1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581771 inlägg · 6215 ämnen

Inför SSK-TIK

490500 · » Till forumet


Sv: Inför SSK-TIK
Skarin: Absolut. SSK och kommande Malmömatchen är nyckelmatcher. Vi har ett försprång och vi har råd att ta någon förlust här och där, men vi får inte förlora alla matcher som är kvar.
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
Dags att bänka sig i soffan vid Canal+ nu!

Lyckotipset, 1-4
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
Timrå ska givetvis göra allt för att komma så högt upp i tabellen som möjligt. Topp 3 måste vara ett givet mål. Sedan har ju Timrå inte gett upp hoppet än om att klättra förbi LHC och därav få en ännu bättre lottning i slutspelet.
Använd bästa spelarmaterialet. Matcha in Svedberg och Koskinen sakta men säkert. Sätter fortfarande frågetecken över Jonssons spel i den egna zonen. Men han utvecklas hela tiden och kommer säkert bli en back för landslaget kommande år. Ska bli mycket intressant att se honom ikväll i alla fall.

Känns som att det "måste" bli vinst ikväll för att hålla borta FBK. Blir tufft även på torsdag.

Tips: SSK-TIK 2-4
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
Maggan: Vi får väl hoppas på att Tomas Norrgård gör comeback då. Då får du ju en spelare som skär in framför mål, och som är en pålitlig målskytt. Hur det var med hårding, och den biten är det väl mer osäkert just i hans fall.. ;-)
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
JimmyH: Det kan väl ur ekonomisk synvinkel vara fördelaktigt för TIK att hamna på den övre delen och på så vis få spela mot "sämre" lag och därav knipa extra intäkter som ett semi eller ett finalspel skulle ge istället för att få exempelvis Frölunda direkt i kvarten.
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
Stigsson: Jo jag menar ju det.
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
JimmyH: Glöm inte att det i år inte heller delas ut lika många poäng tack vare att man har tagit bort straffläggningarna. Detta gör att alla poängkrav kommer ligga lite lägre än normalt.
 
Tror det kommer räcka med 63-64 p för slutspel.
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
Frella: Men denna diskussion hör egentligen inte hemma i denna tråd. Så sen här diskussionen borde väl flyttas. Alltså den om spelare vid nästa transferfönster...
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
Tallnäs: Har för mig att Brad Richards bröt det kontraktet då livet i Ryssland inte passade honom, men jag kan förstås ha fel. Men det lär väl gå att kolla upp.
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
Backdiskutionen.

01/02 tog Brynäs 8:e platsen med 67 poäng. Då hade laget 47 poäng efter 35 omgångar.

02/03 tog Leksand 8:e platsen med 68 poäng. Då hade laget 47 poäng efter 35 omgångar.

03/04 tog MoDo 8:e platsen med 68 poäng. Då hade laget 45 poäng efter 35 omgångar.

Timrå IK har på 35 matcher spelat ihop 66 poäng.

Denna säsong har 8:e lag just nu 43 poäng efter 35 omgångar vilket är det lägsta på länge och som också innebär är att Timrå förmodligen kommer klara slutspel även om man avslutar säsongen med 15 raka förluster.

Det ger ju oss ett läge att faktiskt ge de spelare som har lite dålig matchträning på grund av skador en rejäl chans att komma tillbaka. Nog för att det kommer bli viktigt att hålla sig på topp 4 men det handlar ju trots allt inte några dåliga spelare i Svedberg och Koskinen och jag anser därför att de bör få chansen.

Då har vi kvar Pär Styf, Lars Jonsson, Mats Hansson och Sanny Lindström. För Aalto och Berg räknar som ett givet och obrytbart första backpar. två av de fyra förstnämda här ska alltså få sitta på bänken.

Tror det blir dagsform som får avgöra men om man ska gå efter matchen som spelades för en vecka sedan så ska de bänkade heta Jonsson och Hansson i efternamn. Ser man till hela säsongen så går Jonsson före Styf i min mening men Mats blir kvar på bänken. Sanny är förmodligen den back som gått fram mest denna säsong av de som varit här längre än i våras och jag anser honom som relativt säker bland de sex bästa.

Jisses, tänka sig att man någonsin skulle ha dessa bekymmer och diskutioner i en TIK-trupp i Elitserien som att vilken landslagmeriterad back vi bör bänka denna match.

Snart kanske det förstärks med en NHL-forward också. Då får man se över vilken landslagsmeriterad forward som får sätta sig och värma bänk. Om de nu inte blir de enda två svenska forwardsen i truppen som inte har A-landskamper på meritlistan som får ta de platserna.
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
Funky Fred: DJ Hemp brukade kalla den för Falaffeldomen, om han hittat på det själv, vet jag inte!
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
Frella:
Ser att Nolan Pratt går från Tampa till Tysk DivII
får väll ses som en hyffsad backförstärkning där..
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
Frella: Spelar inte Brad Richards med AK Bars Kazan i Ryssland tillsammans med sina polare Lecavalier och Khabibulin?

2 miljoner i månadslön tror jag inte TIK kan matcha tyvärr...
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
Redhat: Brad Richards är väl ledig numer? Modins "kompis" från Tampa Bay, vore ett drömförvärv helt klart. Om han nu fortfarande är ledig.
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
Redhat: Var inte det ett gäng från Uffe Dahlens Dallas Stars här och tränade för nått år sedan ?
Kan ju faktis komma lite förstärkning därifrån ?
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
Funky Fred: Bra att du förklarade skämtet i detalj för dem som är lite tröga, humor blir alltid lite roligare på det sättet...
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
Redhat:
På något vis så känns det som att OM det kommer någon ny spelare så är det någon med anknytning hit, dvs lag kompis med Z eller Modin t.e.x
tror inte att vi "bara" tar vem som helst.

