1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581464 inlägg · 6216 ämnen

Elitserien

755724 · » Till forumet


Sv: Elitserien
actionleif: Ja så kan det nog vara vi kommer inte så mycket längre i den här frågan.Det handlar väl om tolkning.Jag ville bara se vad andra tycker.
Kommentera

Sv: Elitserien
kungsbacka: Visst.. många kan se det så och jag är övertygad om att många även ser lika som mig på saken.
Kommentera

Sv: Elitserien
kungsbacka:

Nä jag tyckte också att det var en ganska lustig jämförelse :)
Kommentera

Sv: Elitserien
actionleif: Det var väl ingen bra jämförelse.Isåfall kan man ju säga att en tennisspelare som förlorat var bättre för att han sprang fortare? Jag är ingen expert men det kan väl vara så att det handlar om taktik att låta det andra laget föra matchen och sen kontra in målen.Imina ögon så är man det bättre laget då.
Kommentera

Sv: Elitserien
kungsbacka: Visst har vi varit med om flera matcher då Timrå varit det bättre laget men inte riktigt fått till det och förlorat, så nog kan jag köpa hans snack.

Låt oss säga att Modo låg å spelade i egen zon hela matchen för att kontra in något stackars mål och DIF spelade kanske studtals ut dem men fick som sagt inte till det sista..

Man kanske kan jämföra med bilar som ett exempel..

Man kan åka en Fiat Uno mellan Sundsvall och Stockholm och man tar sig fram ..
Men nog gör man det mycket bättre i en Audi Q7 eller liknande?
Kommentera

Sv: Elitserien
kungsbacka: Bara för att man lyckas skjuta fler mål så behöver man inte nödvändigtvis spela bättre än motståndarna. I två av tre perioder blev vi långa stunder frånåkta och utspelade av Djurgården.
Kommentera

Sv: Elitserien
kulltorp: Kan nån förklara för mig.Jag citerar wennerholm aftonbl.Modo vann men djurgården var det bättre laget? mig veteligen så går hockey ut på att göra mål det lag som gör mest mål vinner och då är man väl bättre än det förlorande laget rätta mig om jag har fel.Ganska enkel matematik eller? ok om han e färgad men jag köper inte hans skriveri.
Kommentera

Sv: Elitserien
Kerstin_k: Ja dom här två hemma matcherna blir tuffa det gäller att inte hålla näsan för högt i vädret utan att vara ödmjuk inför uppgiften.Men jag tror att lillkenta håller ner ev.höga näsor.Och sen är det ju så här det finns inga lätta matcher i elitserien.Visst är det underbart att det går bra för timrå men det är tidigt på säsongen som dom flesta säger.men då brukar jag svara att alla poäng räknas i slutet oavsett om man tar dom i början eller i slutet.
Kommentera

Sv: Elitserien
ernie eagle:Ja när det gäller lundh så håller jag med dig.Det sa jag till mina kompisar härnere som håller på fröl.redan när jag hörde att han skulle bli tränare i fröl.Han kom till ett dukat bord.Sen har jag hört lite rykten på stan här i kba av en som har känningar inom hockeyn härnere en gammal spelare och tränare att det är lite missnöje i fröl. med lundh.Hur mycket sanning det ligger i det vet jag ej.Men som jag alltid säger ingen rök utan eld.Ty ingen kan ju påstå att det gått bra för fröl.denna säsong så här långt iallafall men dom kommer säkert igen.
Kommentera

Sv: Elitserien
JanT: Kul med Backlund JA!!
kristan...kul för vem???
Kommentera

Sv: Elitserien
Bissett19: Jag skrev ju det undermedvetet. Har tidigare avhandlat Kenta i den här GB och alla kännare av hockey i Timrå inkluderat Timråfansen reggade på detta plank vet min ståndpunkt men det har kanske undgått dig tyvärr.

Vid sidan om är Kenta en festlig. En av de mest sympatiska jag någonsin stött på faktiskt men det behöver ju inte betyda att man älskar allt med karln.

Någon huligan blir jag aldrig som tar till fysiskt våld eller på annat icke moraliskt, oetiskt och helt förkastligt sätt ter sig uttryck såsom hotfulla sms, telefonsamtal eller förföljelse tac och lov.

