NHL

13886 inlägg · 804 ämnen

Matchtråd

1109416 · » Till forumet


Sv: Matchtråd
Vad ska man säga om Mason´s målvaktsspel för Columbus mot Washington? Fenomenalt minst sagt. Vilka räddningar!!

45-23 i skott till Capitals, 3-0 i mål till Blue jackets. Snacka om att Mason vann matchen åt Columbus. :P
Kommentera

Sv: Matchtråd
Bissett19: mm, riktig hockeynatt. Först Montreal - Rangers, sedan som du säger, Vancouver mot Edmonton. Det här måste man ju bara se :).
Kommentera

Sv: Matchtråd
87bth01:

Kan vara läge att kliva upp lite tidigare imorrn bitti o se Sundin debutera i Cunucks,matchen visas i NASN klockan 04.00.
Kommentera

Sv: Matchtråd
65selander:

De där svarta strecken skulle tydligen hjälpa spelarna från att bli bländade av solen.
Kommentera

Sv: Matchtråd
Bissett19: Mascara... de tror de spelar bandy.  Länge leve Broberg
Kommentera

Sv: Matchtråd
Frisco:

Men jag undrar varför flertalet av spelarna glömt o tvätta bort Mascaran från Nyårsfesten igår?
Kommentera

Sv: Matchtråd
Frisco: Åh vad snyggt 3-1. Lilja fastfrusen i isen:-)
I övrigt så har Detroit snygga tröjor. Lite skillnad mot
dagens totalt tillintetsägande uniformer.


www.hockeysnack.com/image/455/357/lidas.jpg
Kommentera

Sv: Matchtråd
Frisco: Ååh, detta är så coolt. Det är för lite sotade kindben i svensk ishockey.
Kommentera

Sv: Matchtråd
Chicago - Detroit

Då var det dags för nedsläpp.
Kommentera

Sv: Matchtråd
mattias - 74: Skadan påverkar nog en hel del, för Marty är ju också en viktig ledarkugge i New Jersey och har ju vart det i ett antal år nu!

Wayne Gresky: Ja dom har ju också Bobby Holik, Paul Martin, Brian Rolston, Barry Tallackson som fått göra en hjärt operation... fast han har blivit flyttad till Lower devils lista i AHL.
Kommentera

Sv: Matchtråd
Wayne Gresky:

Självklart påverkas dom negativt, trist att brodeur är borta länge då han är en av ligans bästa målisar.

Stabil insats av Jeff Drouin-Deslauriers i Oilers kasse också.
Kommentera

Sv: Matchtråd
mattias - 74: Negativt?

Sen är det inte bara Marty som är skadad, de har ett antal andra viktiga spelare på skadelistan.
Kommentera

Sv: Matchtråd
Wayne Gresky:

Hemskys 2 - 0 i natt på devils var en godbit.

Undrar hur skadan på Brodeur påverkar New Jersey egentligen.
Kommentera

Sv: Matchtråd
Poffa:

Sorry nyss vaknat,

riktigt ful den där tacklingen.
Kommentera

Sv: Matchtråd
mattias - 74: Pröva Friscos länk två inlägg ner, typ.
Kommentera

Sv: Matchtråd
Wayne Gresky:

Finns det nån länk till tacklingen i natt ?
Kommentera

Sv: Matchtråd
Poffa: Randy Jones fick två matchers avstängning för tacklingen på Bergeron ifjol. De känns väl ganska likvärdiga?
Kommentera

Sv: Matchtråd
Frisco: Tack. Ful sak.
Kommentera


Sv: Matchtråd

Frisco: Just i den matchen inträffade kvällens stora "snackis".

Torontos Mike van Ryn blev vårdslöst tacklad av Tom Kostopoulos så illa att van Ryn bröt en handled, bröt näsan, fick hjärnskakning och skar upp ett stort jack i ansiktet. Har snabbsökt efter en video på händelsen men kan inte hitta det än, lär komma upp under dagen.

