1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581244 inlägg · 6216 ämnen

Clas Ohlson Cup

904355 · » Till forumet


Sv: Clas Ohlson Cup
65selander: Om det är matcherna i Mariehamn den 22 och 23/8 mot Jokerit resp. Luleå som slutade med förlust efter sudden death (1-5 och 2-3) så är dessa redan medräknade i "enpoängskolumnen" för Brynäs del. Annars skulle de ju noterats som förluster och nollpoängsmatcher. Med raden 4 0 4 0 på 8 matcher borde ge Brynäs alla 16 poäng man hittills spelat in.
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
Dream Team: Rätta mig om jag har fel...men förlorade inte HV 71 mot Lugano i helgen? Eller har du inte räknat med den matchen?
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
Dream Team: Ang Brynäs så skall de ha 2p till eftersom Brynäs spelade oavgjort och fick 1p per match för matcherna på Åland.
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
Enbart för att avrunda helgens träningsmatchande, och för att om möjligt knyta an lite till hur det går för samtliga ES-lag under försäsongen lägger jag här ut den tabell som föreligger vad gäller nyss nämnda träningsmatcher. I tabellen har jag i första hand rankat lagen efter antalet poäng per match som man nått upp till. I andra hand är det målskillnad som gäller och i tredje hand gjorda mål.

Tabell, försäsongen 2007, t.o.m 2007-09-02

1HV 7188000321220243,0
2Frölunda HC5410019136142,8
3Södertälje SK430011551092,3
4Brynäs IF8404027207162,0
5Timrå IK530111174102,0
6MoDo Hockey42002128461,5
7Färjestads BK7212224231101,4
8Linköpings HC730041617-191,3
            
9Djurgårdens IF620041816261,0
10Luleå HF401211112-141,0
            
11Skellefteå AIK720141722-571,0
12Mora IK720051523-860,9
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
Ambroo: Man blir ju bara så jävla less när man ser vissa "Brynäsfans" som skriver att det är så jävla onödigt av sanny och att han är så jävla feg, men det är ju liksom inte meningen, alla som sett en hockeymatch vet att sånt händer och det är absolut inte med vilje av sanny, hade kanske börjat funderat om det var kåberg, ledin eller jämtin som tacklat ngn!
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
Bilder från cupen finns på www.tikare.se nu
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
Hahl Bundy:

"Ja Sanny är väl en sån spelare som fansen hatar i motståndarlaget men skulle älska att ha i sitt eget lag."

Nej, du har fel. Sanny, eller Fanny som vi kallar honom är rätt poppis runt om i hockeysverige. Själv tycker jag att det var kul att han fick stryk. Att han förlorade fighten tyder på att han hade dåligt samvete. Är man dum ska man ha't.

Björn Svensson får ta över som Cap.
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
GävleLasse: Han är älskad av oss alla.
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
Sune: ett par dagar? GÅ och snyt dig nu...jag kom hem sent i går kväll och har inte varit online sedan torsdag morgon.

Så snälla dra underläppen över huvudet och svälj
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
Sune: Håller med. Självklart är det kul att höra din åsikt. Men inte flera gånger. Det blir ju inte bättre föratt du anklagar sanny att vara en vårdslös spelare. Det som hänt har hänt. Det blir inte bättre av allt skrivande!
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
GävleLasse:

Men vad sjutton är ditt problem? Nu har du ältat denna tackling i ett par dagar utan att ha kommit fram med någon vettig synpunkt. Du måste ha ett väldigt innehållsrikt liv när en tackling kan ta över ditt liv totalt. Bara idag har du ältat på i 14-15 inlägg om exakt samma sak. Släpp det där nu...PAJAS!
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
JimmyH: Jag tror inte att Sanny står vidare högt i kurs i något läger förutom i Timrå.
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
GävleLasse: Okej, Sanny satte åt Tobias Enström då denne endast var 17-18 år vilket fick några MoDo-supportrar att ogilla men jag tror många har ändrat sig med åren fakstiskt.
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
htikare: Det är svårt.

Högerfattade bör inte spela ihop och likartade spelartyper som Sanny-Styf eller Jyri-Kokko skulle jag gärna också hålla isär.

Kalle Koskinen fungerar nog överallt och med alla.

