Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1797400

Sv: Säsongen 16/17
lifesson:

Okej, grattis till vinsten, det lät som en kul match. Såg kul ut på highlights.

CHL har potential. Ifall inget lag får köpa sig en plats, ifall de bästa lagen är med, och ifall spelare och fans tar turneringen på allvar... då kan det bli nåt! Som det såg ut igår alltså.

Kul med bra domare! 4 min på Frölunda, 41 minuter på Sparta. Som det brukar se ut ungefär, när "domarna var bra" enligt era spelare och fans.

Svarskommentarer

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund: Sparta körde lite mer vedhuggarhockey än vad Frölunda gjorde. Därav fler minuter. Och jag har sagt det förr. Min upplevelse av domarna som dömt Frölunda de 40 år jag har gått på deras matcher är. Förr, (Inte lika mycket senaste 10 åren ungefär. ) så hade majoriteten av domarna inställningen att de inte skulle låta sig påverkas av publiken. Vilket gjorde att de oftast gynnade bortalagen. Lite men fult märkbart. Blev det då så att ett antal tveksamma domslut föll som missgynnade Frölunda kunde man se att domaren blev stressad och osäker pga publikens högljuda missnöje. Då var det ganska enkelt att gapa till sig både det ena och andra som gynnade Frölunda. Men inte varje match. Bara de matcher domaren kände att han dömt lite tveksamt. Det är väl fortfarande så att hemmalagen har ett vist flyt med domarna. Men det gäller alla hemmalag i stort sett. Och det är ju såklart lite ändå publikens uppgift att försöka vinna över domaren till egen favör. Jag har sett detsamma i eran arena och i många andras med. Så det är ju inget konstigt. Bara lite vanlig psykologi. Jag skulle inte palla vara domare kan jag säga. Hade förmodligen fått matchstraff och lång avstängning. Hehe.

Sv: Säsongen 16/17
Det här med domarna och Frölunda, det kan ju bli lite av en följetång från min sida.

Ibland får man lite gratisupphovsmaterial. Domarna missar att pucken är i mål, yxhugg i ansiktet (blodvite!) vid friläge missas, det sparkas med skridskorna med skenan mot benet... matchstraff för en liten knuff för det var respektlöst mot linjedomarn och en massa horribla jäkla domslut i match efter match... Efter en jämn match som vi då vinner, då var det minsann domarns fel enligt planstormaren som gråter ut i media efteråt, för det var en 50/50 situation som kunde ha blivit en tripping en minut innan ett mål?

Då känner då jag: nu blir det nog att granska domarna litegrann extra sådär när Frölunda lirar hemma!

Samma sak när Bulan Bob på PK drar till med: ja vad Skellefteå filmar hela tiden! I en match där kapten Antonia åker omkring och kastar sig stup i kvarten som vanligt, och där idioten Kihlström drar upp klubban rätt i skrevet på Pesonen som då segnar ihop av förståeliga skäl. Då känner man ju att man vill granska Brynäs filmningstendenser resten av serien.