1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582204 inlägg · 6215 ämnen

Oksa

« · 581988 Till forumet


Oksa
Jag är skeptisk! Nä, trots gårdagens seger så håller inte våra målvakter för att vi ska kunna gå riktigt långt. Vi måste ha en ny målvakt snarast! Skicka Oksa eller Asplund till Sundsvall och ta hit en målvakt från Nordamerika efter campen. Kosta vad det kostar!
Kommentera

Sv: Oksa
Sune: Ja börja gnäll nu .. matchen igår måste ha varit jävligt svår för oksa .. stå som åskådare hur länge som helst..
Kommentera

Sv: Oksa
Sune: Du är inne på samma spår som Anrell är ser jag. Han sågade Oksa ganska ordentligt. Än så länge vet jag inte vad jag ska tycka. Det är kanske lite väl tidigt att säga något. Gårdagens match kan inte ha varit lätt för honom att stå. Tänk dig själv att behöva vänta nästan 18 minuter av första perioden innan du får ett skott på dig. Oerhört svårt då. Först i andra sattes han på några prov. Förvisso inte helt otagbara mål. Men några matcher till behövs för att se huruvida Oksa håller måttet eller inte.

Det jag kan tycka vara skrämmande är att han ser något oengagerad ut när han står i mål. I värsta fall lite som Anrell påstod: "Oksa spelar arrogant med plocken." Det ska bli intressant att se honom mot Linköping då han förmodligen får en hel del skott på sig. Då kan man kanske se en tendens om han håller eller inte. Men framför allt så bör han få en ärlig chans, han har ju inte förlorat någon seriematch ännu ;)
Kommentera

Sv: Oksa
Sune: En match! En match gick det in i serien innan kritiken kom. *helt otroligt* Ge killen en ärlig chans innan du börjar höja rösten om en ny målvakt!

Personligen tror jag att Oksa kommer att överraska många positivt. Han kommer kanske inte att bli frälsaren typ Kapanen, men han kommer inte att klappa ihop som DeRouville.
Kommentera

Sv: Oksa
Kerstin_k:

Jag ger honom gärna fler chanser, gårdagens match var nog rätt svår. Fast av det jag har sett av honom, igår + ett antal träningsmatcher så har han inte givet det intryck som jag vill att en säker förstemålvakt ska ha. Visst, han kanske håller för att slippa en kvalserie och ta oss till ett slutspel, men han är definitivt inte en målvakt som kan ta oss långt.

Möjligen har vi blivit lite bortskämda med våra målvakter, fast det beror ju också på hur hög målsättning vi har. Jag är dock rädd för att vi inte har någon topp på målvaktsidan i år som Timrå behöver med tanke på det övriga spelarmaterialet...
Kommentera

Sv: Oksa
Kerstin_k: Bra skrivet...:) Även om jag med känner mej en smula osäker med Oksa i mål...tror en av anledningarna kan vara att vi faktiskt är väldigt bortskämda på målvaktssidan....Menar med Kapanen och Kiprusoff som var (är) väldigt duktiga trygga målisar båda två.Med det vill jag INTE säga att Oksa är mindre värd...absolut inte..VI får se tiden an och hoppas på det bästa är en lång väg kvar ännu....:))
Kommentera

Sv: Oksa
Sune: Själv tycker jag backsidan ser bättre ut nu än på Kapanens tid, så Oksa kan få det stöd i försvaret som en målvakt ska ha. Om det är nåt som inte håller långt i slutspel så skulle det väl vara offensiven, men det låter jag vara osagt.

Träningsmatcher är just träningsmatcher. Det finns ingen anledning att läsa in något alls i de prestationerna.
Kommentera

Sv: Oksa
pettsson:

Ja det är ju himla lätt att skylla på att det bara är träningsmatcher. Tycker ändå att träningsmatcher ger ett visst sant intryck än att de inte ger något alls.
Kommentera

Sv: Oksa
Sune: Ok, visst. Men som wikegård sa igår på hockeykväll: man får inga poäng i träningsmatcher. Visst kan man få fingervisning, men samma allvar som det finns i en seriematch går inte att skapa i en träningsmatch.

Jämförelse: LHC piskade skiten ur Frölunda på borta plan i sista träningsmatchen. 7-0 blev slutresultatet, LHC hade sin andremålis i buren, i Frölunda stod Salo.