Överlag så är det en väldigt jämn nivå och det kommer kanske att bli lite experimenterande där under hela höstsäsongen innan det går att hitta den ultimata uppställningen.
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
JimmyH: åja, det finns en hel del andra supportrar som håller med mig så det är ingen isolerad brynäsgrej som du vill göra gällande.

Vi kommer inte längre i vår diskussion så det är lika bra att stanna här. Men något säger mig att det endast är en tidsfråga innan den blir aktuell igen, kanske redan nästa helg under SCA. Jag hoppas bara att det inte är en Brynäsare som drabbas den gången, även fast vi "har råd" spelarmässigt.
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
GävleLasse: Det enda som skiljer oss just nu är att du säger att han satte ut benet och jag anser att han inte hann dra undan benet. Annars är vi nog lika i själva händelsen.

Om Sanny som hockeyspelare i övrigt är vi mil ifrån varandra. Jag har hockeysverige med mig och du har Brynäs-supportrar, någon Brynäs-spelare och kanske Leif Boork med dig.

Närmare kommer vi nog inte.
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
JimmyH: Du har ju sett ett antal TIK-matcher nu redan i år.. så jag skulle vilja fråga Dig ang. backparen vilka kombinationer har funkat bäst? vilka backpar skulle Du vilja se kampera ihop o vilka passar ihop bäst tempomässigt tex..
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
JimmyH: jag stod endast ett fåtal meter ifrån händelsen, du stod väl typ 60 meter ifrån...

Brendl tog ut pucken från eget sarghörn och Sanny stöter. Brendl kroppsfintar och är på väg att ta sig förbi och Sanny kör ut benet. Brendl hade inte hög fart alls och detta räddar nog hans knä för den här gången.

Vi får se hur det går för nästa spelare som rundar Sanny...Får han hålla på så är det bara en tidsfråga innan han avslutar en karriär. Och kanske är det Alexander Sundström som är offret då, Sundström eller någon annan av sveriges alla talanger.
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
GävleLasse: Sanny överspelad? Nja, det vet jag inte om jag vill kalla det.

Han gick in för att proppa Brendl men Brendl vek av och Sanny missade, men inte tillräckligt mycket. Därav krockade deras knäen. Sanny hade högre fart, ja eller för hög fart och smällen tog då hårdare på Brendl. Hade Brendl mött tacklingen så hade han inte skadat knäet, däremot förmodligen ramlat.

Det var det som hände. Jag svär.
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
JimmyH: Jag tolkar det som att du tar hänsyn till vem som blir drabbad innan du dömer händelsen. Vilket i sig gör att du är totalt fel ute. EN ful grej ÄR en ful grej oavsett vem som blir drabbad. Svårare än så är det inte. Jag tolkar ditt SMS som att du blir glad av att se at spelare blir skadade. Att du sedan håller med i att Sanny gjorde en ful grej men samtidigt försöker skylla det hela på att Brendl inte såg upp gör inte saken bättre. Sanny var överspelad och tog till ett fult tilltag för att inte stå med dumstrut på skallen. Sånt gör inte en spelare som man nominerar till fair play.
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
WarhawK: Som jag tidigare påpekat:

Så länge det är en sport med kroppskontakt, adrenalin och hög fart så kommer det alltid att finnas spelare som delar ut mycket smällar och de som gör det löper en större risk att skada andra spelare likväl att skada sig själva då det ibland går överstyr tack vare att spelet går så fort.
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
GävleLasse: Jag tycker att det var roligare att det var Brendl som fick smällen än exemplevis Alexander Sundström. Sedan får du tolka det som du vill.

Om själva smällen tar jag inte Sanny i försvar, det var hans fel att det gick illa men Brendl hade kunnat undvika det om han stått upp bättre.

Men hur som helst så ser jag meningen med Sanny Lindström på en hockeyrink. Han är en mycket kompetent hockeyspelare. Vilket även förbundskaptener och Timråtränare sett.
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
Robban74: O det kom från den "rätte supportern"?!
Det räcker nu!
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
JimmyH: Ja Sanny är väl en sån spelare som fansen hatar i motståndarlaget men skulle älska att ha i sitt eget lag.

