1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580476 inlägg · 6216 ämnen

Supotrar! Skärpning!

860630 · » Till forumet


Sv: Supotrar! Skärpning!
Bergius: Japp helt klart är timrå en diamant i jämförelse med Modo
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
Att jämföra Timrå med MoDo är som att jämföra en diamant med en gråsten.
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
zigge: Grattis och lycka till ! Hoppas ni tar SM-Guldet från FBK.
Vilket skulle stärka min självkänsla som Timrå Supporter ännu mer.
För då skulle jag ju få svart på vitt att det bara var tillfälligheten som gjorde att inte vi fick SM-Guld.

Kämpa på nu MoDo och gör en ny bra matchserie.

Ni är ju dessutom från Västernorrland och som lokalpatriot håller jag naturligtvis på det enda kvarvarande Norrlandslaget.
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
Dream Team: Ursäkta, men jag har svårt att sitta o grotta ner mig i historiska Hockey-biblar vad som hände innan både Du & jag var födda. Men för all del!
Mina föräldrar var inte speciellt hockey-tokiga, så jag har inte vuxit upp med skrönor o historik , kanske där skillnaden ligger mellan oss, vad vet jag?
Men nu lägger JAG ned denna pseudo-diskussion med de patetiska orden
*Inte Hata, Bara Älska' nej frexten istället:
"Hockey är inte bara på liv och död, det är mycket viktigare än så!'
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
zigge: Hmm.. läste du ens vad jag skrev? Skrev jag inte att den senaste 25-årsperioden, frånsett de sista sex-sju åren, känns rätt andefattiga då det gäller att söka och finna någon derbystämning lagen emellan. Helt enkelt därför att lagen inte möttes under närmare 20 år. Elitserien är därför en illa vald måttstock om det är det här du letar efter. Nej, grunden till varför det råder den mentalitet det gör melan klubbarna står att finna mycket längre tillbaka i tiden.

Ett möte lagen emellan, säsongen 1962/63, där det var strid på kniven om vilket av lagen som skulle ta den så hett eftertraktade fjärde platsen i tabellen, och därigenom gå till slutspel, lockade 9046 människor att gå på hockey i Timrå. 9046. Den publiksiffran var nästan dubbelt så hög jämfört med någon annan match under hela den säsongen. Som exempel så hade vi Brynäs som vår verkliga antagonist under den här tiden. MoDo hade inte hunnit bli det riktigt ännu, men var på god väg. När vi mötte Brynäs i SM-serien det året - ja, för det var vi som vann det där mötet som gällde så mycket - så kom det "blott" 6841 pers.
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
RTS: Vad i...LÄS mina inlägg igen, kära du, det är ju PRECIS tvärtom!!
Jag vill inte alls håna, har TACKAT Er för en SUPERSERIE man aldrig glömmer!
I efterhand kan man beklaga att MODO inte valde LHF, men jag trodde ÅXÅ att Luleå skulle bli tunga att möta, int eså lätat de visade sig bli. Hade ju varit STÖRRE möte Er i Semin, men men...Blir väl fler chanser kommande år!!
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
MorganaLefaey: Precis! Grattis Tik....Trodde aldrig ni skulle gå så långt i år!
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
MorganaLefaey: Det är ju en del av supporterlivet att häckla och häcklas, så har i alla fall jag uppfattat det. Kan man inte ta det så bör man engagera sig i något mindre känslosvallande, uppförande av golfbanor osv. Just nu är situationen sådan att ni har "häcklingsövertaget" och detta hoppas jag att ni utnyttjar, det skulle i alla fall jag ha gjort. Det gäller att sparka på den som ligger, och för den som ligger att försöka resa sig. Sådan är vår värld, vår supportervärld..... Jag tycker synd om dem som inte lever och dör med något lag, för dom får aldrig uppleva den glädje och sorg som jag upplever. Men räkna inte med att vi slutar häckla er bara för att svartbladet lyckades träffa öppet mål..... För vi är Timrå, och som ni säkert vet så ger vi aldrig upp.....
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
MorganaLefaey: Skall kanske läggas till att jag förstår att det funnits även sämre och bättre vinnare/förlorare i vår GB också. Det har väl också funnits sådana som triggat upp stämningen från vår sida. Så man är aldrig ensammen om en sak. Så en viss anledning till dåliga förlorare är troligast dåliga vinnare. Men hur som hellst så tycker jag man kan lugna ner sitsen och inte enbart skylla ifrån sig. Rannsaka ens eget område så finner man nog saker hos sig själv som man bör ändra på. Det gäller självklart även mig och de mina.
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
Båda lagens supportrar är lika bra kålsupare....så är det bara...
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
zigge: Kom ihåg svinhugg går alltid igen. Förstår att tanken att Timrå åkte ut är långt mycket större för dig och andra modlider än vad det är för er att ha gått vidare.
Vi dom flesta säger grattis Modo fastän vi sörjer vårt uttåg i kvarten.
Det är vergligen stort av er att håna oss nu! Men för guds skull fortsätt så.
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!

