Olympiska spelen

3842 inlägg · 51 ämnen

Inlägg #1239621

Sv: Vancouver 2010 - allmänna tråden

mattias - 74:
"U 13 får tacklas varför inte vuxna tjejer?"

Jag är inte alls säker på att detta är lösningen på damhockeyproblemet.
Mindre rinkar - mindre än NHL-måtten - hade säkerligen gjort mer effekt. Kanske spela med sex utespelare?

Om damerna skulle börja få tacklas, skulle de inte få bättre puckbehandling, bli bättre skridskoåkare, få bättre blick för spelet, bli smartare spelare.
Och detta tror jag är mycket viktigare än att vi får se en Wikegårdsk propp här och där.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Vancouver 2010 - allmänna tråden
Metal Guru: Det snackades väldigt mycket om att den nya riksserien skulle ge damhockeyn en enorm utveckling, och visst finns det utveckling att skönja. Men i min värld har vi i sverige inte underlag för en rikstäckande serie för damhockeyspelare, det är väl bara att titta på resultaten i den serien för att se detta. Det finns ju lag i den serien som kastat in 11 åringar i spelet. Tänk att se en 11 åring i elitserien, det hade inte blivit kvar något av den stackarn efter första bytet.

Låt tjejerna spela med killar i åldern 15-16 eller vilken nivå det nu kan jämföras att tjejerna är på, sen lägga de resurser som nu försvinner ut i tomma intet genom att klubbarna åker kors och tvärs genom sverige för att vinna/få stryk med 2 siffrigt på regelbundna läger för de bästa tjejerna. På så sätt får de hela tiden möta spelare som är bättre än de själva och tvingas till utveckling för att hinna med. Sen får de möjlighet att spela ihop sig som landslag på sina läger.

Att tjejer även ska få tacklas är så självklart att det inte ens är värt att kommentera. Hela hockeyvärlden förlöjligas som en stenåldersrest när vi har särskillda regler för herrar/damer.
Kommentera

Sv: Vancouver 2010 - allmänna tråden
Metal Guru: Jag kan bara hålla med.

Med nuvarande fart på rören är det ju fullt möjligt att gå och hämta en kopp kaffe medan tjejerna åker genom mittzonen.
Kommentera