Själv anser jag att det har blivit en björn av en hårboll.
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
JimmyH:
Men spelare som inte har respekten att tackla försvarslösa spelare som steves gjorde och sen att hoppade in tacklingarna gör jag och många med mig tycker han inte har nått på isen att göra .. och hade NHL ledningen haft den synen dom har nu på tacklingar mot huvudet hade han inte varit aktuell för dom priserna

I samma slutspels serie så skickade han 3 st spelare till sjukstugan med hjärnskakning det tycker jag visar vad för typ av spelare han är
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
Gusten: Härmed så vet vi alla i fortsättningen att ALLT som Herrar Skarin och Ambroo skriver är bara skit. Fy fan för såna "supportrar"...
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
WarhawK: Han fick spela både World Cup och OS för Kanada. Han har vunnit Conn Smythe Trophy som slutspelets MVP.

Folk som ser spelet för vad det är kan se nyttan med sådana spelare. Folk som håller på ett lag som möter honom ofta, får lätt anledning att tycka illa om honom.

Ungefär som med Sanny Lindström.
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
JimmyH: "Ambroo: Mmmmm..... Fick sms från JimmyH: "Sanny knätacklade sönder Brendl. Han lär inte spela på ett tag hehe".
Skarin @ Sundsvall
2007-08-31 18:28"

Tycker du att detta får dig att framstå som en person som inte tar någon i försvar. Det är ju solkklart att du tyckar att det är toppen att Sanny skadar spelare med sitt ovårdade spel, det säger en del om dig.
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
JimmyH:
Spelare som Stevens finns tack vare det först nu som NHL inser tacklingar mot huvudet är ett problem med alla hjärnskakningar det orsakar , skulle varit aktiv numer och spelat lika som gjorde tidigare skulle han kommande säsongen varit avstängd mer än han spelat

Stevens var hyllad av alla devils fans men det finns lika många om inte ännu fler som tycker han en cheapshottande headhunter och inte hade nått på isen göra
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
GävleLasse: Tolkningsfråga.

28 landskamper de senaste tre säsongerna säger väl ändå att han blir uttagen lite då och då. Den här säsongen har inte haft någon uttagning ännu.

Han brukar dock bli petad till VM då det tillkommer proffs.
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
JimmyH: före detta landslagsback...
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
GävleLasse: Det är väl ändå jag som använder fakta om någon.

Jag tar ingen i försvar eller dömer ut någon. Jag använder bara fakta som sagt.

Du skriver att en landslagsback inte ska tillåtas på en is.
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
JimmyH: "Varför känns det som vanligt att jag skriver samma sak till dig om och om igen?"

För att du upprepar dig?
För att du vägrar inse fakta bara för att det gäller en spelare i TIK?

Jag vet inte riktigt, du får väl börja variera dig..
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
Paddan: Jo det stämmer. Han körde med sina låga höfttacklingar som ofta resulterade i knäskador. Även Kasparaitis har ett rykte om sig att göra samma sak.
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
GävleLasse: Jag har ingen knätcklingsstatistik, det finns inte och är därav omöjligt att diskutera. Det ska vara om någon orkar räkna alla kneeingsutvisningar sedan 2002 då. Paddan, DreamTeam?

Undra hur många spelare i ES som sätter in lika många och tunga regelrätta bröstvärmare som Sanny gör? Hans spelstil är tillräckligt uppskattad för att få landslagsuppdrag och till och med en VM-turnering.

Scott Stevens släckte några karriärer men vann en hel del titlar också. Sådana spelare finns och kommer alltid så att göra då spelet ser ut som det gör, vilket ju Brynäs har räknat med så.

Varför känns det som vanligt att jag skriver samma sak till dig om och om igen?
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
GävleLasse: Lulin i VIK Hockey var väl en kille med låga och halvfarliga tacklingar, som ofta tog illa, om jag inte minns fel.
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
JimmyH: Ja med tanke på att det är en sport med kroppskontakt och adrenalin så är det väl konstigt att allt detta händer just Sanny... hur många spelare i ES har lika många knätacklingar på sitt samvete som Sanny? exempel?

