Svenska Hockeyligan

7507 inlägg · 377 ämnen

Säsongens Flopp och topp!!!

599253 · » Till forumet


Sv: Säsongens Flopp och topp!!!
westerlind:
fara som en sjunkbomb genom tabellen?
de är snarare väldigt nära rock bottom.
Kommentera

Sv: Säsongens Flopp och topp!!!
westerlind: Va kul och se att du kallar MoDo för mirakel i sista meningen. Ditt rätta jag visar sig som vanligt. :-)
Kommentera

Sv: Säsongens Flopp och topp!!!
Frella:
Att Frölunda skulle klara sig bra i årets Elitserie är väl ingen större överraskning, men efter floppen mot MoDo i premiären har de övertygat och tuffat på stadigt. Den senaste tiden vill jag påstå att Frölunda är i en klass för sig i svensk hockey - Ikväll trodde jag de skulle få det tufft mot hittills obesegrade Linköping, men istället kör Frölunda skoningslöst över dem med 6-2! Makalöst.

Angående flopp så är väl Leksand ganska givna, inte heller så överraskande, även om jag trott de skulle befinna sig lite högre upp i tabellen.

Jag har som flera andra hävdat att Djurgården alltid börjar svagt, men på något sätt alltid tar sig till slutserien, men ikväll tappade jag definitivt den sista lilla respekt jag hade för dem: När Djurgården hemma blir utklassade av Mora är det bara att inse - endast ett mirakel räddar Djurgården från att fortsätta som en sjunkbomb genom tabellen.
Kommentera

Sv: Säsongens Flopp och topp!!!
Et tu Brute: Kiprusoff har jag högre förväntningar på, förhoppningsvis kan han infria dem i ett slutspel. Men av det han presterat hittills iår sett över alla matcher är han inte ett dugg bättre än Kapanen, inte på stor is och med svensk hockey iaf. Men förmodligen kommer han höja sig nu iom ökad konkurrens från just nämnda Kapanen, om han inte gör det finns väl risk att Kapanen petar honom också. Speciellt som Kiprusoff bjudit på ett mål i princip de senaste matcherna.
Kommentera

Sv: Säsongens Flopp och topp!!!
Et tu Brute: Ljög verkligen agenten. Har du inte läst skriftväxlingen, på den föredömliga engelskan, i Expressen? Hade den inte varit autentisk hade du fått se en fet dementi från Dag och han hade inte behövt kliva åt sidan. Där stod det att Toskala var paj och att han kanske skulle behöva mer rehabilitering.
Kommentera

Sv: Säsongens Flopp och topp!!!
Frella:
 
Boucher hade inte ens 4 matchers istid när han valde att åka hem. Det var hans val, ingalunda så att man var missnöjd med vad han presterat. Toskala hade man INTE tagit hit om inte agenten ljugit om hans status.
 
Säsongen 96/97 använde man sig faktiskt av 6 målvakter. Ahl spräckte en ljumske. Kenneth Johansson fick diskbråck. Då var man också nere på kvalserieplats men lyckades till slut hanka sig över slutspelsstrecket. Så det finns en viss erfarenhet om vad som gäller.
 
Förra säsongen gick Liv och Myllys sönder om vartannat. Dock så lyckades man kugga i varandra.
 
TIK är idag min starkaste kandidat till vem VF får möta i final. Plocka bort Kiprusoff och jag är böjd att omvärdera.
Kommentera

Sv: Säsongens Flopp och topp!!!
Et tu Brute: Just ja, vi lånade ju in den fantastiske Bosse Ahl =) Men jag hade ju använt inom situationstecken, men det jag mest vill få fram är ju att ingen av de toppmålvakter ni värvat iår varit till någon större nytta, och där borde jag ju iaf ha rätt =)
Kommentera

Sv: Säsongens Flopp och topp!!!
Frella:
 
Förresten så har vi bara använt 4 målvakter så här långt. Har inte blivit TIK-fart på karusellen än :-)
 
1 35 Åkerlund, Magnus 182 125:005052,40 45 90,00 0 0
2 1 Liv, Stefan 3430 1798:59843903,00 753 89,32 2 0
3 25 Ahl, Boo 153 181:0683103,31 73 87,95 0 0
4 33 Boucher, Brian 114 234:55112133,32 99 88,39 0 0
Kommentera

Sv: Säsongens Flopp och topp!!!
Frella:
 
Karusellen var lika stor hos er under de 50 ES-omgångarna som spelades förra säsongen:
 
1 30 Fagerström, Mattias 180 0:00000,00 0 0,00 0 0
2 40 Hirsch, Corey 205 312:49134112,11 123 91,79 1 0
3 35 Kapanen, Kimmo 4542 2498:26986922,21 894 90,67 8 37
4 25 Öhrling, Mattias 152 90:433363,97 27 81,82 0 0
5 40 Ahl, Boo 22 119:305394,52 44 83,02 0 0
 
Sedan är min personliga uppfattning att firma Kapanen/Hirsch inte skall förringas då vi betraktar eran befästa topposition och semifinalplats förra säsongen.
 