Betyder det att Frölunda kommer åka ur elitserien med dunder och brak, tack vare Salo?
Kommentera

Sv: Oksa
pettsson:

Har för mig att det var Frölunda-HV71 och att det blev 2-7..men skitisamma. Sedan har ju Frölunda lite bättre spelarmaterial än Timrå också. Jag tror fortfarande inte att Oksa håller den klass som krävs, det lär visa sig dock.
Kommentera

Sv: Oksa
pettsson: Det var väl HV71 som spöade skiten urt svenska mästarna? Och man vann med 7-2, inget annat. Dick stod ju Sållet i måll ;-)
Kommentera

Sv: Oksa
Dream Team: Vafan har jag druckit... Det här var ett nytt bottenmärke tror jag. Jösses.
Kommentera

Sv: Oksa
Sune: Jag håller med dig, Timrå borde ha satsat hårdare på målvaktssidan. Just målvaktsspelet är ju en stor del till varför vi är där vi är idag
Kommentera

Sv: Oksa
Dream Team: Trodde Dick lagt av jag =)
Kommentera

Sv: Oksa
Sune: Lite tidigt att döma ut en målvakt efter en (serie)match...
Din okunskap lyser igenom!
Kommentera

Sv: Oksa
Laken:
Han räddade ju faktist 3-2 läget flera gånger i sista perioden... Men det kanske inte duger...

KRAVET ÄR..... HÅLL NOLLAN ELLER DRA!!!!
2-2 målet var han ju ganska chanslös då han var bortkollrad och nertryckt i isen...

Nä! Låt den gode Mika få någa matcher i benen.. Döm sedan. Vi har Asplund att prova om inte annat....
(Själv hade jag gärna sett Corey mellan stolparna)
Kommentera

Sv: Oksa
Janken: Oksa är ny i Timråtröjan och det är lite svårt att få grepp på var han står ännu. Hade det stått Kapanen på tröjan igår så hade jag inte varit orolig för jag har sett vad han kan prestera. Oksa är som sagt lite svårare vi endast sett honom ett fåtal matcher ännu. Troligtvis tar vi inte sm-guld, håller med Sune där, och med Oksa kan vi nog klara oss från KS, håller med Sune där igen. Men vi väntar med att döma ut Oksa ännu iaf.
Kommentera

Sv: Oksa
Janken: Precis vad jag också tycker!
Kommentera

Sv: Oksa
Laken:

Ja vi får väl se hur det är med okunskap eller inte....tiden lär väl utvisa vem av oss som har mest okunskap.
Kommentera

Sv: Oksa
Sune: Precis. Det ska bli intressant att se Oksa mot Linköping, då lär han få lite mer att göra.
Kommentera

Sv: Oksa
Laken: Jag lovar att hålla ett extra öga på honom.
Kommentera

Sv: Oksa
Sune:

Tycker inte att du ska dömma ut en målis efter en match. Själv tycker jag att han göt en godkänd insats. suger upp puckarna bra, inga returer alls att tala om. Göralös långa stunder. Näe en godkänd första match, sedan får vi se.
Kommentera

Sv: Oksa
Maraca: Kapanen började inte med att göra succé han heller....inte då han kom i mitten av säsongen. Det var först säsongen efter som han slog igenom...
Kommentera

Sv: Oksa
rupert: Så han var inte bra i kvalserien dårå?
Kommentera

Sv: Oksa
Sune: Som gammal målvakt så kan jag säga att man vill nog ha en puck eller boll på sig med jämna mellanrum. Får man inte det så är det svårt att vara redo när de kommer, jag tycker att man ska vänta och se några matcher innan man dömmer bort någon.

Om jag inte missminner mig så tyckte väl inte Kapanen om när det inte hände så mycket nere vid honom och han är ju en hjälte för många.
Kommentera

Sv: Oksa
Sune: MM att bedömma en målvakt efter en match är svårt, men av det jag såg på hockeykväll så var indikationen inte betryggande. Han såg så slavsig ut flängde och slängde, såg ut som en JÄVLA tramponlin ingen tyngd i killen. Han har dessutom grymt små skydd han kan deffinitivt ha större regeländringen gäller väll bara i NHL inte i sverige. Han ser ju ut som värsta taninga snubben. täcker lite av målet.

Min störrsta fråga är hur man satsar på Två orutinerade målvakter och inte på Corey Hirsch, Han skulle lätt vilja stå i Timrå istället för malmö, Timrå borde kunnat matchat deras bud då malmö va i ekonomisk kris förra året.

Men som sagt vi får se vad som händer ser framemot imorgon för att se Oksa agera mot Norrena. Norrena är ju rankad som en av de bättre i Elitserien så värdemätaren blir bra.
Kommentera

Sv: Oksa
TIK-Supporter: Döm inte ut Oksa...Det var en konstig match för en målvakt, blott 16 skott. Det ska bli riktigt intressant att se då han får 25-30 skott på sig, troligen imorgon. Då han får visa vad han går för.
Vänta innan du dömer ut honom :)
Kommentera

Sv: Oksa
Oksa ser väldigt fräsh ut samtidgt som han påminner Kippe i lugnheten.
Kommentera

Sv: Oksa
RS Timrå:
Är du en person eller en förening - eller båda två?
Kommentera

Sv: Oksa
RS Timrå: Kipper var enbart loj, inte lugn. Om det nu är någon skillnad..
Kommentera

Sv: Oksa
Sune:

Dig skulle man ju inte vilja ha som arbetsgivare...