Frågan är väll om vi kommer att ta in någon överhuvudtaget? Tycker att vi har en stor och stark trupp som det är, varför då kanske skapa oharmoni i ett gäng som fungerar bra? (ja nu har vi varit i en svacka, men jag är säker att det vänder nu)

Vi kanske skall köra som det är?
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
För rutinerat HS-folk är detta kanske ett skämt från yngre jura, men jag fick nyss lära mig av en Djurgårdare på jobbet att Scaniarinken ofta kallas "Smörjhallen". Där åker SSK på smörj. När man inte servar lastbilar, alltså.
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
Redhat: Då måste det ju vara en forward. En skottvillig hårding som skär in framför mål står på min önskelista iaf.
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
TIKbiff: Men vissa rykten säger att en Kanadensare är på ingång. Kan det vara Zätas polare eller ...
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
Dream Team:
Som TD sa så kommer Mikka att stanna, hörde själv intervjun på C+
TIK skulle väll heller inte gå ut och efterlysa ett hus åt Mikka på sin hemsida om det inte var så att han kommer att bli kvar.

Vad gäller en eventuell förstärkning så lär vi nu kunna utesluta både Målvakt och Back där det känns som det är "fullt" i truppen.
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
Frella: Verkligen roligt att Johan Svedberg äntligen är tillbaka. Frågan är om han får istid i sin comeback? Kanske, bara kanske. Åtta backar att välja emellan känns i alla fall spännande och trevligt.

Jag tror Lars Jonsson ligger lite i farozonen. Tycker inte riktigt att han klarat av det defensiva spelet på ett lysande sätt. Att Koskinen inte har gått att känna igen har givetvis sina orsaker. Han kommer snart igång.

Nej, det blir bara angenäma problem för Kenta/Huss att välja bort någon/några backar nu framöver.

Fjärdelinen imorrn känns i alla fall given. Sundin-Gahn-Nilsson.

Mange: Bra snackat om Styf där. Det gillar jag =). Han blir väldigt viktig även imorrn.

Sanny och Styf från start!
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
Dream Team: I Canal plus sändning mot Frölunda sade Miikka att han är i Timrå för att spela om medaljerna.
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
Dream Team: Han har möjlighet att säga upp kontraktet före den 27:e för spel i Europa, ej i Sverige.
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
Per HApps: Är det helt klart att Miika blir kvar till slutspelet? Hans kontrakt går väl ut om nån vecka.
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
gud:
En tanke med att nästan alla backarna är strukna från skadelistan är att det blir en grym kamp på träningarna om vilka som skall ta plats i startuppställningen, och det är ju bara angenäma bekymmer för Lill-Kenta och Hussen.

Tänk om Kapanen nu åxå kommer tillbaka från sjukskrivningen så kanske Miika K blir lite mer på tårna inför slutspelet, och det är ju inte helt fel.
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
NR_9:
Det skulle vara tråkigt om de skulle göra det för min skull..
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
Reconn: Man kan ju inte bänka Kalle K för guds skull.
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
Frella: Skönt att Svedberg är tillbaka. Det vore bittert om han skulle missa titeln som årets rookie på grund av skadan. Ola Svanberg är inget hot om Svedberg tar av skridskoskydden.
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
Kronblom: En Intressant tanke faktiskt :) Man mårker ganska fort vilka som har en bra dag och dom ska få spela helt enkelt.
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
Frella: SANNY?? Är du från vettet?? Inte bänkar man en Assisterande Kapten inte *ruskar på huvudet*
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
Frella:
Det skulle säkert kunna tänkas att man går runt på fyra backpar och toppa vid behov. Har väl 8 friska backar nu =)
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
Reconn: De enda backarna (om det nu inte är Svedberg själv som får nöta bänk) som jag kan tänka mig blir petade är Koskinen eller Sanny. Om man nu inte rullar på sju backar i olika matcher, men det känns inte som någon vidare lösning om man ser till stabiliteten bakåt.
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
Mange: Håller med om att han var bra i den matchen. Men frågan är om han är bättre än en fulltränad Kalle K?
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
Reconn: Pär Styf var tillsammans med Zäta och Miika TIKs viktigaste spelare i matchen mot VF. Styf var bra från start, och blev bara bättre ju mer matchen led mot sitt slut.
Kan Styfen fortsätta spela så tror jag defenitivt att han är ordinarie back även i fortsättningen. Stark, stabil och klok i defensiven gör han till en av dom bättre backar i årets trupp. Han visade även mot upp ett mkt bra offensivt spel mot VF, Styf heltklart på gång igen.
Kommentera

Sv: Inför SSK-TIK
Frella: Frågan är om Styf ska känna sig säker på sin plats?
Kommentera

Inför SSK-TIK
Läser på timraik.nu där Kenta snackar inför matchen att Johan Svedberg åter är med i truppen. Härligt för honom och efterlängtat även för oss supportrar med tanke på det spel han visade upp innan skadan, måste ju säga att backsidan ser rätt bra ut nu med alla utom Raja friska.

Däremot får vi väl en back för mycket(två reserver=en för mycket), och kanske får Hansson återigen ta på sig den blåa tröjan? Inom några omgångar då både Kalle Koskinen och Svedberg kommer kunna köra för fullt och med matchtempo lär Hansson vara den som inte platsar på tre backpar. Hittar sedan Svedberg tillbaka till höstens spel så får nog även Koskinen svårt att ta en ordinarie plats i laget.
Kommentera

490500 · »