1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

543508 inlägg · 6213 ämnen

Nubben har misslyckats!!

1720545 · » Till forumet


Sv: Nubben har misslyckats!!
dr-nix: TIK kommer aldrig att ha störst resurs att lägga på spelartruppen. En strategi med inriktning ungt och utvecklingsbart anser jag är rätt. Självklart behöver det balanseras med rutin, spetskompetens och stomme. Lyckas TIK bli bäst på sin nivå med denna inriktning, kommer det leda till framgång i både HA och SHL. Och är man bäst på detta kommer man utveckla, locka och löpande kunna fylla på med nya talanger när de som blivit för bra för TIK:s sportsliga nivå rekryterats av andra klubbar. Man får en god utväxling på satsad resurs. I stort innebär det prioritering av ungt och utvecklingsbart och att man väljer bort spelare som kan ses som rutin/spetskompetens om denna begränsade kvot är fylld med spelare inom samma kategori som man valt före.
+2
Kommentera

Sv: Nubben har misslyckats!!
El Maco: ekonomiska oklarheter är ju det minsta man kan kalla förutsättningarna inför denna säsong!!!!
Vilka spelare skulle riskera att drabbas av konkurs? Skulle ni själva jobba häcken av er med osäker utbetalning av lön?
Välja sånt innan säsongstart?
Rutinerade spelare?

Det låg massor av obetalda löner still under lång tid.

Jag har fullt förtroende för nubben.
+3
Kommentera

Sv: Nubben har misslyckats!!
Problemet jag själv ser med Nubbens tankesätt kring lagbygget är han är lite väl fokuserad på att få in unga spelare.

Jag tycker det är viktigt att slussa fram juniorer i A-laget men det är i min värld ett stort misstag att inte ha en rutinerad stomme med producerande spelare som kan bära laget. De yngre lirarna måste ha spelare i truppen som de kan se upp till och lära sig av, spelare som visar vägen.

Ett problem med att ha en bunt ungtuppar som bärande spelare är att i Timrås nuvarande läge så försvinner de så fort de fått sitt genombrott och Timrå egentligen inte kan bygga vidare på dem utan blir tvungen att börja om från början igen med en ny ung spelare och kommer på så sätt ingen vart med sitt lagbygge sett i det längre perspektivet.

Det är viktigt att ha några äldre lirare som är tillräckligt bra att vara bärande samtidigt som det är rimligt att klubben kan behålla dem även fast de gör bra ifrån sig på isen.

Men jag dömmer inte ut Nubben helt för jag har inte koll på hur det ser ut bakom kulliserna, jag misstänker att det har varit mycket svårt att vara sportchef för Timrå IK de senaste säsongerna.
+3
Kommentera

Sv: Nubben har misslyckats!!
Av alla gånger som Timrå har tagit ut målvakten på slutet av matcherna , hur ofta har det blivit baklängesmål istället ? 80% ? 85 % ?
Kommentera

Sv: Nubben har misslyckats!!
El Maco: Någon som har koll på spelarbudgetar? Hur ligger vi till där mot övriga lag?
Kommentera

Sv: Nubben har misslyckats!!
Laken: man kan lyckas bättre än så här så klart. Men minnet är kort. Den här klubben har varit i en jäkla centrifug
+5
Kommentera

Nubben har misslyckats!!
Säsongerna i HockeyAllsvenskan säger allt, Nubben har misslyckats kapitalt! Som sportchef får man inte missa vad gäller målvakter, producerande forwards o.s.v.
Nubben har byggt ett lag helt utan fysik (och tanke). Vi tackar för allt du gjort tidigare för klubben men nu är det nog!

Timrå IK ska inte bli pissad på av klubbar/lag som Tingryd, Pantern, Almtuna, Oskarshamn o.s.v. De har inga bättre förutsättningar än oss.
Nubbens "magic fingers" är borta sedan år tillbaka, Timrå IK bör tänka nytt efter denna säsong. Nya tankar och idéer.
+10
Kommentera

1720545 · »