Kommentera


Sv: Matchtråd
Wayne Gresky: Kolla på matchen istället
Kommentera

Sv: Matchtråd
Wayne Gresky: Fast nu verkar det som om det bara vr statistiken som flippat ur på alla möjliga sidor. Det var för bra för att vara sant, om man nu håller på Toronto, vilket som man tur är inte gör.
Kommentera

Sv: Matchtråd
Wayne Gresky: ?????????
Kommentera

Sv: Matchtråd
FYRA sekunder!

0:44 Nik Antropov Toronto 1-0
0:48 Matt Stajan Toronto 2-0
Kommentera

Sv: Matchtråd
Deas:

Om en macth har varit trist i nästan 60 minuter så är ingenting annat än en bra fight sådant som publiken vill se för att få nån valuta för pengarna.

matcherna i globen hade behövt nån fight.
Kommentera

Sv: Matchtråd
mattias - 74: Jag är inte alls så mkt för fighter, faktiskt. Det ska vara i långa slutspelsserier då där känslorna svallar över och det är "på riktigt". Men då två sluggers kommer överens om att släppa handskarna under serielunken (då inte alls för att markera något eller skydda någon stjärna) så är det bara löjligt tycker jag.
Kommentera

Sv: Matchtråd
Deas:

Kollade på höjdpunkterna i natt mellan Rangers - Atlanta. Schysst fight mellan Boulton och Orr som Boulton vann på poäng :)
Kommentera

Sv: Matchtråd
Usch vad tråkigt det var att som fan sitta uppe och se Pittsburgh inatt.

För det första detectade yahoos websändning min uppkoppling till 1600 kb/s men ändå laggade sändningen både på 1200 och 700 kbs så jag fick nöja mig med 300 och liten skärm. Kan det vara så att programet jag använder för att surfa anonymt (yahoos sändningar är begränsade till USA) slöar ner?

Matchen i sig var hemskt trevlig i två perioder. Pittsburgh var klart bättre och det inte bara i PP. Det var en lättnad att se det sistnämnda fungera igen (Malkin ska spela på högra pointen och ingen annanstans) och Malkin och Crosby började likna sig själva igen. Trodde jag.

I tredje perioden suger alla totalt och ett effektivt Caps vänder matchen. Speciellt Crosby är hittills inte att känna igen. Han peakade väl vid 19 och karriären går nu nedåt (nej jag är inte uppgiven :P).

Ovechkin var än mer intressant iaf. Han ägnade sig mest åt rävandes högt i mittzon eller att gång på gång helt lämna alla tankar på spelet i övrigt för att satsa hårt på Malkin. Två gånger på gränsen till charging men Malkin han mer eller mindre precis undan.

Roligt att se hur ESPN rakt ut attackerar honom i matchrapporten.

"...become rivals who play with an unaccustomed physicality when they oppose each other, often going out of their way to try to deliver a big hit on the other.

"Ovechkin is a great player, but every time he hits me -- I don't know why," Malkin said.

Ovechkin's explanation?

"It's just a hockey game. I hit hard with everybody," Ovechkin said, although he rarely gets involved in the defensive end in most games"

Ingen generell attack mot Ovy från min sida, jag tycker han är en av världens bästa, men i just den här matchen var han...ja, intressant.
Kommentera

Sv: Matchtråd
Tre mål i debuten av Fabian Brunnström!
Kommentera

Sv: Matchtråd
JimmyH: ottawa-Detroit nu kl1 på canal plus. Kan bli en riktig bra match det.
Kommentera

Sv: Matchtråd
Ambroo: Jag hade också samma problem med C+.

Men lyckades se resten via TSN via nätet i alla fall. Dallas vann rättvist. Tyckte bara att förstakedjan i Detroit var bra. Det var väldigt tydligt i den tredje perioden då Detroit bara skapade då den var inne.

