Svenska Hockeyligan

7507 inlägg · 377 ämnen

Kvalserien

701954 · » Till forumet


Sv: Kvalserien
Nubben: Men där ser man väl inte allt runtomkring och hur det är ställt i Elitklubbarna kontra de i Allsvenskan? Där får man ju bara se hockey genom Virus ögon;-)

Säkert, chanserna ökar iaf när man får höjda sponsorintäkter, tv-pengar, mer publik och större, bredare och slagkraftigare spelartrupper (vilket är ett måste)...ja då har man kanske en möjlighet att hålla sej kvar...

Det här kan man väl inte kalla tjafs, snarare fakta.
Kommentera

Sv: Kvalserien
Ambroo: Finns en ny underbar uppfinning som ja vad kallas den nu igen.... humm... TV ja just det!

Ser mer än tillräckligt av Elitserien för att hunna uttala mig i det jag gjort.

Pallar inte sitta här o tjafsa nått mer om detta, fakta är att alla kommer se det redan nästa säsong, Malmö och skellefteå kommer klara sig fin fint i Elitserien. Vänta o se.
Kommentera

Sv: Kvalserien
Nubben: Jag har sett "alla" lag i allsvenskan i år, och det är mils skillnad med elitseriehockey. Om nu inte alla har underpretserat totalt när man har mött Sundsvall!
Kommentera

Sv: Kvalserien
Nubben: Glömde visst en fras... Tja, jag har sett SAMTLIGA Allsvenskalag den här säsongen, det är inte särskillt långt till S-vall. Förresten, gör du många utflykter till Småland? Man kan ju undra eftersom du verkar ha kalaskoll på Elitserien, hur många Elitmatcher hade du sett sa du??
Kommentera

Sv: Kvalserien
Nubben: Ja det var väl just det vi pratde om? Sen så tar du ju inte bara upp spelet på isen... Du skriver ju att man är lika proffsiga, har minst lika bra organisation etc. Det räcker med att kolla antalet anställda, spelarbudget, lagbudget, publiksnitt, sponsorpengar osv för att förstå att du är ute på hal is...

Visst, 14 lag är ett måste...på sikt!
Kommentera

Sv: Kvalserien
Ambroo: Inte för att vara allt för taskig nu, men hur många matcher Allsvenskhockey har du sett i år?

Malmö och Skellefteå håller mycket hög klass när det gäller det mesta. Visst kanske ett lag som Timrå är snäppet vassare om man tänker på spetskompetensen som man värvade i slutet. Spelare som Rosa och Jantunen. Men i ärlighetens namn så var Rosa på väg till just Malmö, men eftersom vi inte var ett Elitserielag valde han Timrå istället.

14 lag är ett måste!
Kommentera

Sv: Kvalserien
RQT: SM-guldet är egentligen ganska överskattat, det finns många andra meriter man kan uppnå i seriesystemet också som man inte ska bortse ifrån. Ex. SM- silver, vunnen elitserie, många säsonger i högsta serien osv. När det gäller dom återstående fyra lagen i slutspelet så vill jag peka på riskerna det medför att få ett A och ett B-lag i elitserien sett till ekonomiska resurser. En sådan situation skulle medföra en utarmning av resterande lag med ökade skillnader som följd. Vilket leder till att det alltid är samma lag som gör upp om guldet i slutänden. Sen är det ju ett lite lustigt fenomen att Leksand är ett topplag sett till ekonomiska muskler, men ett sopagäng när det gäller klass på laget. Det är rätt fantastiskt.
Kommentera

Sv: Kvalserien
znugge: Hmm, vad pratar du om egentligen? :) Jag håller med om att kvarvarande slutspel känns lite avslaget. Men dom 4 lagen som är kvar gör ju upp om det som kvalserielagen kvalar för. SM-guldet! Det är väl det alla klubbar strävar efter.

LIF måste ju ta sig förbi Rögle först och främst om nu ES skulle utökas till 14 lag.
Kommentera

Sv: Kvalserien
mattias - 74 och Nubben: Sen är det bara att glömma snacket om 14 lag för ett antal säsonger framöver. Även om jag också skulle vilja se det så finns det ingen möjlighet till det, inte så länge bjässar som FBK är emot det.
Kommentera

Sv: Kvalserien
Nubben: MIF och SAIK är inte ens nära de lag som klarade sig kvar i Elitserien, du får nog titta över dina argument mer än en gång.
Kommentera

Sv: Kvalserien
Nubben:
Visst är oftast ES-lagen bättre. Men den ångest som bara antydan till en dålig start i KS gör att åtminstone ett ES-lag underpresterar år efter år.
Kommentera

Sv: Kvalserien
mattias - 74:

LIF skall det stå
Kommentera

Sv: Kvalserien
Nubben:

Absolut. Jag hoppas ju på 14 lag till kommande säsong även om Leksand inte hör hemma där enligt mig men man kan uju hoppas som sagt. Malmö och SAIK har som du säger de ekonomiska förutsättningarna tillsammans med MIF!!
Kommentera

Sv: Kvalserien
znugge: Kunde inte sagt det bättre själv!

Men 14 lag i Elitserien är ett måste! Det visar man ju år efter år genom hur jämn o tät kvalserien är. Vem vågar påstå att klubbar som Djurgården, Timrå, Brynäs, SSK, Leksand m.fl är bättre än årets 2 Allsvenska topplag? Skellefteå o Malmö är minst lika bra både på isen, rent organisatoriskt och proffesionellt i dagsläget.
Kommentera

Sv: Kvalserien
Metal Guru:
Ja, men fördelen är att kvalserien är ungefär 100 gånger mer intressant än slutspelet! Det är mycket mer som står på spel än i ett slutspel, spänningen går att ta på. Hur många följer egentligen dom kvarvarande slutspelslagens matcher mer än med ett halvt öga, förutom dom närmast sörjande? Dom klubbarna håller på att ta död på Svensk hockey påstår jag. Då är det tur att kvalserien finns.
Kommentera

Kvalserien
Det är med skräckblandad förtjusning jag tittar ned i det svarta hålet som kallas Kvalserien. Det är inte för inte som den skaffat sitt namn från alla Helvetets Kval.

Doe Eat Dog, och till slut är de bara två överlevande kvar, som får slicka sina sår i finrummet nästa säsong.

Tack Gud för att jag inte är därnere nu.
Kommentera

701954 · »