Svenska Hockeyligan

7507 inlägg · 377 ämnen

Vad kan man göra åt FBK

74067 · » Till forumet


Sv: Vad kan man göra åt FBK
Lunkster >>

I LLA är det Hesa Fredrik som gäller. :-)
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
GLMC>
Erkännas skall att jag inte trodde att MoDo skulle stå upp så bra som de gjorde, riktigt bra match och spänningen var hög och kanske försvann lite nu när fbk har hemmamatcher... men jag antar att MoDo inte ger sig till den feta tanten försöker sjunga...

torsdag.... torsdag...
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
Lunkster:

Sorry, jag trodde ju att ditt inlägg handlade om:

"Om nu MoDo förväntas ge FBK en match i finalen, hur måste det gå till? Vad är det som talar för MoDo? Jag har vridit och vänt på statistik, kollat in MoDospelare och jämfört.... "

Form, tja FBK vann den senaste matchen mot MODO ehh...Grattis!
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
>Men i ett land och en sport vars supportrar fäster tilltro till vad som skrivs i kvällstidningar må väl ditt frosseri i ignorans vara förlåtet.


Tack att jag är förlåten... avd jag menade mest var inte statistiken mellan lagen för flera månader sedan utan de senaste veckorna... form tror jag det kallas...

Fast matchen var jämn, vilket lag som helst kunde ha vunnit, men tyvärr: FBK drog längsta stråt....

Ser frem emot torsdag...
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
lunkster: Eh, varför skulle man inte kunna göra en vitryssland när det är många matcher? Till och med i bäst av sju är det möjligt att gå på pumpen... *fortfarande sur*
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
Lunkster:

För du egen statistik eller?

FBK-MODO, ES 2001-02:

3-1 (i Ö-vik)
2-4 (i K-stad)
4-5 (i Ö-vik e.str.)
6-4 (i K-stad)

Sammanlagt: 2-2 i matcher, 15-14 i mål.


Men i ett land och en sport vars supportrar fäster tilltro till vad som skrivs i kvällstidningar må väl ditt frosseri i ignorans vara förlåtet.

;-)
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
Zigge

Verkar lite som att MoDo är i samma läge nu som Brynäs var inför finalen -99, så ingenting är omöjligt. Ingen blir gladare än jag
om ni nu får ert förtjänta GULD efter alla finalmissarna....
Tips ang PP-spel: Bissett är ledig...;-))
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
Ska vi inte ta o spela om det först?? Nu är iaf MODO 'uppe på tårna', o bör ha ett bra hemma-stöd, så kanske kanske?????
Men naturligtvis är det en oerhört lång väg att gå. Framförallt måste MODO få till ett betydligt bättre PP-spel, det kan va helt avgörande. Får man tidigt 'hål' på Gerber, kan allt hända.
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
Grattis till SM-guldet FBK!
Det är ni värda efter en kanonsäsong!
MoDo har gjort en bra säsong med. Tvåa är inte fy skam!
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
Om nu MoDo förväntas ge FBK en match i finalen, hur måste det gå till? Vad är det som talar för MoDo? Jag har vridit och vänt på statistik, kollat in MoDospelare och jämfört.... jag har analyserat dagsformer och psykologi... men jag kan inte hitta annat än att FBK kan bara förlora om man gör en Vitryssland.... och det borde man inte lyckas med över fem matcher...

Eller?
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
miftjejen

Då e du den ende (förutom i Karlstad) som tror det!Trots att MoDo slog ut VF så hoppas jag ändå att MoDo tar SM-Guld...
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
Färjestad vinner sm-guld *hoppas* nån mer som tror på FBK`?
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
Jo, jag hade för mig att jag sett detta, men minnet är kort. Nå, nog om detta. Låt FBK och HV frodas nu och i framtiden. :-)
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
BJ>>