Det får de mindre bemedlade och IQ-befriade idioterna som inte kan eller vet bättre syssla med.

Däremot kan jag vara ganska öppet kritisk mot hur saker och ting förhåller sig.

Det i sig ser jag inget fel med. Visst en del kan ta illa vid sig av frän kritik och obekväma kommentarer. Men det är inget man dör av.

Och som tränare för ett elitlag i hockey hör det till att få utstå lite spott och spe mellan varven inom rimliga gränser.

De har de betalt för.

Nog snicksnackat om det.

Nu vet du iaf vad jag tycker.

P.S. Lundh är säkert en svärmorsdröm och en ansvarstagande gentleman i övrig men som hockeytränare ger jag inte mycket för honom D.S.
Kommentera

Sv: Elitserien
Bissett19: Läs hela inlägget så står ju det också.
Kommentera

Sv: Elitserien
ernie eagle: "Stephan Lundh förmodligen är lika jävla tråkig som ett paket sönderkokta nudlar framför ett mikrofonstativ"

Kenta Johansson är ju oxå en glad gamäng?.......:)
Kommentera

Sv: Elitserien
Ambroo: Nej det tror inte jag heller. Bara ett önsketänkande från min sida då Stephan Lundh förmodligen är lika jävla tråkig som ett paket sönderkokta nudlar framför ett mikrofonstativ.

Det är Lars-Eje Lindström-varning på den mannen i hans sätt att agera under matchsituationer.

Han har tamefan inget motdrag, inget giftigt vapen att plocka fram ur bakfickan när maskineriet hackar.

Hans kroppsspråk är statiskt. Jag förordar t.o.m. Lill-Kenta alla dar i veckan framför Stephan Lundh och då vet ni ju vad jag tycker om hans coachstil.

Det är showbuissness för i h-e. Det är oneliners i direktsändning, grodor, flosklar och allt det vad det nu innebär vi vill se.

Någonting att diskutera kring kaffet!

Kom tillbaka Conny Evensson, Pär Bäckman, Gunnar Johansson och Niklas Wikegård.

Det var lilla julafton förr om åren, nu är allting bara neutralt.
Kommentera

Sv: Elitserien
Ambroo: Jo jag tror inte att Frölundas ledning får panik så här tidigt på säsongen , men dom får nog börja prestera lite så dom slipper svettas.
Kommentera

Sv: Elitserien
ernie eagle: Lugn nu! Inte ryker Lundh efter fyra omgångar. Det är långt kvar än, mycket långt...
Kommentera

Sv: Elitserien

ernie eagle: Jag komponerade ihop förstasidans omröstning i går. Vilket lag som skulle bli årets överaskning i elitserien. Överaskning förknippas med något positivt, visst? Däremot är min fasta övertygelse att överaskningen i år är av mer negativ art, nämligen Frölunda.

Att Timrå jobbar på i övre regionerna, eller att Brynäs också är där är roligt men mindra överaskande. Att Mora kommer att jävlas med flertalet elitserielag hade jag också kunnat ana. Men att Frölunda eller för all del HV trott att allt "ordnar sig" är en större överaskning. Förmögna klubbar som i år tycks tro att gamla meriter håller oavsett lag förvånar mig. 

Kommentera

Sv: Elitserien
Icing-Ove: Avundsjuk på vad? Vi är storebror eftersom vi föddes (bildades) före er, men det är klart, ni har ju ett annat sätt att se på släktskap däruppe...
Kommentera

Sv: Elitserien
Kerstin_k:
Nä då, känner ingen oro blir lungt.....
Kommentera

Sv: Elitserien
250kg kärlek: Fantastisk läsning! Det är bara till att suga på karamellen så länge det varar...

Eller får snart ännu en Djurgårdare silkessnöret inom toppidrotten. Adjö Kjell Jonevret.

