1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581694 inlägg · 6215 ämnen

J20:s försäsong

742495 · » Till forumet


Sv: J20:s försäsong
htikare: Kan väl spinna vidare resonemanget kring deras chanser att få medverka i elitserien.

Det har ju kommit väldigt många goda kommentarer kring Henrik Österholms insats från Kramfors-matchen. Det är kul och kan han kliva fram i SCA-Cupen så kommer han säkert få chansen i vinter. Detsamma gäller de övriga. SCA-Cupen kommer att bli ett utmärkt tillfälle för dem att visa att de har i en A-lagstrupp att göra.

Jag tror att Timrå IK inte vill något annat än att egna juniorer ska bli såpass bra att de kan ta en ordinarie tröja i A-laget, men det har tyvärr varit väldigt få som visat det sedan vi gick upp i elitserien, knappt någon alls.
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
JimmyH: Se där..Du hade rätt Magnus Nyberg var den som sköt in 2:an från blå.
Lika bra det att en av våra backar får självförtroendet stärkt..
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
JimmyH: De "pålyste" dock oscar för tre mål..så jag trodde jag då sett fel men kanske var skottet från blålinjen istället en back då..skall kolla swehockey..Tack!
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
htikare: Matcherna står ju online på swehockey om du är intresserad av matchfakta alltså.

Oskar gjorde för övrigt "endast" två mål, åtminstone enligt den officiella matchfaktan i Härnösand.

Självfallet så kommer Oskar Johansson, Henrik Österholm och Martin Kupec att spela i SCA-Cupen. Även Magnus Nyberg. Det kan bli aktuellt med ännu fler tack vare vissa skadebekymmer i truppen också.
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
Cyklob: Jag måste hålla med dig där..han H. Österholm är åtminstone nu i år-06 .. i mina ögon klart bättre än både Ström o Sloan var.. snabbare, mycket uppfinningsrikare, oräddare, o med oändligt mer vilja!! i spelet.
Men ifjol var ifjol en speciell men lärorik säsong.

Och vi alltså..Kenta, Micke o Kenta har säkert lärt sig massor av den säsongen.. just att våga föryngralaget i tid! o få in spelare som kämpar hela tiden o det tycker jag vi har i år.
Till den typen av spelare hör också Österholm o Oscar har ju en stor styrka i sin målkänsla. Vid sitt tredje mål idag såg man hur han tittade upp..inväntade en liten lucka..o pang rassel o hattrick (tror iallafall att det var 3 i följd).
S.K Snipers växer ju inte på träd..
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
Cyklob: Den killen har varit gömd för de flesta. Trots att han gjorde över 40 pinnar på runt 40 matcher i Superelit förra sässen så har han aldrig ens varit aktuell för någon form av J-landslag... Hade han däremot spelat för ett Sthlms lag så är jag övertygad om att han varit bofast där redan i pojkåldern då han debuterade i div 1 med moderklubben Kovland redan som 15-åring...
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
htikare: Ja jag hade väl mina aningar angående Nyberg och Sjödin. Sjödin var ju även med som avbytare till Kramfors i mötet mot MoDo så han lär väl ligga närmast. När det gäller Nyberg så producerade ju han en hel del poäng i J20 ifjol, han kom väl upp över 20 (närmare 30?) om jag inte minns fel och sett till det så borde han också var ett alternativ. Annars har man ju också Erik Gustafsson att tillgå. Han är visserligen yngst av dessa, född sent -88, men han har ett relativt moget backspel i sig...
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
Ambroo: Aha ok, ja som sakt jag har inte så bra koll på timrå, men jag vart bara förbryllad när jag såg en spelare som Österholm mot Modo. Killen visade ingen respekt alls klev in och var väll en av dom spelarna i Timrå den matchen som imponerade mest på mig. Sedan kunde man inte låta bli att tänka på vart fan har Timrå hållt denna kill gömd ? Liksom flera klasser bättre änn både Ström/Sloan. Men han kommer garanterat vara en etablerad elitserie spelare inom 2-3 år om han får chansen.
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
Cyklob: Problemet har väl snarare legat i att de har varit något för bra för J20, men ändå för dåliga för Elitserien. Dessutom så har man haft en förmåga att bara få fram dvärgar, titta bara på en sån som Jonas Lindström;-) Näe men skämtåsido så har det inte haft det som krävs helt enkelt, även om jag inte direkt tyckte att nämnda Sloan och Ström hade det heller och att det närmast var synd och skam att de lirade på ett par junisars beskostnad ifjol och dessutom kunde de två vara relativt säkra på sin plats när det inte fanns några ungtuppar med som gavs en ärlig chans. Tittar man på årets trupp så ser den mycket intressantare ut då man medvetet föryngrat och de som kommer bakifrån och knackar på dörren ser ut att få en möjlighet att ta nästa steg.
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
Ambroo: Jag koncentrerade mig en del på forwardssidan o har därför lite svårare deiniera styrkor/svagheter på backsidan..Men Magnus Nyberg har ett moget spel stark vid sargerna bra spelsinne, dock lite för långsam skridskoåkningen måste förbättras en del så att han hinner med tillbaka
bättre i defensiven..alltså lite snabbare men rejäl i övrigt.
Överlag jämnbra backspel ikväll iallafall o Joakim Sjödin gjorde 1-0 har jag för mig tror det var i 4 mot fyra han gjorde en skridskosnabb kontring o satte den snyggt.
Men en av våra spelare (tror det var just Joakim Sjödin) blev också offer för en mycket ful boarding från en jämtlandsspelare trots att han inte ens var vid pucken..han fick lämna banan omtöcknad ..
vet inte hur pass skadad han blev men det såg inte roligt ut o mycket fult o onödigt.
Överlag piggt spel i finalen o inte ett spår av trötthet syntes efter matchen tidigare på dagen mot Brynäs j-20!
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
Men Timrå har väll alltid varit lite rädda att kanske verkligen ge dom yngre en riktig chans att känna på elitserie spel. Nu har ju iof Timrå haft någon typ alltid med i A-laget med förflutet i junior laget. Men en sak jag aldrig fattade med Timrå i fjol var att varför man ej gjorde sig av med spelare som, Peter Ström, Blake Sloan och gav tex Österholm och någon annan kille chansen tror knappast dom skämt ut sig.
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
Ambroo: Tja man missade ju ett guldkorn. Det gäller att ha ett emaljöga på morgondagens stjärnor.