Jaså, det är där problemet ligger. De biljetterna för 250 är på långsidessektionerna närmast hörnen. Nu finns det ju inga evenemang med HV längre, men annars hade du kunnat se på ticnet att de flesta biljetterna på långsidorna kostar 370. Problemet är att det bara finns vissa ströbiljetter till försäljning varje match av dessa då resten är sålda som säsongsbiljetter. HV har inte brytt sig om att prisge dessa biljetter på hemsidan eftersom det är så få som säljs till varje match

Följ länktipset så ser du sektionerna i grönt och ljusblått. De är platserna som är dyrast. 250kr platserna är de i mörkblått.
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
Nu är det inte långt kvar till nedsläpp hoppas det blir en nervdallrare. Det blir nog en het match hoppas Rådbjer lyckas hålla tempaturen på lirarna. För jag vill se en hockeymatch och inte en boxnings match. Hur det än går så ses vi i finalen. Lycka till.
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
finalen kommer att spelas mellan frölunda och färjestad ....
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
OskarB >>

Jo, jag är fullt medveten om att det är intäkter man skriver om. Tyvärr har jag ingen direkt insyn i FBK:s ekonomi och kan därmed inte ge dig några exakta uppgifter vad gäller vinster.

Vad gäller HV:s biljettpriser så är de som jag skrev hämtade från HV:s hemsida. Där står följande:

Priser (gäller för grundserien samt kvartsfinalerna)
Sittplats långsida: 250 kr
Sittplats hörn: 200 kr
Sittplats kortsida: 170 kr
Ståplats: 100 kr
Ståplats ungdom (upp till 16 år): 50 kr

www.hv71.se/blue/biljetter.htm

Mer än att titta där är ju svårt att göra.
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
BJ>>

I din artikel pratar man om intäkter. "Färjestad drar in 1.3 miljoner per match...". Härifrån skall dras kostnader, spelarbonusar och liknande. Det som blir över är vinst. 1.3 miljoner i intäkter per match säger lika lite som att FBK har 100 mille i omsättning per säsong. Det måste sättas i relation till utgifterna också. Det är då man hittar de intressanta siffrorna.

Jag tror du räknade väldigt konstigt om du fick snittet att skilja på bara någon dryg tia när det gäller biljettpriserna. Om HVs billigaste sittplats bara kostar lite mindre än FBKs dyraste, och HVs dyraste närmar sig dubbla det priset, så skiljer det nog mer än så...
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
På tal om pengar och FBK. Hur mkt tjänar man på följande?

www.vfb.se/vfb/visa.asp?textID=748049
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
OskarB >>

De har höjt med en tia per serie. Dvs en biljett som i grundserien kostade 200 kostade 210 undre kvarten och 220 under semin och 230 under finalen. Vad gäller vinst/inkomst så hänvisar jag till denna länk www.vfb.se/vfb/visa.asp?textID=759235 Budget var ju redan avklarad innan slutspelet så det får väl ses som vinst.

Vad gäller snittet så la jag ihop de olika prisalternativen och delade med hur många de var. FBK har fem och HV har fem. Vad gäller priserna så kollade jag på respektive lags hemsida. Billigaste sittplats i LLA kostade 100 kronor och dyraste kostade 200 kronor. Ståplats kostade 70 kronor.
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
Visst är det skillnader i biljettpriser mellan LLA och KA. Men skillnaden är nog större än så. HVs billigaste sittplats under säsongen kostade nämligen 180kr och den dyraste 370. Förstår inte var det snittpriset kommer ifrån, så många ståplatser (100:-) finns där inte...

Precis som FBK så äger även HV sin Arena. Kringarrangemangen har det inte presenterats någon siffra på ännu, men handbolls VM, hockey VM, konserter mm ger nog ett litet överskott det också.

Men du har fortfarande inte svarat på huruvida man höjt priserna i LLA under slutspelet och hur stor vinst det kan förväntas bli.
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
OskarB >>

En liten men ack så betydelsefull skillnad mellan FBK och HV är snittpriset för en biljett. FBK:s snittpris var under grundserien 140 kronor medans HV:s snittpris var 154 kronor. FBK:s strategi är, som jag uppfattat den, att bli skuldfria tidigare än de 5 år som lånet löper på. Därmed så "plöjer" de ner extra med pengar i detta. Som jag skrev i ett annat inlägg så tvivlar jag inte på att detta projekt är väl underbyggt. En sak man inte får glömma är att FBK äger hallen och hyr ut den till olika arrangemang som också genererar pengar, så man får inte stirra sig blind bara på hockeyn.

