1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581401 inlägg · 6216 ämnen

SHG

505246 · » Till forumet


Sv: SHG
Hörde nu att Berg lämnat återbud, men jag hörde inte varför.
Kommentera

Sv: SHG
Någon som vet varför inte A-P Berg spelar i matchen mot Tjeckien ?
Kommentera

Sv: SHG
Ambroo:dom tar ju fram ett special skydd åt honom det kommer väl snart
Kommentera

Sv: SHG
JimmyH:
Du har klart en poäng i det du säger, det har i största utsträckning varit de äldre som hellre har stannat hemma.

Huvudsaken är juh trots allt som du säger att TIK:arna utvecklas, oavsett om de spelar i landslaget eller inte.

Tror fortfarande att man har en bra anledning att tacka nej till SHG. För alla vill väl representera sitt land på hemmaplan.
Kommentera

Sv: SHG
Tycho och de andra:

Jag förstår inte detta resonemang.

För det första så har både Fredrik Modin (otränad) och Henrik Zetterberg (handskadad) avstått från varsin turnering så här långt denna säsong.

Att Frölunda med flera med flit skulle avstå spelare tror jag inte på. Det där är nog individuellt. Klart man förstår en sådan som Daniel Alfredsson eller Markus Näslund som nyss kommit igång och spelat att det skulle slita med SHG.

Jag tror att för en sådan som Yared Hagos att det ger mer att vara med i Sweden Hockey Games än det sliter.

Sedan får man ju tänka på att överlägsna Frölunda har en del toppspelare som kommit upp i åldern också. Det gör att de längre inte är aktuella för VM och Tre Kronor eller att de själva sagt ifrån sig uppdrag. Ronnie Sundin, Jonas Johnson och Niklas Andersson som exempel.

Sedan tycker jag vi ska vara glada att Yared Hagos utvecklas starkare än säg Joel Lundqvist och därav kan få mer internationell erfarenhet.

Djurgården hade många landslagsmän under sina guldår 00 och 01.
Kommentera

Sv: SHG
Tycho: Jo klart är det lite så men dom "stora" lagen har ju ofta fler spelare med och kanske inte vill avvara för många heller för det ställer ju till en hel del med träning, skador etc
Kommentera

Sv: SHG
mok: Det syns dock ganska tydligt att de stora lagen i större utsträckning håller på sina spelare om de är lite småskadade.
Detta kan vara skillnaden mellan ett guld eller silver senare i vår. Tror att de mindre klubbarna tyvärr måste på ett annat sätt visa att vi finns, även på landslagsnivå. Detta för att skapa positiva bilder runt föreningen.

Till SHG är det dock ingen som utan anledning säger ifrån sig sin plats. Så pass mycket ära är det fortfarande att spela hockey på hemmaplan.
Kommentera

Sv: SHG
Rooster23: Kanske lika skillnad på VM och SHG. Ingen idee att antränga sej om man är småskadad i SHG då man har både ett slutspel och VM framför sej. Är man däremot småskadad inför VM så har man ju bara en lång sommar att vila upp sej på sedan.
Kommentera

Sv: SHG
slashpuppie: Men vi kan ju kolla då vilka som hänvisar till att de är skadade när det är VM.
Kommentera

Sv: SHG
Dawidovski: sicket gnäll det är då. Vi har 4 spelare i truppen. Vad är det ni vill? Att vi ska ha hela Frölundalaget med i sverigetruppen eller??? tror inte bara det är Frölunda som har spelare som har skador och vill vila....
Kommentera

Sv: SHG
kungsbacka: Jag håller med dig! Nog för att mitt FBK har sysslat lite med sånt också, men jag tycker inte vi har så många som platsar, som frölunda har!
Kommentera

Sv: SHG
Lag 1,2 och 4 i elitserien har tillsammans 6 utespelare i svenska laget i SHG. Lag 3 har 4 spelare med. Hmmm... fiskit.. Varför är det på detta viset:

1) Lag 1,2 o 4 har breda trupper där inte så många spelare sticker ut och lag 3 har en tunn trupp med några få som spelar non-stop?

2) Lag 1,2 o 4 bygger på ickesvenska spelare och lag 3 har en "svenskare" stomme?

3) Lag 1,2 o 4 råkar ha flera skadade just för tillfället och lag 3 har spelare som är friska som nötkärnor?

4) Lag 1,2 o 4 har tränare och ledare som är ovilliga att släppa spelare till landslaget under pågående säsong i samma stil som Juve t ex och lag 3 har tränare och ledare som är lojala mot landslaget och tycker att det "är något fint" att representera 3 kronor?