Henrik Zetterberg har aldrig varit bättre än han är just nu.
Kommentera

Sv: Matchtråd
Ambroo: Hmm, något tecken för mycket där kanske, men det bjuder jag på i den sena/tidiga timmen.
Kommentera

Sv: Matchtråd
C+ gjorde det bra inatt... De försvann ur etern innan man fick se något mål, förutom då det felaktigt bortdömda Homer-målet. Man undrar ju hur domarna tänkte där.

Nåväl, 3-1 till Stars, har jag läst mig till och därmed alltså, inget avancemang för svensklaget, ännu... Dock ett mål av Zäta som återigen kliver upp i poängligatopp.
Kommentera

Sv: Matchtråd
JimmyH: Hehe ja jag vet inte...uppmärksammade inte vem som skulle kunna ha tagit det av han heller...Daytsuk hade ett som vanlig och den 3:e är väl Draper kanske?
Kommentera

Sv: Matchtråd
jonmannen: Det har jag inte ens tänkt på. Ingen aning, han hade det i hemmamatcherna i alla fall. Kanske lossnade i tvätten? ;)
Kommentera

Sv: Matchtråd
JimmyH: varför hade inte Zäta något A på tröjjan inatt?
Kommentera

Sv: Matchtråd
Deas:

"Deas: Evgeni Malkin var överlägsen ikväll.

Jag får gå tillbaka till några gamla Foppa-matcher på slutet av 90-talet för att hitta något liknande i Stanley Cup gällande offensiv överlägsenhet. Allt Malkin gjorde blev rätt. Han skapade ytor för sig själv som gjorde att han kan göra vad han vill med pucken. Otroligt att se.
JimmyH @ Timrå 2008-05-10 05:05 "

Nu har det hänt igen. Den här gången var det Henrik Zetterberg.
Kommentera

Sv: Matchtråd
Nån fler som har problem att få igång versus länken i mediaplayer på myp2p.eu?
Kommentera

Sv: Matchtråd
Deas: Jag började ha koll 1987 och fick intresset då men då var det mest statistik och resultat mer än spelstilar och taktik som fastnade på näthinnan, satt och ritade tabeller och grejer hemma när andra var ute och lekte. Däremot så har jag en NHL-tokig far som köpte in och spelade in allt han kunde komma över. Så jag har sett väldigt många 80-tals matcher.

Till det övriga då:
- Gretzky är nästan 5 år äldre än Lemieux. Och var väldigt många matcher med långa slutspel och Canada Cups äldre då han började gå ner i klass på 90-talet.

- Gretzky gjorde 164 poäng i NHL som junior. Det var nytt NHL-rekord då, tidigare sas det att Espositos 152 poäng var omänskligt bra så nog borde det kunna kallas omänskligt. Att även vinna Hart Trophy under sin första säsong som förstårs A-junior är ganska omänskligt med tanke på att ingen annan har gjort det. Lemieux nådde bara 100 poäng som sistaårs-junior, det har till och med Crosby slagit, två gånger om.

- Gretzkys lagkamrater var inga särskilda supertalanger mer än möjligtvis Paul Coffey då som gick #6 i draften. De övriga stjärnona var draftval från senare rundor och som förmodligen inte hade haft samma karriärer om de inte spelat med just Gretzky. Messier var annars med redan från Gretzkys första NHL-säsong så där har du faktafel. Han gick som #48 i draften för övrigt. Året innan han fick spela i samma kedja som Wayne så gjorde han 33 poäng i NHL.

- Gretzky hade förmodligen mer betydelse för sina kedjekamrater än vad Lemieux hade med andra ord även om båda kom till ett bottenlag som senare vann Stanley Cup. Många nämner att Lemieux fick en spelare som Rob Brown att gå över 100 poäng men samtidigt så fick ju Gretzky en spelare som Bernie Nicholls att göra 150 poäng i Kings också.