Likt Håkan Andersson gäller att knipa dem innan någon annan hinner före och forma dem från pojkar till män.

Det är sånt som kallas fingertoppskänsla ;-)
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
Ambroo: Jo exakt, det är ju ett perfekt tillfälle. Men Timrå har ju bra många duktiga juniorer på gång. Österholm imponerade riktigt mycket på mig i kramfors när han spelade mot Modo.
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
ernie eagle: Och då sa Måns, hur kan man glömma nån okänd?
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
Cyklob: Med tanke på skadeläget och att det nalkas landslagssamling så lär man nog lufta en hel femma.
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
ernie eagle: Inte för att jag har så bra koll på Timrå, men vad jag vill minnas i alla fall brukar man låta en hel del juniorer vara med under sca cupen vad jag vill minnas i alla fall :)
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
Ambroo: Rubriken dagen efter... "Den okände tjecken som Luleå glömde avgjorde"....

Fränt som fasiken och riktigt läckert, sa Bill.

Fränt och läckert var orden, sa Bull.
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
ernie eagle: Nu drar du iväg en aning, men du kan ju alltid låtsas att det är han när det i verkligheten är Jonte som kommer att pissa på dem... Thuram-grejen är ändå nåt jag tycker du ska köra;-)
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
ernie eagle: Ja matchning tillsammans i A-laget skulle vara riktigt roligt att skåda. Tycker gott och väl att de kan få chansen att agera fjärdeline under hela cupen.
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
Ambroo: Skulle vara förbannat kul om Kupec sänkte Luleå i Coop Arena lördagen den 25 november.

Då skulle jag ställa mig på läktaren likt Lillian Thuram i riktning mot Luleås avbytarbås och Slavomir Lener och tysta honom med hysch hysch...

Iskallt och kaxigt ;-)
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
Ambroo: Får inte Timråfansen stifta närmare bekantskap med Mr Kupec i SCA-Cupen är det en ren och skär skandal.

Tycker trion Johansson/Österholm/Kupec måste testas i ES vid nåt tillfälle. Helt klart en ruggigt talangfull lina med potential för någonting riktigt stort på sikt.

Spela in grabbarna nu för i h-e Kenta. Skippa prestigen. Låt pojkarna få lattja lite med de stora pojkarna. De kan vara en framtida ES-femma.

Släpp fram den ungdomliga entusiasmen!
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
htikare: Riktigt imponerande av valparna må jag säga! Jämtland ska bara upp i Allsvenskan till nästa säsong, allt annat är ett enda stort fiasko om jag har förstått deras satsning rätt. Om vi nu bortser från firma Johansson/Österholm och även Kupec så skulle jag vilja veta vilken/vilka av backarna som har övertygat mest i de matcher som du har sett? Ett par av dem lär ju vara högaktuella för SCA-Cupen. Ser Johansson/Österholm som självskrivna och skulle även vilja se Kupec, men hans medverkan hänger förmodligen ihop med hur det ser ut på skadefronten...
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
Bevistat finalen tik j-20 - jämtland 6-1 till Tik!! överlägset speltempo o firma Österholm-Johansson i form ( M. Kupec flyttades till andrakedjan för att förstärka den o han var som en snabb vessla vid sargen..Jämtlandsspelarna var tvungen haka honom..med medföljande pp )
Oscar är en sniper..3 mål ikväll ett från blå snabbt lågt oanonserat..
ett efter klappklappspel med österholm o till öppet mål..det tredje pricksköt han från kontringsfriläge!