Själv tror jag att det är en kombination av punkt 2 och 4. Gissar att en del återbud med hänvisning till punkt 3 egentligen grundar sig på punkt 4.
Kommentera

Sv: SHG
slashpuppie: väldigt vad ont fröl. spelarna får när det landslagsspel på gång. antagligen därför dom e så skadefria men till vm då går det bra! skamligt för faan.
Kommentera

Sv: SHG
LingaN: det beror nog på att frölunda spelarna är klenare än timrå spelarna ok om dom e skadade annars ska dom faan i mig ställa upp lyxlirare
Kommentera

Sv: SHG
gud: ja, mkt möjligt. Men nu pratar jag om de senaste veckorna
Kommentera

Sv: SHG
slashpuppie:
Om du jämför med andra lag så har Frölunda varit grymt förskonade
de sista 3 åren ifrån skador...
Kommentera

Sv: SHG
Rooster23: nu har jag dålig koll på vilka som e uttagna och tillfrågade osv. Men det har ju varit en del skador i Frölunda som säkert kan va anledning till att de tackat nej....
Kommentera

Sv: SHG
ståpäls: Håller med Ståpäls. Det känns igen. Sedan måste man väl diskutera nyttan av dessa turneringar under vintern. De enda som vill spela blir aldrig aktuella när VM börjar. Tycker hellre man ska ta och köra kortare landslagssamlingar med två träningsmatcher onsdag-lördag. Då skulle det vara intressantare för de VM-aktuella spelarna att vara med båda höst, vinter och vår. Sedan kan man ha en u23 serie mellan länderna istället.
Kommentera

Sv: SHG
ståpäls: Ja du den känner man igen .
Kommentera

Sv: SHG
Bo Bly: Frölundaspelare vilar, tikare rycker in. Tycker mig känna igen mönstret.
Kommentera

Sv: SHG
TIKbiff: Har inte sagts/skrivits nåt om det någonstans. Sen att han inte spelat på slutet är iofs en sak, men han har bara missat ett par matcher vilket jag inte tycker är tillräckligt för att få nobben.
Kommentera

Sv: SHG
Bo Bly: Han har kört för fullt hela veckan.
Kommentera

Sv: SHG
Ambroo:
För det första, vet vi att Gunno inte blivit tillfrågad?
för det andra, han har ju inte spelat de sista matcherna på grund av skada så det kanske sa sig själv att han inte blev uttagen.
Kommentera

Sv: SHG
Ambroo: Är han inte skadad?
Kommentera

Sv: SHG
ernie eagle: Visst är det så, jag är även emot att Hagos åker på så kort varsel. Det som retar mej är att Gunno inte vart tillfrågad.
Kommentera

Sv: SHG
ernie eagle: jag håller med dig om att det är bättre att gunno får vara hemma för att träna bra och låta sin skada läka bättre
Kommentera

Sv: SHG
Ambroo: Tycker vi skall vara glada för att Gunno inte blev uttagen. Nu kan vässa formen inför slutspelet med Timrå. Karln har ju haft en tendens till måltorka efter landslagsturneringarna med Tre Kronor.

Är nog bara "Zäta" anser jag som kan alternera utan att gå ner sig i klubblaget =)

Men så är ju han ett unikum oxå ;)

ZÄTA POWER!!!
Kommentera

Sv: SHG
Kul för han... Men jag förstår fortfarande inte varför Gunno inte fick nån förfrågan. Han om någon är givande, det är bara att kolla vad han presterat i landslaget i vinter, ok att han varit skadad, men han har kört för fullt denna vecka och sett vass ut.
Kommentera

Sv: SHG
pettsson: Ja han har ju verkligen visat det iår att han ska ha en plats där....som många andra i Timrå
Kommentera

Sv: SHG
Maggan: Din lilla neggo!! ;)
Kommentera

Sv: SHG
precis som hedström och holmström. Synd bara att inte Roger melin varit klarsynt nog att inse det.
Kommentera

Sv: SHG
Bo Bly: NEEEEEJ!!!! Va f-n, tycker inte att vi ska ha mer än max 2 man med i landslaget. *mutter, mutter, skruv och elände*
Kommentera

Sv: SHG
ploppen: Klart han gör. Han är Hagos, han är given i landslaget.
Kommentera

Sv: SHG
Bo Bly: Det var ju kul för hagos....hoppas att han lyckas
Kommentera

SHG
Påhlsson skadad Hagos kallas in.
Kommentera

505246 · »