Ja Brynäs har en bred trupp, men det gör inte Sannys spelstil mer befogad. Fan nu är det ett tag sedan någon blir skadad i Timrå...Men det är väl bara en tidsfråga.
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
El Aka Ali: 1. Aarnio var forward, 2. Detta hände EN gång och var den avsiktlig så är det åt helv... 3. Sanny svarade med en ful Crosschecking och Aarnio fick hjärnskakning...
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
GävleLasse:
Jag som var där, och dess utom såg händelsen i ett nyktert perspektiv vill bara säga att det inte handlade om att Sanny blev överspelad i Brynäs zon. Körde heller inte ut benet avsikligt då jag tror avsikten var att leverera en härlig bröstvärmare på Pavel. Dock blev det inte så, Pavel tycktes glida undan, dock får Sanny in en tackling. Självklart är han lika ansvarig för sina knän som klubban, vilket här blir till följd att det blir en bentackling.

Om någon skuter en dragare mot mål, å klubban hakas upp och träffar motståndaren på läppen, ja det är utvining de med, men det är inte avsikligt.
Så har jag uppfattat den situation som varit en Sonny-story här ett tag.

Jag kan hålla med om att det finns spelare, Sanny inräknat som spelar tufft, kanske även ibland på gränsen. Men, och jag är övertygad om att flertalet hockey intresenter håller med, ingen spelare gör nått för att skada avsikligt.

Tycker vi lägger ner, hoppas att Pavel snart är på benen och kan förgylla tillvaron. Det är ju snart match igen, mellan BIF/TIK.......
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
GävleLasse: Så länge det är en sport med adrenalin, tillåten kroppskontakt och hög fart så kommer det alltid att uppstå situationer där spelare får tuffa smällar som kan förstöra kroppsdelar och det kommer alltid att finnas spelare som ofta skadar andra spelare likväl somde själva ofta får ta hårda smällar.

Det är ju därför Brynäs har så många spelare i sin trupp.
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
GävleLasse: Tycker faktiskt att du utelämnar en annan knätacklande Brynäsare från mästarcupen -05. Nämligen backen Arnio som tappert försökte sänka Sanny. Att andra Brynäsare fick igen med ränta är väl kanske fel men jävligt skönt att få åtgärda.
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
Hälge: Visst kan förklaringen vara så enkel. Men klarar han inte det så har han inget på isen att göra. Ovårdat spel måste stävjas, så enkelt är det. Det är bara en tidsfråga innan procenten slår till igen, kanske med allvarligare följder...
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
GävleLasse: Vilket kanske skulle ha undvikits om han tagit det en procent lugnare, men som då gör att han tappar alltför mycket och blir en dålig Sanny.

Jag försvarar ingenting nu, men kanske är det så att förklaringen är så "enkel".
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
Hälge: Utfallet kanske inte blir så illa ändå när allt kommer omkring. Nu fick Molin chansen att spela en offensiv roll och gjorde 3+1. Bork har hela tiden envisats med att låta Moln spela defensivt men kanske kommer på andra tankar nu

Tack Sanny..

Jag tror inte för ett ögonlick att Sanny åker runt och medvetet försöker skada spelare. Det är i det hela en absurd tanke med tanke på hur nära Sanny själv var nära at få sin karriär kraftigt förkortad efter att ha åkt på en knätackling. Det kostade honom en eventuell NHL karriär och 3 operationer. Men med tanke på detta så borde nog Sanny ta och se över sin spelstil en smula.

Jag tog mig en snabb titt och fann att det absolut inte rör sig om isolerade händelser (Brendl och Danielsson)

Danielsson, Mästarcupen 05

Brendl, Gubbdagis Cup 07

tidigare händelser...(detta hittades efter 5 minuters letande, det kan alltså finnas fler fall...

2007-03-02 ”Mitt under matchen mot Timrå (2-1), fick en av Frölundas största krigare, finske Sean Bergenheim, utgå efter en brysk knätackling från Sanny Lindström.”

2005-02-05 ”Andreas Karlsson åkte på en ful knätackling av Sanny Lindström i förra matchen och spelar inte ikväll.”
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
Gusten: Ett lugnt och sansat inlägg. Bra.

Jag kan inte svara för vad andra tycker och tänker, men visst är det olyckligt att Sanny är inblandad igen. Det jag reagerar på när man läser inläggen från en del är att de anser att han gör det för att skada. Å andra sidan förstår jag om man blir "tokig"...

