1150x200-x1KZdWv1.jpg

Timrå IK

500860 inlägg · 6180 ämnen

Bojkotta CHL!

1849826 · » Till forumet


Sv: Bojkotta CHL!
DansbandsWolf: Sämre feeling för ironi har sällan skådats.
Kommentera

Sv: Bojkotta CHL!
DansbandsWolf: Jag förstod att du skämtade. Att det var ett hån stod i första meningen i min kommentar. Det är en synonym för att skämta om/förlöjliga något/någon.

Angående diskussionen om CHL-bojkotten. Jag blev väldigt besviken idag när jag läste om att Thomas Larkin bara får 4 matchers avstängning i CHL. Som många experter och profiler redan sagt så är det så förjävla dåligt. Att inte ta denna situation på allvar är en kränkning mot alla atleter som behövt avsluta sina karriärer pga hjärnskakningar. Jag tänker på Lauritzen som inte spelar denna säsong, troligtvis är det helt slut för honom. En annan är Alexander Lindgren som behövde lägga av när han bara var 22 år gammal. Sanny Lidström är en tredje, som det tagit flera år för att komma tillbaka. Går att läsa om honom på st.nu/expressen. Han är inte frisk än och kommer aldrig bli det.

En annan sak är det här med CTE, Chronic traumatic encephalopathy. Det är en hjärnsjukdom som drabbat många atleter som tagit för många smällar på huvudet (dvs hjärnskakningar). 8-10 år efter en hjärnskakning så kan symptomen dyka upp. Dessa är: hyperaktivitetsstörning hos uppmärksamhetsbrist samt förvirring, desorientering, yrsel, huvudvärk, minnesförlust, social instabilitet, impulsivt beteende dålig bedömning, demens, rörelsestörningar, hypomimi, talproblem, sensorisk bearbetningsstörning, tremor, svimmelhet, dövhet, depression och suicidalitet. Det är en lång jävla lista. Det är flera personer som begått självmord pga denna sjukdom. Det finns inget botemedel eller behandling för denna sjukdom.

Så när en spelare som Thomas Larkin aktivt försöker skada en annan spelare med huvudtacklingar så blir jag väldigt arg. Att CHL inte tar det på allvar gör mig argare. 4 matcher känns mer som ett straff för en vårdlös "oavsiktlig" huvudtackling. Jag hoppas Brynäs och andra svenska klubbar bojkottar CHL. Jävla amatörliga.
+17
Kommentera

Sv: Bojkotta CHL!
Johan J: Medhåll. Det var därför - sportsliga grunder - hamnade inom citationstecken. Dock är "ägardeltagande" borttaget. Och när nu CHL är inne på spåret att ta bort saker så kanske de bör överväga att ta bort...allt.
+6
Kommentera

Sv: Bojkotta CHL!
NoMercy: Tycks vara någon slags ranking mellan ligorna men för mig ter det sig fortfarande godtyckligt.
+2
Kommentera

Sv: Bojkotta CHL!
Johan J: Nja, som jag förstått saken så är det från och med denna upplaga av CHL så att lagen ÄR kvalificerade på ”sportsliga grunder”. Den självskrivna rätt att delta som ”grundarlagen” tidigare haft är borta.
+2
Kommentera

Sv: Bojkotta CHL!
The great one: Som jag förstått det är CHL en ren inbjudningsturnering. Att inte lagen som deltar kvalificerat sig på sportsliga grunder tar bort allt intresse från turneringen. Om möjligt hade jag haft annan inställning om Timrå spelat. Även om jag troligtvis skulle hoppa över hemmamatchen mot Cardiff och skippat supporterresan till Krakow.
Kommentera

Sv: Bojkotta CHL!
John Cena: Ha ha alltid lika roligt med folk som inte förstår ironi.
Jag skulle naturligtvis lagt till ett :) eller ;) så även du förstod skämtet.
Ha en bra dag!
+1
Kommentera

Sv: Bojkotta CHL!
Smokey:

Däremot gör om CHL formatet. Enbart fjolårets mästare borde göra upp. Som namnet antyder. Sedan den som vinner CHL får möta Stanley Cup mästaren i ett möte nästkommande höst.
+1
Kommentera

Sv: Bojkotta CHL!
DansbandsWolf: Förstår inte riktigt logiken i ditt hån. Fanns inget påstående i Smokeys kommentar om att Timrå skulle vara/varit med i CHL. Sen om man vill bojkotta CHL kan man väl knappast bli upprörd över att sitt lag inte är med i CHL? Har inget emot lite hånande, men lägg lite mer kreativitet på det nästa gång.
+11
Kommentera

Sv: Bojkotta CHL!
Smokey: Åfan, är Timrå med i CHL? Det har jag missat.
Trodde bara lag från resp nations högsta serie var kvalificerade att vara med.
+1
Kommentera

Sv: Bojkotta CHL!
JanneH: Varför finns skiten kvar då? Jag fixar det där. Jävla mesproppar;)
+2
Kommentera

Sv: Bojkotta CHL!
Smokey: Det tåget har alla redan hoppat på men det är lugnt jag har sparat sista platsen till dig :-)
+2
Kommentera

Bojkotta CHL!
Någon eller några som är sugna att stå upp för en bojkott av pisstråkiga CHL?

Jag kommer i alla fall aktivt undvika detta missfoster i alla tänkbara medier och som åskådare på alla vis. Dessutom försöka undvika sponsorer som syns där så gott det går.

Varje gång det spelas finaler i CHL kommer jag solidariskt att skänka en slant till min favvoklubb.

Bort med skiten!

Och återinför kvalseriespelet som det var förr till SHL.
+22
Kommentera

1849826 · »