- Att Lemieux hade mer ryggsäckar på sig när han gjorde mål kan stämma men det beror på spelstilen anser jag. Vissa är bättre på att skapa ytor åt sig själva än vad andra är. Vissa är också i mindre behov av att göra det, att Lemieux var starkare är nog ingen hemlighet. Gretzky vägde väl aldrig ens över 80 kilo tror jag. Vilket jag tycker kan läggas på det imponerande kontot, han hade inte fördelen av vara typ 194 lång och 100 kilo tung som Lemieux hade. På tal om att jobba i uppförsbacke alltså.

- Det enda argument som ger Lemieux fördel är att han hade mer skador. Vad som hade hänt om han hade varit frisk är ju bara något som ligger på spekulativ basis. En del i sporten är ju att försöka hålla sig frisk också. Nog var till exempel det fakta att Lemieux var dålig att träna och att han rökte ett paket cigg om dagen något som också gav honom skador och sjukdomar även om det såklart finns otur inblandat.

- Jag kan skriva om en bok om detta men mitt sista argument nu kommer från Tomas Sandström som spelat i samma kedja som båda dessa och han håller Gretzky som den bättre av de två. Då spelade han dessutom med Gretzky i början av 90-talet.

Summan av detta är att Mario Lemieux var en otrolig hockeybegåvning och helt fantastisk. Helt klart den nästbästa som någonsin utfört den här sporten.
Kommentera

Sv: Matchtråd
JimmyH: Då var du alltså var 6 eller 7 år 1987, och jag behöver inte respektera "jag har följt Lemieux sen 87" lika mycket längre. =)

Gretzky är fyra år äldre, så nog tycker jag man kan jämföra deras resultat från slutet av 80 till mitten av 90talet utan att ta större hänsyn till det.

Det är ingen hemlighet att Lemieux klarade av den modernare hockey bättre. De få gånger han var skadedri på 2000talet var han också, fortfarande, jäkligt bra. Om inte för skador hade han antagligen vunnit inte bara assistligan utan även poängligan 02/03, alltså samma år som han skulle fylla 38.

94-99 var Gretzky fortfarande grym, men producerade på en mänsklig nivå. Det om assistligan hans nästa sista säsong har jag dock fått påminna folk om ibland, då någon slängt ur sig "Gretzky sög på 90talet" eller något åt det hållet.

Lemieux klarade sig också bättre på egen hand, hans första sex säsonger hade han inga Stevens, Tocchet eller senare Francis och Jagr. Wayne var bäst tidigt men hans produktion nådde inte omänskliga nivåer förän säsong tre, då också Messier och Kurri anlände i Edmonton.

Och även om man inte ska lägga för mycket vikt vid highlights så är det svårt att missa tendensen till att Lemieux gjorde väldigt många poäng med en ryggsäck (eller tom. två ibland) medan Gretzky ser ut att kryssa runt bland koner. Detta såklart delvis pga hans spelsinne och skridskoåkning men det är svårt att blunda för hur mkt NHL förändrades från tidigt 80tal fram till mitten på i 90 talet. Både sett till spelsystem och målvaktsspel. Hade Lemieux kommit bara några år tidigare hade hans siffror varit mer tilltagna. Dessutom var hans prime, säg 88-95 också den mest sjukdoms- och skadedrabbade period av hans karriär.

Att jag tycker Lemieux uträttade så gott som lika mycket fast i betydligt brantare uppförsbacke känns som en bra summering.
Kommentera

Sv: Matchtråd
Deas: Jag är 27 år gammal. Otroligt gammal.

Gretzky var ju framförallt äldre än Lemieux på 90-talet. Det var mest det som var skillnaden känns det som. På 2000-talet så var Lemieux inte mer dominant än Gretzky på 90-talet. Gretzky vilade aldrig sin stela rygg heller, utan körde 80 matcher varje säsong nästan. Lemieux tog ju pauser i sin karriär, som visserligen var mer skade- och sjukdomsdrabbad också.