Adjö Stephan Lundh?
Kommentera

Sv: Elitserien
250kg kärlek: Jädras, va' vackert!!!
Kommentera

Sv: Elitserien

1 MODO Hockey 4 3 0 0 1 10 - 8 +2 9
2 Timrå IK 3 2 1 0 0 7 - 2 +5 8
3 Djurgårdens IF 4 2 0 1 1 16 - 11 +5 7
4 Brynäs IF 3 2 0 1 0 8 - 3 +5 7
5 Mora IK 4 2 0 1 1 16 - 15 +1 7

Övre halvan...

Kommentera

Sv: Elitserien

9 Linköpings HC 3 1 0 0 2 7 - 9 -2 3
10 HV 71 3 1 0 0 2 6 - 9 -3 3
11 Frölunda HC 4 0 0 2 2 11 - 15 -4 2
12 IF Malmö Redhawks 4 0 0 1 3 6 - 13 -7 1

Tabellen sett underifrån...

Kommentera

Sv: Elitserien
Kerstin_k: Mora är den klart läbbigaste matchen av dom två. Skulle inte förvåna mig det minsta om förra årets otrevliga trend höll i sig.
Kommentera

Sv: Elitserien
Bragd-Birger: Känns som en superjämn serie i år. Brynäs hemma på lördag blir en svår nöt att knäcka. Mora är inte heller något slit och slänglag. Två tuffar matcher på kort tid, hoppas Timrå visar upp samma spel som tidigare.
Kommentera

Sv: Elitserien
Bragd-Birger: Visst är det kul med Kristan och Backlund i topp av målvaktsligan! Man får vara nöjd så länge det varar!
Kommentera

Sv: Elitserien
Icing-Ove: Nja, 'skadeglad' är nog mer adjektivet du söker efter. Finner en del komiska poänger i att den - i sina egna ögon - hockeytokigaste av städer måste bygga en arena för en kvarts miljard för att folk ska idas gå på hockey. Med resultatet att man har 1000 stolar som gapar tomma på premiären, och tappar ytterligare ett par hundra redan till andra hemmamatchen. Detta samtidigt som laget ligger i topp av tabellen.
Kommentera

Sv: Elitserien
Bragd-Birger: Ja det var bra gjort av saik.Hoppas bara inte revanchen mot norrland kommer den 3/10 det är jag rädd för.
Kommentera

Sv: Elitserien
Bragd-Birger:
Du låter precis som en avundsjuk lillebror :-)
Kommentera

Sv: Elitserien
Småskrällig omgång. Vad var oddsen innan seriestart på att Skellets första trea skulle komma i Scandinavium? Nåväl, snyggt jobbat och allmänt kul för serien.

Brynäs ångar på. Lite förvånande att lagets förmodade akilleshäll, den slovenske säck-grisen, drar till med sin andra nolla. Skoj, på allvar.

Och Modo piskar upp hypade Djurgårn. Inte särskilt förvånande, om än allmänt olustigt. Inte heller publiksiffran förvånar - andra hemmamatchen i penisförlängar-dome, och redan har ett par hundra troppat av. Hur många omgångar dröjer det innan Sveriges-tillsammans-med-Skellefteå-hockeytokigaste-stad är nere under Eon-snittet?
Kommentera

Sv: Elitserien
dr-nix: Dessutom underskattar dom andra spelare så som Wargh, Nilsson, Carlsson och Hallin också. Jag tror hoppas innerligt att Magnus Nilsson kommer visa vad han egentligen kan iår, nån gång måste han få betalt för all sin energi han ger!

Fan va ja törstar efter hockey!!!!!!!!!
Kommentera

Sv: Elitserien
Angående Hockeycentralens artikel om TIK så anser jag att man underskattat Sundh, Svensson och Andersson något. Utan att ha sett något av TIK själv iår så är jag 110% säker på att detta inte bara är habila talanger som ligger på samma nivå som 18åriga killar på Hockeygym. Sundh och Svensson har nyttig erfarenhet från Nord Amerika som gjort att dom utvecklats fysiskt om inte annat (viktigt för spel i ES) och Andersson hamnade i ett lag med för stark centeruppsättning där han inte lyckades men om försäsongen säger något över huvudtaget är är det väl att han kan överraska i vinter tillsammans med Sundh och Svensson.
Kommentera



Sv: Elitserien
Per HApps:
Det kanske beror på att han inte är mytoman.