Till sist tycker jag att det är kanon att det är fler klubbar som går ekonomiskt bra. Allt som gör svensk hockey starkare är bra.
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
GLMC >>

FBK kan känna sig oerhört lyckliga och tacksamma över att de haft sådana ledare som Kjell Glennert som har gått efter devisen att handla först när man har pengar. LLA är det första projekt där FBK har skuldsatt sig. Alla sådana här projekt är ju en chansning men med den skillnaden att de är olika väl underbyggda. Två väl underbyggda projekt anser jag vara FBK:s och HV:s medans Brynäs verkar ha hönsgård. Vad gäller eventuella mellanår så tror jag att de finns med i beräkningen. Det är ju först efter att lånen är betalda som de stora förtjänsterna kan komma ifråga.
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
BJ>>

Det jag ifrågasatte var hur mycket vinst FBK egentligen kommer att göra. Man lyckades ju inte få någon större vinst i grundserien trots fulla hus i stort sett var gång. Och då hade man ändå bara budgeterat för att ha ett snitt på 5500 (har jag för mig) åskådare. Tänk om det hade blivit som budget. Vilken förlust... Hur är det i slutspelet? Har man höjt priserna? Annars lär det ju inte bli någon vidare vinst här heller...

HV gjorde 1 miljon i vinst i grundserien och omkring 6 mille i slutspelet. Ett positivt resultat på omkring 7 mille alltså för en säsong då laget bara gick till semi. Om man nu ska tro expressen, vill säga.
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
BJ:

Det som tas upp i Expressen berör ju enbart ökade intäkter, om det nu är så att en LLA som är fullsatt under en hel grundserie inte kan generera ett tydligt inbetalningsöverskott, finns det då inte en hel del frågor som kräver svar? Om pengarna går åt till amorteringar under den troligen bästa säsong ett ES-lag presterat -hur pass stora marginaler har man då egentligen under en period med 2-3 mellanår? Nu är väl Färjestad kanske ett dåligt exempel här då de troligen under en lång tid framöver ändå kommer att ha goda förutsättningar på transfermarknaden, men om man låter det gå över till ett mer allmänt resonemang om lämpligheten i att satsa på den här typen av arenor, hur många lag finns det egentligen som klarar av att bära 3-4 hundår när kostnaderna skenar iväg?

Det mest skrämmande är väl ändå hur övriga hockeysverige med tillhörande kommunalpolitiker låtit sig svepas med i euforin över att LLA är just det - en väldigt vacker och optimalt anpassad arena för förhållanden som gäller i Karlstad.
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
OskarB >>

Det är ju inte bara den här säsongen som FBK går plus.

Lite siffror. FBK fick under grundserien in 34 miljoner i biljettintäkter. En fullsatt hall i slutspelet ger cirka 1,3 miljoner. Sedan har vi kringförsäljningen i kiosker, barer, restaurang och souvenirbutik. I kiosker, barer och restaurangen handlades det under tisdagens semifinal för 543 369 kronor. I souvenirbutiken handlades det för 114 000 kronor under tisdagens match.

Lånet för LLA löper på 5 år och ska om möjligt slutbetalas tidigare.

FBK:s omsättning ligger på cirka 100 miljoner.

Till sist betvivlar jag inte att HV också gör ett positivt och bra bokslut.
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
KentaK>>

Gör verkligen Färjestad enorma pengar på LLA?? Enligt Expressens artikel (se länktips) gjorde man ett drygt nollresultat i grundserien, och det trots att jag har för mig att man endast budgeterade för 5500 åskådare (Rätta mig om jag har fel på den siffran). Naturligtvis gör man några miljoner i slutspelet, men så överlägsna är de nog inte ekonomiskt. Det ska bli intressant att se alla klubbars slutliga resultat såsmåningom.
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
Min fråga är då till Easy: Hur många lag har skjutit 17 skott mot FBK i en period i år, utan ett övertag i utvisningsstatistiken??

