Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1624120

Sv: Bra värdegrunden i föreningen?

Sven Sewage:

Ahhh, du tar dig. Klart i klass med Bruse Springstone. :-)


Svarskommentarer

Sv: Bra värdegrunden i föreningen?

Albert Hall:

Alltså lite kort, det här med att kopiera och sno av andra, det flesta av ordvalen och språkbruket kommer faktiskt från Sven Sewage. Det roliga alltså, inte det dära Osthyveln, Gurkan och de dära väldigt geekiga benämningarna på andra lag, sådana nördiga och tråkiga grejer står jag naturligtvis inte bakom.

Ett tydligt exempel är det dära med Bagdad Bob inom hockeyn. I flera års tid har Sven Savage suttit och hånat Skellefteå AIK över sommaren, alla spelartapp, och hur vi just nästa säsong skulle tappa allt. För Luleå såg det däremot ljust ut. Varenda sommar varje sak, hihihi. Så därför började jag kalla honom för Bagdad Bob. Nu har ju även han börjat med Bagdad Bob, på en annan hockeysajt.

Nog väntar man bara att han ska börja med sargutdunkarmedley, mammondyrkan, gnethockey, 0-0 dyrkare osv osv. Köpelag, köpespelare baserar han ju ut stup i kvarten, det känns lite malplacerat benämning då vi har haft flest egna spelare av alla lag i SHL medan Luleå knappt har haft någon under 5 års tid. Det känns enligt mig lite konstigt ifall en dvärg retar någon för att någon är kort och endast 195 cm lång?


Sv: Bra värdegrunden i föreningen?

Albert Hall:

Ser att Tom försöker resonera med hjonet på deras sida. Tom, det går inte! Tyvärr. Hästarna har rymt från hagen. Verktygen har ramlat ur lådan. Jag är lite lur på att han trycker på tangenterna med en penna i munnen, med armarna i en tvångströja. 

Jag har haft långa samtal med bokstavskombinationshjonet angående anor, historik och traditioner, och han har på fullt allvar hävdat att Luleå minsann har längre historia än Skellefteå AIK och att de har mer anor och traditioner inom hockeyn. På riktigt alltså, hihihihi. Ett annat återkommande diskussionsämne har vart underhållningen på hockeyrinken, där han förklarat att 0-0-sargutdefensivhockey är mycket roligare än anfallshockeyn vi bjuder på.

Jag har ju hela tiden hävdat att det är en kombination som ligger bakom detta rabiata hat mot Skellefteå AIK. Dels för att vi är bäst i Sverige, dels för att vi är den bästa plantskolan, dels för att vi spelar en fin rolig kreativ anfallshockey, dels för att vi är den mest omskrivna klubben i media, men mestadels för att vår klubb är allt de själva inte är men skulle vilja vara. Ren och skär avundsjuka.

Men nog förstår man att det brinner till lite extra när följande händer: när det fruktsvärt tråkiga, menlösa och mentalt svaga laget tar sig vidare från kvartfinalen vid två tillfällen sedan år 2001 (13 år alltså!), så stöter de på patrull i Skellefteå AIK. Vida båda tillfällena fullständigt krossas köpelaget och förlorar 4 raka matcher och skämmer ut sig inför hela den svenska hockeypubliken. Dessa två utskåpningar är alltså föreningens två största framgångar på ett och ett halvt decennium. Nog fan förstår man avundsjukan och bitterheten de känner!

Sen nog har man man vart där och spätt på litegrann med ett par retsamma inlägg, speciellt då matcherna slutade 0-0 titt som tätt. Men absolut inga större övertramp än vad 0-0 dyrkarna själva stått för, snarare tvärt om.