1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577860 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1720540

Sv: Nubben har misslyckats!!
Problemet jag själv ser med Nubbens tankesätt kring lagbygget är han är lite väl fokuserad på att få in unga spelare.

Jag tycker det är viktigt att slussa fram juniorer i A-laget men det är i min värld ett stort misstag att inte ha en rutinerad stomme med producerande spelare som kan bära laget. De yngre lirarna måste ha spelare i truppen som de kan se upp till och lära sig av, spelare som visar vägen.

Ett problem med att ha en bunt ungtuppar som bärande spelare är att i Timrås nuvarande läge så försvinner de så fort de fått sitt genombrott och Timrå egentligen inte kan bygga vidare på dem utan blir tvungen att börja om från början igen med en ny ung spelare och kommer på så sätt ingen vart med sitt lagbygge sett i det längre perspektivet.

Det är viktigt att ha några äldre lirare som är tillräckligt bra att vara bärande samtidigt som det är rimligt att klubben kan behålla dem även fast de gör bra ifrån sig på isen.

Men jag dömmer inte ut Nubben helt för jag har inte koll på hur det ser ut bakom kulliserna, jag misstänker att det har varit mycket svårt att vara sportchef för Timrå IK de senaste säsongerna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Nubben har misslyckats!!
dr-nix: TIK kommer aldrig att ha störst resurs att lägga på spelartruppen. En strategi med inriktning ungt och utvecklingsbart anser jag är rätt. Självklart behöver det balanseras med rutin, spetskompetens och stomme. Lyckas TIK bli bäst på sin nivå med denna inriktning, kommer det leda till framgång i både HA och SHL. Och är man bäst på detta kommer man utveckla, locka och löpande kunna fylla på med nya talanger när de som blivit för bra för TIK:s sportsliga nivå rekryterats av andra klubbar. Man får en god utväxling på satsad resurs. I stort innebär det prioritering av ungt och utvecklingsbart och att man väljer bort spelare som kan ses som rutin/spetskompetens om denna begränsade kvot är fylld med spelare inom samma kategori som man valt före.
Kommentera