1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581374 inlägg · 6216 ämnen

Finns någon logomakare?

307324 · » Till forumet


Sv: Finns någon logomakare?
Granloboy: Suveränt! Jag handlar direkt! Timrå hej!
Kommentera

Sv: Finns någon logomakare?
El Maco:
glöm INTE slipsen...;0)
Kommentera

Sv: Finns någon logomakare?
El Maco: Jag tar med en sax och lite säkerhetsnålar, så kan vi fixa rätt dresscode...
Kommentera

Sv: Finns någon logomakare?
Granloboy: Jag går på olearys på kostym men debaser måste jag byta om för.
Kommentera

Sv: Finns någon logomakare?
nedomansky: Kan nu inte hålla mig längre, utan läcker gärna att en ljusning kan skönjas beträffande möjligheten att en t-shirt med talloggan kan komma till stånd. Förvisso är osvuret bäst, men känner mig ivrig värre att börja hoppas. Grande.

Vi som är i Sthlm ser såklart matchen på O'Learys på Götgatan ikväll. Och har sen chansen att se gamla kultklassikerna Brända Barn på Debaser vid Slussen. Kanske, kanske får vi där oxå höra Timrå Hej i högtalarna...
Kommentera

Sv: Finns någon logomakare?
Kanske dags att sluta spekulera och gissa vad Bulla och gänget på affärssektionen anser och tycker om dessa, för övrigt, excellenta förslag. Lämpligtvis SK kan väl ordna ett möte med dom och höra deras ståndpunkter och pejla deras intresse för utökat supportermaterial utifrån supportrarnas förslag. Sedan får det tas därifrån. För övrigt, en 60-talströja med de blå axelränderna vore definitivt helt rätt. Personlig favorit.
Kommentera

Sv: Finns någon logomakare?
Smokey, Knylan: Jag vägrar att tro att ansvariga inom Timrå har insett vad många supportrar verkligen vill ha för då borde det finnas! Vadå får inte vem som helst trycka upp en egen Timrå t-shirt? Är det nåt med varumärkesskydd? I så fall går det väl att göra ngn variant med bara TIMRÅ på eller bara tallemblemet!
Smokey javisst skulle klubben tjäna oehört på att föra en dialog med supportrarna inom souvenirområdet det är ju trots allt vi som köper grejerna (det känns tyvärr långt borta)! Jag är helt övertygad om att det finns fruktansvärt mkt kompetens inom supporterskaran ett utmärkt exempel är ju Granloboys förslag. Minns föresten en sändning från globen ifjol då jag sa till min sambo att fan vilken snygg tröjan den där killen i klacken har en sån måste jag ha tag på! Det var tydligen granloboy som hade snickrat ihop den själv(inte helt olikt hans nuvarande förslag men det var en långärmad vit t-shirt med röda ärmar och tallemblemet på bröstet!).
Nä jag känner att något borde hända på supporter fronten nu!!!
Kommentera

Sv: Finns någon logomakare?
Rink rat: Jag tror att ledningen för Timrå IK skulle vinna hundratusentals kronor på att sätta sig ner med ett antal kreatörer från supporterleden. Här finns många människor med både kunnande i marknadsföring och försäljning mm. Eller så funkar det perfekt i dag? Jag bad min syster som bor i den lilla staden Sundsvall att försöka hitta någon som säljer supporterprylar i centrala Sundsvall till ortens elitserielag... Hon gav upp.
Vore folk nöjda så skulle egentillverkade tröjor inte behövas. Att ha ett "mainstream-sortiment" framtaget av NEH eller liknande är knappas kreativt. Timrå IK måste synas över hela Sverige. Ordet är det otroligt tråkiga "profileras" Det är ingen tillfällighet att tex Färjestad säljer massor av supporterprylar. Det är slug beräkning. Det är heller ingen tillfällighet att en B-skådis och muskelbyggare snart kanske kan bli president i USA... Har förvisso hänt förr... Men det handlar bara om marknadsföring, profilering och pengar. "Bulla" kan alltså gå hur långt som helst bara någon hjälper till med marknadsföringen;-)
Kommentera

Sv: Finns någon logomakare?
Rink rat: Jag tror att klubbens ansvariga fått den väckarklockan, det är bara det att dom inte inser vikten av det hela, nu är det ju i princip bara kidsen som köper TIKs kollektion av taffliga souvenirer.