I tredje matchen vann man ju tex skotten med 47-24 (!!)

Men å andra sidan, vilka har nåt att hämta i LLA??
FBK är helt enkelt för överlägset.. Och det ser ut att bli värre, i och med att FBK drar in enorma pengar på LöfbergsLilaArena..

Men det jag såg, och det såg jag i alla matcher, att Brynäs verkligen hade nåt på gång, men det sket sej i och med tre skitmål i första matchen (+ uselt målvaktsspel)

Hade man vunnit då vet man inte hur det hade sett ut, men tredje matchen var en match man inte ska kunna förlora!! Men för FBK är tydligen allt möjligt..
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
KentaK:
>För oss som såg alla matcher i serien mellan FBK och BIF är det >ganska självklart att "motivation slår klass" är inget mer än en >hög me påhitt!!

Såg inte de matcherna men tror inte att FBK saknade motivation. Meningen med mitt uttalande var att ett omotiverat topplag kan lätt rubbas av ett krigande lag. BIF spelade väl rättså bra mot FBK i de matcher som gick i Galverinken men hade inte mycket att hämta i LLA.

BIF-FBK 4-5
FBK-BIF 7-3
BIF-FBK 1-2 sd
FBK-BIF 7-2
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
Easy:
För oss som såg alla matcher i serien mellan FBK och BIF är det ganska självklart att "motivation slår klass" är inget mer än en hög me påhitt!!

Hade det stämt så hade inte FBK tagit tre raka där, de kan ni skriva upp..

Jag ser FBK som enorma favoriter, inget kan egentligen gå fel.. Nu när dom har löst problemet med Söderströms skada och allt..
Men det ska bli kul och se om Frölundas juniorer eller Modos småbiffar lyckas rubba dom..
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
Det är mycket kul att Färjestad får uppmärksamhet för sitt spel men på nåt sätt känns det som om media blåser upp favoritskapet en aning för mycket.

Vad få verkar förstå att forna meriter inte betyder speciellt mycket när det är nedsläpp i första SM-finalmatchen. Visst har FBK visat att de har en otrolig kapacitet men jag tycker både Frölunda och MODO har visat stort hjärta.

Hur är det man säger "Moivation slår klass". Om FBK inte lyckas prestera toppspel i finalen så kan sportjournalisterna få beklaga sig som efter "Vitryssland".

Inget är på förhand bestämt. GO FBK!
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
Huge >>

Ja, fler skador överhuvudtaget. Ju färre spelare man har att gå runt på desto mer sliter det. Men Humlan verkar kunna vara med i finalserien. Tror de klarar sig bra utan Uffe. Det är mest synd om honom för att han inte får vara med.
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
12 000 skrikande DÅRAR!!! Så beskriver Carna Scandi-valium ikväll i AB. JB & Lonken, ni har väl med hörsel-vadden?
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
BJ

Nej, det tror i ärlighetens namn inte jag heller. Det skulle ju vara
om det kommer lite nerver med i bilden vilket det ju lätt kan
göra när det börjar dra ihop sig. Att han såg lite darrig ut
ibland mot Brynäs kunde ju också ha berott på att hela laget
bitvis sjönk i spelnivå.
Söderström är iofs borta men det kanske behövs några till skador
på nyckelspelare för att guldet skall hamna någon annanstans än i
Värmland....;-)
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
Huge >>

Gerber fick att bekänna färg vid ett flertal tillfällen under seriespelet och även mot HV. Räddade tex ett flertal frilägen i tredje matchens inledning och avslutning. I match 1 gjorde han ju inte bort sig direkt heller. Visst kommer det att bli tuffare men det finns ingen anledning att tro att han skulle säcka ihop nu när han inte gjort det förut.
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
BJ

Det ena behöver ju inte utesluta det andra....
Tror nog snarare att det kan bli Gerber som får bekänna färg isf.
När det började hetta till mot Brynäs såg han inte allför morsk ut
ett par gånger.....
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
awd >>