Appropå Gretzky i slutet så vann han assistligan i NHL i sin nästsista säsong som 37-åring. Efter 19 raka säsonger.
Kommentera

Sv: Matchtråd
Portello: Det snackades om att Sverige fick momentum efter Murrays överkörning av Kovalchuk tidigare ikväll. Något liknande skedde vid Detroits 1-0 då Dallas först kommer i ett 4 mot 1 läge. Man krånglar till det och får inte till något riktigt farligt avslut på Osgood. Spelet vänder och på kontringen stänker hemmalaget in 1-0 efter en rökare i krysset av Darren Helm.
Kommentera

Sv: Matchtråd
Portello: Ja, det var tråkigt att höra. Lite roligare är att av Detroits tio främsta poängörare hittills under Stanley Cup finns sex svenskar.
Kommentera

Sv: Matchtråd
Deas: Franzen borta i nattens match. Riktigt synd.
Kommentera

Sv: Matchtråd
JimmyH: Jäklar. Du ser inte så gammal ut.

Jag glömmer aldrig slagskottsmålen han gjorde sin näst sista säsong (?). Han dunkande upp några i taket från en sisådär 5-6 meter. Skoningslöst. Det är roligt hur vissa påstår att Gretzky var dålig sina sista år.

Dock tycker jag Lemieux klarade den modernare hockeyn bättre än Gretzky. Kanske mycket pga sin storlek. Sett till ren produktion (om man nu ska kolla på det) har Lemieux också de bästa säsongerna.
Kommentera

Sv: Matchtråd
Deas: Jag följde Lemieux från Canada Cup 87 och framåt. Han blev dock aldrig bättre än Gretzky enligt mitt sätt att se det. Möjligen hade mindre skador och en bättre inställning till träning kunnat göra honom till den bäste någonsin men det är svårt att veta.

Gretzky var den som dessutom var bättre över hela banan av de två. Gretzky hade faktiskt matcher i Malkin/Foppa-klass så sent som i hans sista slutspel 1997 med NY Rangers. Han var makalös i det slutspelet, flera highlight-mål och hattrick.
Kommentera

Sv: Matchtråd
Det där lät väl sakligt om Lemieux ändå. Bara baserat på det jag själv sett från 97 och framåt är han min favorit någonsin, ska tilläggas :) Jag kan bara gräma mig över alla skador och att jag var så ung då han var som bäst.
Kommentera

Sv: Matchtråd
JimmyH: Jag håller helt med. Förutom att jag vill mena att Jagr varit på samma slutspelsnivå vissa år som Foppa sina bästa år (om än på olika sätt). Men där har vi varit förut, utan att någon vacklar, så vi kan låta det vara :)


Lemieux såg jag bara aktivt sen 97 och framåt, men att döma av vad jag läst, sett själv av gammalt material och deras resultat så håller jag Lemieux som den bäste någonsin. Dock hade Gretzky en mer framgångsrik karriär.

Trots allt var jag lite besviken då jag såg en av Pittsburghs finalmatcher mot Chicago från 92. Lemieux var mer en sjukt farlig target-player än spelmässigt dominant. Kom dock på att han var skadad då, som alltid. Och hänger man halvskadad 16 (35 poäng) baljor på 15 matcher så är väl lite tjuvande på andra områden lätt att förlåta :)
Kommentera

Sv: Matchtråd
Deas: Jo jag har sett Malkin mycket nu men de två första perioderna inatt kändes extrema. Han var helt omöjlig att stoppa.

Det är många som har burit lag men Foppa är nog den senaste som varit så överlägsen i enstaka matcher i slutspel som Malkin var inatt.

I spelsättet så är han faktiskt ganska lik Lemieux. Men grejen med Lemieux att han hade den där överlägsenheten i varje match. Det är bara han och Gretzky som har kommit i den sjuka nivån.
Kommentera

1109416 · »