Hade SK haft friheten att få bestämma själva över vad man vill ta fram så vet iaf vad jag skulle köpa. Verkar som att SK får ta ansvaret att tillgodose supportrarnas intressen, så får TIK sälja sin smörja till folk som inte vet bättre.

Och anledningen till det hela är att SK inte får konkurrera med TIK om souvenirpengarna. Har ni hört nått så jävligt? TIK omsätter väl över 1 miljon varje år i souvenirer, SK sålde souvenirer för 7000 förra året. Jag blir bara mer och mer förbannad ju mer jag tänker på det.

Skulle inte förvåna mig om någon lirare på kansliet sätter stopp för Granloboys eminenta plan heller. Ja jisses...
Kommentera

Sv: Finns någon logomakare?
Granloboy: Visst det kanske är så att klubben inte gillar att supportrar fixar egna t-shirts. Men om dina tröjor kan tas fram i en serie om 50-100st så kanske det blir den väckarklocka som klubbens ansvariga behöver! Jag tycker inte alls att det är ngt fel med det! Om de senare vill tillverka och sälja liknande t-shirts så är väl det helt ok, men då tar de nog fram lite mer matrial som verkligen efterfrågas. Skicka gärna ett mess till mig om det händer ngt med dina tröjor då vill jag nämligen beställa 2 st genast!!! : )
Kommentera

Sv: Finns någon logomakare?
Johan: kyrilliska alfabetet är också geokulturellt förvirrat...iallafall i Sverige.
Kommentera

Sv: Finns någon logomakare?
Dr Dängroth: Rysk bastkjol :) Du är geokulturellt förvirrad, doktorn.
Kommentera

Sv: Finns någon logomakare?
jalla: Det stupar ibland på en sådan sak som kunskap.
Granloboy: Vi kan lugnt konstatera att intresset för tröjan finns.. Stenen är i rullning. Lycka till Retrogeneralen.
Kommentera

Sv: Finns någon logomakare?
Granloboy: Ja det är hur bra som helst att någon äntligen har kraft och ork att föra denna fråga...Som sagt:Mycket snack och lite verkstad..
Kommentera

Sv: Finns någon logomakare?
Och när vi är inne på retro och bilar, så kan jag upplysa intresseklubben att de enda bilar jag haft har varit av det förnämliga märket Volvo. En röd (såklart) P1800 från -66, och en röd (såklart) 142:a från 72. Gråter mig till sömns varje natt i saknad...
Kommentera

Sv: Finns någon logomakare?
Tack för stöd angående idéer kring oldschoolprylar. Det har varit en väldans massa snack men lite verkstad de senaste åren, men nu har förhoppningsvis en sten satts i rullning, så får vi se vart det leder...

Jag är beredd att satsa en del energi för att föra frågan framåt, om jag känner att det faller i god jord. Och ja, Retro är mitt mellannamn... ;-)
Kommentera

Sv: Finns någon logomakare?
"Granloboys lilla röda" är verkligen skitsnygg!! Hoppas absolut att den kan bli verklighet. (Kan man även hoppas en lite tajare tjejskärning?)
Kommentera

Sv: Finns någon logomakare?
Granloboy: Hmm, du kan nog ha rätt om att bara ha loggan på tröjan. Jag är iaf intresserad av en sån tröja. Gud kan nog ha lite uppgifter om tröjpris. Du kan ju höra.
Kommentera

Sv: Finns någon logomakare?
pettsson: Jag föredrar Granloboys röda.

"Granloboy red label" if you prefer.

Retrosortimentet har varit en våt dröm under många år. Det har diskuterats, stötts och blötts i takt med rekationerna på Timrå IKs flying circus..örnen.
Hoppas Timrå IK visar god vilja och inte ser retroprylen som ett hot.

Jag kan inte ens stava till de där photoprylarna men jag hoppas att några tappra frontsvin törs och kan realisera planerna, et voilà, så vi har
vi elitseriens och världens snyggaste T-tröja.

Blir det av så ska jag skicka en till NASA för nästa månfärd.
Kommentera

Sv: Finns någon logomakare?
Granloboy: En t-shirt med enbart talloggan är helt i min smak!
Kommentera

Sv: Finns någon logomakare?
Granloboy: Du gillar retro va? :-)
Kommentera

Sv: Finns någon logomakare?
pettsson: Har också lekt med Photoshop en del och även försökt mig på Illustratorn. Fördelen med Illustrator är att man kan göra bilder i vektorgrafik, som sen går att blåsa upp i hur stor förstoring som helst utan att de tappar i skärpa. Men min dator är för klen för att arbeta i Illustrator (troligtvis så har jag en buggig vesrion av 9:an), då varje kommando tar 10-20 sekunder att genomföra.