Och FBK spelar inte med fart? Vi får väl se vad Hirsch och Lundström duger till om MoDo går till final.
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
Att slå FBK, helt enkelt måsta man först vinnna semifinalen mot Frölunda, ett bra spelande lag (tack för det) som alltid bjuder upp till rolig hockey men som dock inte räcker till mot MoDo årg 2002.
MoDo kommer att med fart och fläkt åka skjortan av FBK, kom ihåg att FBK kommer allt närmare en förlust, att som alla sk förståsigpåare tro att dom kommer att gå obesegrade genom finalserien är helt fel.
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
Ja, vad kan man göra???

Bjuda upp till kamp förståss!!!

Nu skall vi se till att slå ut Modo, en tuff uppgift, men det kan gå!

Sedan ger vi FBK en härlig omgång i finalen, så får vi se hur långt det räcker !!!
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
Dagens Wennerholm:
"Idag gör Modo och Frölunda upp om vilket som blir nästa lag på det värmländska slaktbordet.
Jag är nämligen övertygad om att Färjestad inte kommer att förlora en match i detta SM-spel.
De känns nästan lika oövervinnerligt starka som det gamla sovjetiska landslaget.

Mats Wennerholm
Publicerad: 2002-03-28 "
Den som får lever, får se...
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
Jag tycker helt klart Färjestad är värda guldet!! j*vlar vilken härlig match. heja FBK!
och ett extra tack till Liv som gjorde oss på ståplats extra glada genom att bjuda på sig själv och vara en bra förlorare.
Tänk om alla bortalag kunde ha ngn sån spelare.

mvh
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
Sebbe >>

Serien slutade 15-1. 2-1, 5-0 och 8-0.
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
scim:
Just så är det.....
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
Frisco:

Och Brynäs -99 är undantaget som bekräftar regeln!

:-)
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
Sebbe:
Vilka är värda att vinna guld? Jo de som vinner finalen.
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
I en semifinalserie på tre matcher mot HV vinner FBK med hela 14-1 i mål....jag påstår att FBK tar SM-guld i år utan större bekymmer o man ljuger om man säger att de inte e värda de....flera olika rekord har slagits under säsongen, bl.a. flest poäng o störst segermarginal under grundspelet....i final möter man MODO, de tar 5 matcher, FBK vinner hemmamatcherna klart o bortamatcherna blir jämna.
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
Ja det är en bra fråga.Färjestad har lekt i Elitserien precis som Leksand har gjort i Allsvenskan den här säsongen.Och i Slutspelet har dom inte förlorat en.Det skulle iaf inte eller vara konstigt i fall att Färjestad inte tar Sm-guld.Både Modo eller Frölunda känns lika heta.
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
Visst... han har haft det tungt de senaste matcherna... (kan ju bero på andra lags fega skadeinriktade tacklingar?)... samt att försvaret verkar ha lirkats upp....

Men statistiken talar ett ganska tydligt språk...
Inte dåligt för en 80-talist

35 Lundqvist, Henrik VFHC 46 20 1152:39 515 52 2,71 463 89,90 2

jmf med

10 1 Lundström, Tobias MODO 37 23 1324:43 513 56 2,54 457 89,08 1
5 31 Hirsch, Peter MODO 49 29 1693:26 790 78 2,76 712 90,13 0

marginella skillnader...
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
Lunk:Har Frölunda en bra målvakt? Är väl det som skiljt sig de senaste 2 matcherna,va?
Hoppas bara Hirschen behåller koncentrationen i morrn....
Kommentera

Sv: Vad kan man göra åt FBK
Klart man kan finta bort Liv om man får stå en timme o dribbla utan att bli attackerad!
Tom jag skulle klara det!

Nä, Liv var alldeles för ensam, ingen hjälp alls!

Fast det är ju klart FBK var alldeles för överlägsna, jag tyckte synd om Liv!
Kan inte vara bra för självförtroendet att bli så ensam som han blev o släppa in så mycket mål.
Kommentera

74067 · »