Österholm i sin tur har högt skridskotempo o snabba precisa passningar i full fart ofta på bladet på medspelaren.

Men HELA laget skall ha beröm för en bra insats..speciellt det snabba speltempot som inte jämtland hängde med i..

Vi får nog se Oscar o Henrik Ö. i SCa-cupen .. mot lite bättre motstånd
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
Ambroo: Jag hörde aldrig att de nämnde vilka motståndarna var i finalen men jag åker kanske dit o kollar ikväll....Jämtland låter dock troligt..
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
htikare: Aha, roligt:-) Hela den kedjan är som jag skrivit om tidigare en riktig höjdare! Vilka spelar de final mot? Jämtland eller vad de nu heter...?
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
Var nyss o såg J-20 laget vända 2-3 inför sista perioden till 4-3 mot Brynäs j-20..de kämpade bra o en av de bästa var utan tvekan (i mina ögon) Martin Kupec
där har vi en briliant skridskoåkare..bra balans på skridskorna när han vänder ut o in på motståndare..

De spelar visst final ikväll kl. 18 tack vare vinsten.kul för dom o bra för självförtroendet!
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
Går hyfsat för "junisarna" i Härnösand.5-5 igår mot AIK Härnösand, och idag på förmiddagen smiskade dom Jämtlandsstjärt.Vinst 2-0, 1-0 målet i pp.
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
Kapten Lindow: ? ska det ju vara
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
Kapten Lindow:Har du J18:s resultat också!
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
j-20 i måndags tik-modo 7-2
Österholm 2+1
Oscar 2+1
Kupec 1+1
Österholm och Johansson gjorde varsitt på straff.
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
Grabbarna träningsmatchar i Härnösand till helgen. Spelschema på länken!
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
Fin grammatik där...
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
Hälge: Aha ok. Johansson, Österholm och Kupec kan som jag skrev tidigare i den här tråden bli en riktigt rolig kedja att följa i viner, om det får spela ihop vill säga. Man hoppas ju på att nån av dem får chansen i A-laget på allvar.
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
ernie eagle: I kväll var det J18 som spelade mot MoDo. Vet dock inget om hur det gick.
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
Ambroo: Innan jag kom så hade Timrå gjort ett mål. Jag tror att det var Oscar Johansson som hade gjort det, sedan gjorde Österholm mål (straff) och Kupac och ytterligare en som jag inte kommer ihåg.
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
Hälge: Träffade Peter Smedberg på Centrumkiosken i Timrå. Tydligen var det någon match ikväll också. Gårdagens drabbning hade visst slutat 7-2 i Timråfavör. Men fråga mig inte om några målskyttar. Vet bara resultatet.
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
Hälge: Nån uppgift om målskyttar?
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
Någon som vet hur gårdagens match mot MoDo slutade ?

När jag gick så hade Timrå ledningen med 4-1.
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
lechef: igentligen så har Njurunda tagit fram Zäta inte TIK (även om han anslöt vid en ung ålder), men TIK är historiskt sett en mycket bra plantskola även om man inte fått fram många talanger på sistone men dessa saker sker inte över en natt direkt.
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
Per HApps: Att Timrå ens fått fram Z är ett under...
Kommentera

Sv: J20:s försäsong
Ambroo:
"Lars-Eje "generations dödaren" Lindstöm"
Hur menar du då?
Kommentera

J20:s försäsong
...drog i dag igång vad gäller matchandet.

Jag och ca 150-200 pers bevittnade matchen mellan TIK och SAIK, en match som Timrå vann med 4-3 (det är garanterat inte sista gången i vinter TIK kommer att stå som segrare mot SAIK, vare sig det handlar om juniorer eller seniorer...) Mest glädjande var med Timråögon sett målvakten, Petter Sandström, som agerade lugnt och tryggt och kedjan med Oscar Johansson, Martin Kupec och Henrik Österholm. Den nämnda trion ser verkligen ut att kunna bli en attraktion i vinter och framförallt Kupec ser vass ut. Han kombinerar fin skridskoåkning och klubbteknik med ett uppoffrande och fysisktspel, trots sin storlek. Det var också denna lirare som avgjorde matchen med sitt 4-2 mål en bit in i tredje. På klassiskt tjeckiskt manér drog han i väg i en kontring och fick en 30 meters passning från Oscar J som han förvaltade på ett underbart vis. Han skrinnade ifrån backen, bröt in framför mål, drog målvaken och spratt upp pucken i krysset med en klinisk backhand, vackert! Mindre glädjande var det dock att åter få se Lars-Eje "generations dödaren" Lindstöm i båset som headcoach...hua!
Kommentera

742495 · »