Firma Liv/Myllys anser jag också vara en av de viktigare beståndsdelarna för att nå enda fram.
 
Denna postition känns inte lika betryggande längre...
Kommentera

Sv: Säsongens Flopp och topp!!!
Et tu Brute: Ja jag antar ju att du har mer insyn än jag. Men att "använda" sig av fem målvakter på en säsong är väl ändå i mesta laget, speciellt som 4½ av dem är rutinerade målvakter(Bosse Ahl är den halva, rutin har han, men dålig är/var hanpå slutet). Hade Dag dessutom suttit kvar så hade det väl värvats en målvakt ändå efter Toskala-affären? Nu är det väl tveksamt om man "vågar" göra det med tanke på alla skriverier...

Ni har ju lika stor målvaktskarusell som vi haft här i distriktet iår. Danielsson flyttades ner till IFSH för att få matchning, Fagerström flyttades då till Kovland, Fagerström som nu i veckan tog Time Out från hockeyn. Då tar Kovland in Timrås J-20 målvakt Rikard Olsson och Timrå J-20 tar in Sundsvall J-18 keeper som jag glömt namnet på. Fast ni har lyckats med samma karusell fast som ensamt lag då =)
Kommentera

Sv: Säsongens Flopp och topp!!!
Kollar fan:Flopp e ju helt klart HV71 topp e väll Frölunda men Mora har ju överaskat jerält
Kommentera

Sv: Säsongens Flopp och topp!!!
Frella:
 
Förstår inte vad det är för konstigt med det här? Det hela drar igång när det visar sig att det är slutspelat för Bosse Ahl. Kvar som back-up till Liv återstår då endast en 18-årig Åkerlund.
 
Vad det inte en liknande situation i TIK förra säsongen? När Kapanens rygg krånglar, plockar man in Corey Hirsch med ca 20 omgångar kvar av ES. Varför satsade man inte på Fagerström eller Öhrling i kampen om försvarad semifinalplats från 02/03?
 
HV har också en stående målsättning på att nå minst semifinal. Nog så svårt med dagens prekära tabelläge, fan så mycket värre om det skulle hända Liv någonting.
 
Sedan kan man alltid funderar över varför något som Pravda skriver om i notisform får ofantlig mycket utrymme och helsidor i Expressen.
 
Expressen visar ju själva via Dags mail att han är mer än medveten om Toskalas situation. Agenten försäkrar dock att Toskala är klar för spel i slutet av januari, senast i början på februari så kontrakt upprättas. För dessa uppgifter har Toskala sparkat sin agent. Efter sedvanligt drev från media fick även Dag gå.
 
För helvete Liv! se till att hålla dig på fötterna resten av säsongen, en 18-årig junis är mer än jag klarar av. Nog för att han är en stor talang, men just den här delen av säsongen kan man bespara honom ytterligare någon eller några säsonger.
Kommentera

Sv: Säsongens Flopp och topp!!!
OskarB: Tänkte snarare på hur man hanterat målvaktssituationen i HV, där man inte verkar ha allt för stort förtroende för Stefan Liv. Sen värvar man in Boucher som lämnade ganska snart. Efter det tar/skulle ta man in en skadad Vesa Toskala. Dag eller vem som nu ska beskyllas för detta har väl gått lite väl mycket på agenters röster och stora namnsom det verkar. Istället för att värva smart och spelare som passar in. Praktexempel är väl Moras båda Icke-EU-spelare Horcoff och Cleary som passat in i laget perfekt och där Horcoff mer eller mindre är den som bär laget.
Kommentera

Sv: Säsongens Flopp och topp!!!
Frella: Där håller jag inte med. Jag är väldigt frågande till att han avsattes just nu, jag ser inte alls poängen med det. Och Dag Larsson har gjort ett oerhört bra jobb under sin tid som sportchef för HV71, hans arbete gav oss guld ifjol. Det är ju inte direkt många sportchefer som "arbetar in" nyförvärv från NHL den här säsongen, det handlar ju nästan enbart om kompisvärvningar där olika spelares kontakter betytt betydligt mer än vilken sportchef man har.
Kommentera

Sv: Säsongens Flopp och topp!!!
Frella:

Fredrik Modin. Tampa Bay.
Senaste fem säsongerna i NHL: 48-56-31-40-57.

...tycker jag har floppat lite grann.
Någon annan - åtminstone i häradet av - världsstjärna som gått sämre? Eller lika dåligt?
Kommentera

Sv: Säsongens Flopp och topp!!!
OskarB: Men nog kan man ge årets Flopp titel till er numer sparkade/avsatte sportchef annars, Dag Larsson. Med sånna vänner behöver man inga fiender uttrycket passar nog sällsynt bra in just här =)
Kommentera

Sv: Säsongens Flopp och topp!!!
Frella: Visst är det så. Men det finns grader även i helvetet...;-)
Kommentera

Sv: Säsongens Flopp och topp!!!
OskarB: Är väl egentligen inte många alls i HV iår som man kan ge annat än floppstämpel i pannan på. Ska väl vara Olausson då, och kanske någon till. Iaf om man ser till de förväntningar som finns på laget.
Kommentera