Hard papers...
Kommentera

Sv: Oksa
Redheart:

Nä lika bra det, du skulle nog åka ut med huvudet före ändå ditt lata pack! :)
Kommentera

Sv: Oksa
In med Asplund ikväll...vill inte ha en kona i målet!
Kommentera

Sv: Oksa
Sune: Äh, kona, du tänker på damhockey Sune (c:
Kommentera

Sv: Oksa
Appropå Oksa...... Har han lämnat in någon mask på lackning eller....? Den blå känns lite malplacerad.....

FORZA TIK.........alltid, alltid.................

Kommentera

Sv: Oksa
Om ni sågar oksa.. Vad tycker ni då om salo som har 86,9%???

Dessutom, För mig helt obegripligt så är Timråbekante (och petade) målvakten Tero Leinonen värderad till Elitseriens 3:e bästa målvakt..
Hur det gick till är för mig en stor fråga???
Kommentera

Sv: Oksa
RöDaBaSkErN: Ikväll får vi se en större indikation om Oksa är en vägg, en bra målvakt eller om Nubben ska börja leta efter keeprar i Nordamerika.
Kommentera

Sv: Oksa
RöDaBaSkErN: Salo var väldigt chanslös på målen han släppte in i premiären, om det var det du syftade på.

Tero Leinonen tror jag mycket på. En målvakt som Timrå alltså ville värva inför denna säsong. Återstår att se vem av Oksa - Leinonen som lyckas bäst.

Precis som med laget tar det väl en 8-10 omgångar innan vi vet om Oksa är något att lita på. Om han nu får stå i de inledande omgångarna vill säga.
Kommentera

Sv: Oksa
Skarin: Tyckte hela defensiven darrade lite mot DIF. DIF tilläts enkelt komma in i zon, och när DIF satte lite press på TIK blev det lite virrigt, inte minst framför mål, där omarkerade Djurgårdare dök upp flera ggr. För att vinna borta och för att hjälpa Oksa krävs ett betydligt bättre markeringsspel och tätare lagdelar.
Kommentera

Sv: Oksa
Någon som vet hur länge nämnde Leiononen är borta förresten? Nog för att Rautio är bra, men tror inte han klarar av att "bära" ett lag ännu som siste utpost.
Kommentera

Sv: Oksa
Man ska komma ihåg att Norrena är seriens bästa målvakt, Oksa får en myckewt tuff afton, men det skulle vara kul om denne kom upp över 90%
men tipset är att målvakten avgör denna fajt, tycker Wikegård är helt rätt ute när han tror på LHC, och har serien bästa målvakt.
Kommentera

Sv: Oksa
Någon som vet om det är nån öppetköp eller bytesgaranti på oksa?
Kommentera

Sv: Oksa
Bosco86: Mitt tips är att Oksa kommer vara elitseriens bäst betalde båsöpnnare resten av den här säsongen...
Kommentera

Sv: Oksa
Hmm....kul för Asplund att han spelade bra. Oksa? Ja inte fan var det oväntat precis. Men vissa av er vill väl ge honom 25 matcher innan ni förstår att vi har köpt grisen i säcken...
Kommentera

Sv: Oksa
Sune:

Du hade rätt.
Jag hade fel.

Oksa räcker inte till, han håller helt enkelt inte måttet. In med Asplund så länge och börja redan nu pejla av marknaden... Drömförvärvet vore Kapanen (KalPa) eller Hirsch (Malmö). Dock kanske Kapanen är väl skadekänslig?
Kommentera

Sv: Oksa
Sune:
Inte vet jag, men visst fan borde Hirsch fått ett kontrakt med TIK?
Kommentera

Sv: Oksa
Per HApps: Det där har jag också funderat mycket på. Varför fick han inte det?
Kommentera

Sv: Oksa
Laken: Att Timrå skulle kunna köpa loss en målvakt känns osannolikt. Skulle isf vara Kapanen, vilket annat lag vill släppa sin förstekeeper? Det man får göra är väl att scouta nordamerika isf. Men då är det lika stor chans att man får grisen i säcken igen, då de flesta målvakter därborta är rena puckmotare och inte målvakter vi är vana vid.
Kommentera

Sv: Oksa
Laken:

Tack :) Nädå...men seriöst...det här håller inte. Asplund är bra..men han kommer nog inte vara så stabil som man vill att en förstemålvakt ska vara. Hellre en skadekänslig Kapanen än en hel Oksa :) Fast Kapanen har ju kontrakt så..
Kommentera

Sv: Oksa
Frella:

Hellre en puckmotare än en som står ute vid blålinjen och täcker...
Kommentera

Sv: Oksa
Sune: Nä det behövs nog en stabilare förstemålvakt tycker jag, men vilka finns det att ta?
Kommentera

« · 581988