Svenska Hockeyligan

7507 inlägg · 377 ämnen

Sporten i stockholmspressen

76332 · » Till forumet


Sv: Sporten i stockholmspressen
Westerlind:
>Jag har försökt följa slutspelet i främst DN men även i SvD...

Jo det går ju alltid att försöka. ;-) Jag har omväxlande provat på både DN och SvD under en tid nu men gav upp efter ett tag då sportsektionerna var alltför enögda.

Precis som westerlind skrev så finns det många inflyttade männsikor som är intresserade av lag även utanför stockholm. Det som jag tycker är tråkigt är att de låter bli att skriva om andra lag även då en "årets match" har spelats utanför 08-området.

Visst ska man anpassa innehållet efter läsarna men tidningarnas uppgift måste också vara att belysa stora sporthändelser i övriga sverige. Tråkigt att se hur det är nu men så har de också tappat en så viktig läsare som mig? Tur att internet finns!
Kommentera

Sv: Sporten i stockholmspressen
Super härligt med SM-GULD till FBK. Detta är ju jätte stort eller hur ?? Vilka blev Svenska Mästare ?? Jo FBK alla vet det svårt att missa. Matcher på tv och om ändå ack så liten övervakning i tidningarna.....Men det måste väl ändå vara lika stort vilket damlag som tagit SM-GULD efter OS-Bronset trodde jag bevakningen skulle öka lite men inte då. GRATTIS Mälarhöjden-Bredängs damer som tagit SM-GULD 1999,2000,2001,2002.
Kommentera

Sporten i stockholmspressen
Är det fler än jag som reagerat över bevakningen av årets hockey-slutspel i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet? Till viss del avser jag också Aftonbladet och Expressen.

Jag har försökt följa slutspelet i främst DN men även i SvD, och såg fram emot att läsa lite kommentarer inför matcherna. Först blev jag förvånad, sen blev jag alltmer (svärord)! Jag undrar hur många rader sammanlagt dessa morgontidningar presterat om årets slutspel i hockey?

Direkt skrattretande blir det när jag hittar två sidor om fotboll samma dag som den tredje och kanske helt avgörande finalmatchen spelas - samtidigt som det finns en liten tvåspaltare om Gerber. (Idag har DN en helsida om FBK, men den har nog sluppit igenom av misstag...)

Visst, jag förstår att det står mer när DIF och AIK är med, men man behöver ju inte tjura i sandlådan och låtsas att hockey inte existerar så fort de åkt ut.

Är det inte härligt nedlåtande: Vet inte DN och SvD att Stockholm till stor del består av inflyttade människor, som håller på Brynäs, MoDo, FBK, Frölunda osv? Jag tror att sanna hockeyentusiaster är intresserade även när deras eget lag är utslaget.

(Bästa informationen fick jag istället i Östersunds-Posten och Länstidningen: De har inte ens ett eget elitlag att bevaka...)

Har jag fel?
Kommentera

76332 · »