Men jag har redan fått napp hos en av killarna bakom www.tikare.se som behärskar Illustrator, och som lovat titta på det hela.

För övrigt tycker jag att det är ABSOLUT nödvändigt med en t-shirt med bara talloggan på bröstet, och inget mer. Varken på bröstet, och framför allt ingenting på ryggen ;-)
Kommentera

Sv: Finns någon logomakare?
Granloboy: Jag har lekt lite med photoshop på sistone. Illustrator har jag inte tittat på men det kan ju inte skilja sig så mycket från photoshop kan man tycka. Nu är jag inte så bra på termerna men i photoshop har jag gjort något liknande ed en massa linjer. Huvudsaken antar jag är att loggan blir bra i stort format.

För övrigt tycker jag nog som ovan, att man skriver Timrå på magen och har en stor tallogga på ryggen, röd tröja då.
Kommentera

Sv: Finns någon logomakare?
Granloboy: Snyggaste förslaget hittills...och då dissar jag inte helt allt planlöst fredagsgurgel om spagettitröjor och ryska bastkjolar eller vad det nu var;-) Annars tror jag mycket på de indiska influenserna som en fingertoppskänslig trendsetter skulle ha sagt. Nåväl Granloboy, hoppas tröjan blir verklighet. Jag köper..
Kommentera

Sv: Finns någon logomakare?
Granloboy: Snygga tröjor. Fanken vilken kollektion TIK skulle kunna få...och kommer att få?
Kommentera

Sv: Finns någon logomakare?
Granloboy: Och javisst ja, här är länken till förslagen på t-shirts...
Kommentera

Sv: Finns någon logomakare?
Rink rat: Kul att du också har stil och finess ;-) Vad som krävs är att ledningen för Timrå IK visar sig från sin bästa sida och förstår hur de kan förbättra sin goodwill, och ger klartecken för t-shirten. Vi får se hur det går när vi för dem presenterar konceptet med en parallell linje av oldschool supporterprylar, där t-shirten kan vara en början så god som någon.

Tror nog att en t-shirt i denna modell kan kosta uppemot 200 balubas om den görs officiellt av NEH i Örebro (som gör de andra supporterprylarna). Väljer man en annan leverantör med billigare utförande av t-shirt (ej vit krage och muddar) så kan nog priset kan pressas något, men det är ju minst tvåfärgstryck så det blir nog uppåt en 150-lapp skulle jag tippa...

Har uppfattningen om att klubben annars inte ser alltför välvilligt på egna initiativ i form av "pirattillverkade" t-shirts, även om eventuellt överskott garanteras gå till klubben?
Kommentera

Sv: Finns någon logomakare?
Granloboy: Jag gillar verkligen dina förslag på T-shirts! Vad krävs för att de ska bli verklighet? Vad kostar egentligen ca 50-100 sådana tröjor att göra? Det kan ju inte vara ngt problem att få folk att betala in i förskott så att ingen behöver "ligga ute" med pengar. Självkostnadspris var kan det hamna 150-200kr? Någon som vet?
Kommentera

Sv: Finns någon logomakare?
Granloboy:

Köper den vita direkt om "TIMRÅ" (som just nu befinner sig på matchställen) finns med ovanför loggan..

Eller om man kör TIMRÅ fram och ett gigantiskt tallmärke bak eller på armarna...
Kommentera

Sv: Finns någon logomakare?
Granloboy: Den röda om jag får välja.
Kommentera

Sv: Finns någon logomakare?
Granloboy: Och på denna länk har du ju lagt ut båda...
Kommentera

Sv: Finns någon logomakare?
Johan J: Och på länken finns ett förslag på en vit...
Kommentera

Sv: Finns någon logomakare?
Granloboy: Köper direkt!
Kommentera


Finns någon logomakare?
Finns någon här på sportsnack som behärskar Adobe Illustrator, och kan göra vektorgrafik av talloggan?

Kontakta gärna mig, så kanske vi kan åstadkomma något tillsammans med utgångspunkt i nån av de .jpgar som jag gjort. (En finns på länken...)
Kommentera

307324 · »