1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580615 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1849814

Sv: Bojkotta CHL!
DansbandsWolf: Jag förstod att du skämtade. Att det var ett hån stod i första meningen i min kommentar. Det är en synonym för att skämta om/förlöjliga något/någon.

Angående diskussionen om CHL-bojkotten. Jag blev väldigt besviken idag när jag läste om att Thomas Larkin bara får 4 matchers avstängning i CHL. Som många experter och profiler redan sagt så är det så förjävla dåligt. Att inte ta denna situation på allvar är en kränkning mot alla atleter som behövt avsluta sina karriärer pga hjärnskakningar. Jag tänker på Lauritzen som inte spelar denna säsong, troligtvis är det helt slut för honom. En annan är Alexander Lindgren som behövde lägga av när han bara var 22 år gammal. Sanny Lidström är en tredje, som det tagit flera år för att komma tillbaka. Går att läsa om honom på st.nu/expressen. Han är inte frisk än och kommer aldrig bli det.

En annan sak är det här med CTE, Chronic traumatic encephalopathy. Det är en hjärnsjukdom som drabbat många atleter som tagit för många smällar på huvudet (dvs hjärnskakningar). 8-10 år efter en hjärnskakning så kan symptomen dyka upp. Dessa är: hyperaktivitetsstörning hos uppmärksamhetsbrist samt förvirring, desorientering, yrsel, huvudvärk, minnesförlust, social instabilitet, impulsivt beteende dålig bedömning, demens, rörelsestörningar, hypomimi, talproblem, sensorisk bearbetningsstörning, tremor, svimmelhet, dövhet, depression och suicidalitet. Det är en lång jävla lista. Det är flera personer som begått självmord pga denna sjukdom. Det finns inget botemedel eller behandling för denna sjukdom.

Så när en spelare som Thomas Larkin aktivt försöker skada en annan spelare med huvudtacklingar så blir jag väldigt arg. Att CHL inte tar det på allvar gör mig argare. 4 matcher känns mer som ett straff för en vårdlös "oavsiktlig" huvudtackling. Jag hoppas Brynäs och andra svenska klubbar bojkottar CHL. Jävla amatörliga.
Kommentera