Sv: Säsongens Flopp och topp!!!
Frella: Johan Davidsson har väl kanske inte varit helt på topp, men han leder ändå HVs interna poängliga (delat med Olausson) på 27p. Nog finns det värre exempel att plocka fram i HV. Kalle Sahlstedt, tex, gjorde 47p på 59 matcher ifjol. 10p på 38 nu är inte mycket att hänga i granen...
Kommentera

Sv: Säsongens Flopp och topp!!!
Metal Guru: Finns väl egentligen en hel drös med floppar i årets ES egentligen. Davidsson, Hannula, Bremberg tex för att nämna några...
Kommentera

Sv: Säsongens Flopp och topp!!!
jäpp, Frella:
men inga rapporter jag har hört har talat om att världsstjärnan Modin har dominerat nånting.

har du nån annan kandidat?
Kommentera

Sv: Säsongens Flopp och topp!!!
Metal Guru: Modin har ju trots allt 25 poäng på 34 matcher, det man isf kan klaga på är målskörden där sju mål är i minsta laget från en spelare av Modins kaliber.
Kommentera

Sv: Säsongens Flopp och topp!!!
Frella:
Med tanke på omdömet INNAN elitseriestarten, så tycker jag att Shawn Horcoff är en av de NHL-are som överraskat mest postitivt.

Kommer inte i hastigheten på någon annan än Timrås Modin, som en av de som fått ut minst av sitt kunnande under året.

Sämsta-Totalen tycker jag borde vinnas av Malmös kille, som inte ens fick spela en enda match innan han fick returbiljetten, vad han nu hette? Han bör väl rankas som snäppet värre än de nyblivna legenderna Arnasson/McCabe.
Kommentera

Sv: Säsongens Flopp och topp!!!
Brian McCabe och Tyler Arnason är väl årets floppar rent värvningsmässigt. Tätt följda av bröderna Ferraro. Som lag måste man väl ändå säga HV71.

Per Ledin får väl sållas till skaran årets toppar tillsammans med hela LHCs första line. Lag är väl onekligen Frölunda, men det hade man nästan väntat sig, så då är det väl Mora, även om de går knackigt nu.
Kommentera

Sv: Säsongens Flopp och topp!!!
Nubben: ja det är inte lätt att ha två lag i samma sad verkar det som och när det går bra för mff så väljer dom hellre att sponsra dom än mif för tillfälligt.
Jo visst vänder det för brynäs och mif också, alla kan inte ligga i topp jämt och alla ligger inte i botten jämt heller.
Kommentera

Sv: Säsongens Flopp och topp!!!
79 Andersson: japp, money talks.

Så enkelt är det. Inget att göra åt det. Malmö FF har tagit över så gott som helt i staden. Inga sponsorer kvar till de övriga klubbarna. Alla vill vara med i guld-tåget.

Det är kul med ett SM-guld i fotboll. Men om det ska innebära att MIF "går under". Då är det något som är fel.
Men så illa kommer det inte gå, vi kommer igen. Tro mig.
Kommentera

Sv: Säsongens Flopp och topp!!!
mattias - 74: Vi får väl se.

Som sagt, man ska inte uttala sig om man inte vet fakta ;)

Hockeyn i Malmö har variti en tung, mycket tung, period nu några år. Men det kommer vända, vänta o se ;)
Kommentera

Sv: Säsongens Flopp och topp!!!
Nubben: Nej positvt har det inte varit, brynäs har väl gjort ungefär som malmö har gjort inte tagit in nhl spelare, men och andra sida lär man ju ha pengar och kunna välja rätts spelare också, se som hv, färjestad och frölunda dom har ju bättre ekonomi än vad brynäs oh malmö har.
Kommentera

Sv: Säsongens Flopp och topp!!!
Nubben:

Passa på och njut av de bra spelarna nu för nästa år är de inte många kvar ;)
Kommentera

Sv: Säsongens Flopp och topp!!!
mattias - 74: största besvikelsen i år...

Det är trots allt vi här nere i söder. Vi satsade på helt fel väg. Vi valde att bygga laget på bra ES-spelare, medans "alla" andra tog in några NHL-killar o byggde upp en fin topp. Vi vet hur det har gått.

Utan NHL-lockout hade säsongen varit annorlunda, det kan alla förstå.
Jag tycker dock den varit positiv för Svenska-hockey (trots att det är just klubben i mitt hjärta som lider). Idrotten ska ha vinnare/förlorare, så enkelt är det.
Kommentera

Sv: Säsongens Flopp och topp!!!
mattias - 74: nej det är deu inte, jag håller med om att HV71 är flopp
Kommentera

Säsongens Flopp och topp!!!
Dags att risa och rosa nu i Slutspelstider, vem är den största besvikelsen, vem bli säsonens överraskning, vem är seriens fulaste spelare osv???

Enskilda spelar eller lag spelar ingen roll! Själv hade jag färväntat mig mer av Hv 71 men det är man väl inte ensam om ;)
Kommentera

599253 · »