###

I övrigt: vilket stygga tröjor! Moravarning. Att igeln är borta är positivt, men annars är det ett nedköp.
Kommentera

Sv: Elitserien
Helg Ernest: Och då glömde då ändå "bagarn".. en gammal.. 84:a bland 86:orna som riktigt utstrålar vilja o också har alla möjligheter att bli en
ny favorit i Tik i vinter..
Kommentera

Sv: Elitserien
Jimmy H:
Alltid klockrena analyser, syftar på tikare.se. Att inte du jobbar som krönikör på en kvällstidning är för mig en gåta.
Kommentera

Sv: Elitserien
actionleif: Läste du detta också

Här är Timrås
...mest underskattade:
Anton Strålman, många fattar inte hur bra han är.
...mest överskattade:
Jonathan Hedström, efter två (!) misslyckanden i NHL har han mycket att bevisa.
...skyttekung:
Timo Pärssinen, lite ojämn, men på topp kan han vinna elitseriens poängliga.
...flopp: Kimmo Lotvonen, egentligen en kanonback, men på skadelistan alldeles för ofta.
...buse: Jonathan Hedström, kan bli en riktig tungviktsduell med Magnus Wernblom.
...doldis:
Robert Carlsson, en evighetsmaskin som spelat i Timrå sedan 1997 och har flest seriematcher i klubbens historia.
...stjärnskott: Eric Moe, 18 år, inte nog med alla 86:or, den här backen slåss om en plats i A-laget.
Kommentera

Sv: Elitserien
actionleif: Det blir så när det bara finns 1-2 trådar.
Man orkar bara inte scrolla svammlet. Då är det lätt att missa en sketen länk.
Kommentera

Sv: Elitserien
Färjestad o Hv går som tåget på försäsongen 5-1 till Fbk i finalen mot Kärpät.
Hoppas Timrå i serien o slutspelet går som X-2006!...
Kommentera

Sv: Elitserien
dr-nix: Å andra brukar aldrig Timrå IK göra två dåliga säsonger i rad. De har åtminstone inte inträffat sedan mitten på 90-talet.

Vi hade en kraftig mellansäsong ifjol. Bättre rustade har aldrig Timrå varit.
Den trupp som vi förfogar över är den allra bästa någonsin som Timrå haft.

Jag har en stark känsla av att detta kommer bli en kanonsäsong. Vore fint att få avsluta en vacker epok med att kröna den med ett SM-guld ifall jag nu flyttar norrut i vår.
Kommentera

Sv: Elitserien
matte1: ajdå vår taktik är avslöjad:)
Kommentera

Sv: Elitserien
Modoante: Aahh...Det är därför Modo ser till att torska i alla träningsmatcher :o)
Kommentera

Sv: Elitserien
dr-nix: Förbannelser bryts ibland, det är bara att hoppas:)
Kommentera

Sv: Elitserien
Helg Ernest: Denna länk fanns 6 inlägg nedanför ditt, men sån läsning kan man väl inte få för mycket utav
Kommentera

Sv: Elitserien
dr-nix: Jobbigt att inte kunna slå ur underläget längre.
Kommentera

Sv: Elitserien
Helg Ernest: det tycker jag inte, det brukar sällan sluta väl när nationell media skriver goda saker om TIK.
Kommentera

Sv: Elitserien
Denna ni ! Det var kul läsning ( c :
Kommentera

Sv: Elitserien
El Maco: Äh, det är en t-shirtslogan som både är dumdryg och white trash-ig på samma gång. Vad mer kan önskas?

Själv är jag mest förblindad av att det säljs souvenirer med föreningens ursprungliga huvudfärg för första gången på 14 (?) år. De största ÄnnHåÄll-gnuggarna bland mina medsupportrar lär dock slita sitt hår i förbistring över att den fräckaåfräsiga NHL-kombinationen rött & svart har börjat tryckas tillbaka.

Sakta men säkert, två steg framåt och ett tillbaka...
Kommentera

Sv: Elitserien
-Gurra-: Värst vad rödögda en del är i detta forum. Baserar dom inte antalet visade matcher bl.a. på att Timrås fjolårsplacering var medioker?
Kommentera

755724 · »