Däremot så kan det vara som du skriver angående tuff/vårdslös. Han kanske skulle lugna ner sig "en procent", men tyvärr så måste han nog spela så där för att vara som bäst.

Nu vet jag inte hur det gick med Brendl, men hoppas att det inte blev alltför allvarligt.
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
Har bitit ihop ända sen jag SÅG Sannys knätackling. Kände att det ändå inte hade kommit något konstruktivt ur det om ytterligare en person hade börjat gorma. Nu har den värsta stormen lagt sig och då kanske åtminstone några personer kan se nyktert på saken?

Självklart så ska det mycket till om någon har som ”kall” att åka runt och avsiktligt skada motståndare, det finns inte på denna nivå.
Förmodligen är det så att Sanny befinner sig någonstans mellan vårdslös och tuff. Både han och de egna supportrarna borde nog inse att han är närmare vårdslös på skalan när ”olyckan” varit framme ett par gånger för mycket, eller?

Nog om det, min egentliga poäng med detta inlägg är inte köra ytterligare ett varv i debatten huruvida Sanny är en idiot eller om han är en godhjärtad och otursförföljd kapten. Mitt spörsmål är däremot ”hatet” mellan supportrarna. Jag hoppas och tror att 99% av alla Brynäsare och Timråiter egentligen är av samma åsikt och dom hårdaste orden är riktade till den sista procenten.

Fakta:
Brynäsare blir i stridens hetta orolig när dess potentielle skyttekung kanske blir allvarligt skadad. Man blir även förbannad när det är samme tjomme som tidigare skadat andra Brynäsare.

Orimligt? Nej

Fakta 2:
Dessa inlägg ploppade upp strax efter incidenten:

Ambroo: Mmmmm..... Fick sms från JimmyH: "Sanny knätacklade sönder Brendl. Han lär inte spela på ett tag hehe".
Skarin @ Sundsvall
2007-08-31 18:28

Skarin: Love it!
Ambroo
2007-08-31 18:30

Orimligt? JA!

Så länge den här procenten av ”supportrar” finns kommer vi aldrig kunna lösa nånting. Tråkigt att inte ni som är sunda agerar internt mot dessa.

Ps. SJÄLVKLART gäller det åt båda håll, i detta fall anser jag dock att det borde varit NI som borde varit storsinta och förstått vår frustration och plockat ner er procent. Det hade räckt med ett ”Ajdå, Sanny får nog fan ta och skärpa sig. Hoppas Brendl inte blev allvarligt skadad”

Ps 2: Om Kankaanperäs tackling var ful så fördömer jag den.
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
andyo: När skrev jag dussintals? Jag skrev att det har hänt förr.

Den "reflex" Sanny har att köra ut benet när han blir överspelad är farlig, avsiktlig eller inte. Så enkelt är det. Bentacklingen på Brendl var så solklar liksom, totalt onödig. Den han gjorde på Danielsson under mästarcupen var ännu värre. I det fallet så hade inte ens Danielsson pucken men kom i full fart och Sanny hamnade fel i position och körde ut benet... Det kostade Björne flera veckors frånvaro. Det är två situationer för mycket. Lägger man sedan till alla match som inte Brynäs varit involverade i så blir det säkert massor med gånger, men inget jag kan peka på. Sanny har den tendensen och tendenser är ju någon man alltid har.
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
GävleLasse: Det som låter helt galet är att både du, Robban74 å några till verkar vilja få det till att Sanny har gjort likvärdiga saker dussintals gånger förut. Och det stämmer inte riktigt.
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
Dream Team: Det har jag svårt att tro med tanke på att de uttlade sig minuter efter det hänt i Brynäs GB. Och dessa herrar sågs inte i Ejendahls handsklager.

Nåja, vi får se hur lång tid det tar innan nästa "oturliga handling" drabbar något lag. Blir det Timrå så lär det bli ett annat ljud i skällan. Sannys "face first" i gbg är en ganska signifikativ händelse att jämföra med.
Kommentera

Sv: Clas Ohlson Cup
GävleLasse: " Jag antar att du såg situationen iom att du tar för givet att det var en ful tackling."

Jag i min tur antar att de som uttalade sig i "fallet Sanny" häromdan även de hade sett den situationen innan de uttalade sig i frågan.
Kommentera

904355 · »