv: Eastern Conference
Dawidovski:

Å andra sidan känns det lite som en målvaktstavla, trots att Lidas nog kunde tryckt ut Umberger (?) lite längre iofs..
Kommentera

Sv: Eastern Conference
Blev ju faktiskt en riktigt spännande match inatt! japp, det vart en bra match, men rätt så osannolik utdelning, tyckte målisen i detroit va lite halvdan, sen att lidas skulle vara direkt orsak till 2-3 mål själv bakåt, har väl fan aldrig hänt:-)

Har aldrig sett philly med en sådan fart!
Kommentera

Sv: Eastern Conference
jonmannen: Haha, jo så blir det ju såklart:-) men jag inbillar mig att det inte gör så mycket för min del eftersom att jag jobbar natt ibland, och en hel del kvällar.
Kommentera

Sv: Eastern Conference
Dawidovski: Japp NASN var en riktigt uppskattat tillökning hos Canal Digital abbonenterna. Så det var efter sista man måste börja betala? Aja det är inte så farligt med 49kr/mån dock. Baksidan är ju dock att man är otroligt mycket tröttare på dagarna nu för tiden :P
Kommentera

Sv: Eastern Conference
jonmannen: Matchen går ju på NASN, den kanalen visste jag inte ens om att jag hade... tydligen har alla canal digital abonenter den till sista feb gratis, sedan kostar den + 2st till 49kr/mån, taget:-) går ju ibland upp till 7 nhl-matcher i veckan på NASN sopm inte canal+sport visar!

Hoppas att Zetterberg gör fler mål inatt, han är ju i lysande form!

Natten mot lör 1:30 visar NASN New jersey-Pittsburgh, den är bokad.

Ons visas tydligen San jose-Nashville också.
Kommentera

Sv: Eastern Conference
Dawidovski: Självklart, ska bli roligt att se Zetterberg riva upp ett av NHLs sämsta försvar :)
Kommentera

Sv: Eastern Conference
Kl 01:00 inatt är det Detroit-Philadelphia! nån fler än jag som ska kolla?
Kommentera

Sv: Eastern Conference
Colton Orr fick iaf ett blåöga när han slogs emot Donald:-) dock så var det en jämn fight!
Kommentera

Sv: Eastern Conference
Dragan 2k: Lite synd att Rangers vann där, men det roligaste var väl ändå att washington gjorde sina mål på 2 exakt likadana sargstudsar från en skarv nere på sargen, mål båda gångerna, helt otroligt!!!
Kommentera

Sv: Eastern Conference
Dragan 2k:

5 - 2 till Rangers, inte direkt vad du väntat dig eller ?
Kommentera

Sv: Eastern Conference
Dawidovski: Kan kanske vara intressant att se Washington piska skiten ur Rangers och se en viss ryss stänka in mål efter mål på någon svensk målvakt som står i Rangers.
Kommentera

Sv: Eastern Conference
Bissett19: Tydligen kan det vara dags för Grigorenko att spela i NHL kommande säsong, om man får tro bloggarna.
Kommentera

Sv: Eastern Conference
Dawidovski: Han lirar i ryska ligan Tolyatti Lada enligt hockeydb.com.
Kommentera

Sv: Eastern Conference
Bissett19: tackar! hur gick det för honom? lirar han nu?
Kommentera

Sv: Eastern Conference
Dawidovski: Igor Grigorenko.
Kommentera

Sv: Eastern Conference
Kan det möjligtvis vara Malkin jag tänker på?
Kommentera

Sv: Eastern Conference
Nån fler än jag som tänkte vara uppe inatt o kolla på Washington-NY-Rangers?

Kanske fel ställe att fråga om men, nån som vet vad den ryska superlovande forwarden hette som gjorde sig illa i en bilkrash? killen låg sedan i koma flera veckor tror jag de va...

han hade inte hunnit spela i nhl då, utan man kunde se honom i diverse landslagsturneringar i början på 2000-talet.
Kommentera

868947 · »