Tycker det är imponerande att man klagar på dåliga vinnare när det i denna gästbok figurerat lika många dåliga vinnare så fort Timrå vunnit en match. Att det finns dåliga förlorare är jag inte förvånad över då det finns en liten dålig förlorare i oss alla. Men man skall inte komma och säga allt för mycket innan man rensat framför sin egen port. Något jag finner roligt är att alla som häcklade oss modoiter för att vi inte ville att Harald skulle välja timrå, med ord som att då skall det visas vem som är lillasyster och vilka fegisar ni är och andra mindre smickrande ord, numera sitter och klagar på att de blir trackade. Vad hade ni förväntat er? Som man bäddar får man ligga. Man kanske istället skulle inse att en matchserie på 7 matcher gör så att det bästa laget går vidare, eller ja i alla fall det lag som varit Bäst på att ta tillvara på sina chanser. Om man inte vill bli häcklad kanske man inte skall bygga upp ett hat innan serien startar, eller helt enkelt göra som några få har gjort och gå in och gratulera det vinnande laget, för hur roligt är det att hoppa på någon som gratulerar en.


Jag har haft otroligt roligt under denna matchserie och både njutit och deppat och upptäckt både goda vinnare/förlorare från Timråfans likaså dåliga ditos. Tänker inte yppa så mycket mer än att serien var jämn och man haft riktigt roligt och jag tackar de som gratulerat en och tackar även Timrå som lag för en fin serie.

Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
250kg kärlek: och en fot nej två, en mjälte och en magmuskel.
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
Dream Team: Ung sen -76, med -78/79 som 'höjdpunkt', pga lumpen var jag där NÄSTAN alla hemmamatcher, KUNG!!
Jag tycker din eminenta historiska redogörelse bara styrker mitt resonemang!?!?

250: Du glömde Mjälten!! :-)

Nyss va Kenta på P4, 'kände sig nästan som klyktattare'.
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
zigge: Om jag får ställa en motfråga - hur länge har du följt hockeyn och ditt MoDo?

Lagen har mötts under mer än 50 års tid. Ända från -50-talet och fram till idag. DET är vad som gör det till den klassiker det är. Ända från när Timrå hette Wifsta/Östrand och då MoDo hette Alfredshem så gjorde man upp om vilka som var bäst i länet. W/Ö var både först att ta sig upp i Högsta Serien, som landets "elitserie" hette på den tiden. Timrå, eller W/Ö, som de då hette, gick upp 1956, medan MoDo, eller Alfredshem, gick upp 1958. Timrå spelade fram till att elitserien tog vid 1976 19 säsonger i Högsta serien. MoDo hann med 16.

I elitserien har givetvis MoDo ett enormt övertag med sina 31 säsonger mot Timrås 10. Men det är heller inte den här perioden från mitten av -70-talet till början på 2000-talet som har skapat den här derbystämningen. För jösse namn, vi möttes ju inte under närmare 20 år. Ni var ju nere på ett kort besök i Division 1 Norra i mitten på -80-talet. Det var det sista vi såg av er på tävlingsnivå ända fram till år 2000. Möjligen är det väl de senaste säsongernas gnabbande mellan oss fans som har skapat den hatkärlek som råder. Men ska man hitta den verkliga karaktären på derbystämningen mellan Timrå och MoDo, då får du gå långt tillbaka i tiden.
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
zigge: Fantastiskt! Och nu lär du få återuppleva Foppas comeback i Swedbank arena. Som investerare i MoDos hockeytempel.

Istället för "ge mig en sup" så får du höra "ge mig ett nyckelben och en högerarm".

Stort!
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
zigge: och ändå hejar du inte på Timrå...... förundransvärt!! Men GRATTIS till att vi bjudit dej på så fina minnen då. Och för övrigt så är jag inte ute efter att skapa rivaler där rivaler inte finnes, men jag anser inte heller att för att vara rivaler måste man ha mött varandra i ett slutspel. På andra sidan kommungränsen har vi t.ex. en rival som knappt varit i DM-slutspel ens.
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
Hassan: Jodå, ett svagt minne av det, GRATTIS!! MEn då var jag i småskolan, mina 'klarare' minnen sträcker sig från Elitseriens bildande o framåt. Har dock bevistat Ladan många ggr, tex när Bo Bulla tog sina sista, långsamma skär...eller Pecka Lindmark stod, nån i publiken i ett tyst ögonblick vrålade 'Ge Pecka en SUP!' Stort garv.
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
zigge: Timrå har väl varit i landets högsta serie fler säsonger än dom flesta lag..... Så vitt jag vet har vi även ett SM-silver, men det kanske du inte minns.
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
250kg kärlek: Får citera en viss Ingemar: 'Hä lönt förklara för dom som int begrip!'. Alltid förekommit? Hur länge har TIK varit i ES? Vi har ALDRIG, jag säger A L D R I G mötts i Slutspel! Som Knas säger: Vi har andra 'HAT'-objekt!!!
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
250kg kärlek:

Jorå, det betydde mycket att det var Timrå vi slog ut - men inte p.g.a. laget i sig. Däremot, hade laget bara haft supporters som dig, Hälge, miiiiike, Dream Team m.fl. så hade glädjen varit större över att vi gick till semi och mindre över att det var just Timrå vi slog ut. Förstår du verkligen inte den grejen? Angående "pendlingsavstånd" så slår jag hellre ut t.ex. Färjestad ur slutspelet än Skellefteå...

Jag förstår att det känns blytungt att förlora just den här kvarten. Jag trodde inte att vi skulle vinna den heller, med tanke på att vi inte varit bra sen vi mötte Färjestad vid jul, typ. Men å andra sidan - Timrå var aldrig solklara segrare i den här serien ändå. Det var däremot ett annat lag, i en finalserie, i slutet av 1900-talet...och DET, min vän, var en blytung förlust.
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
knaskamilla: Alltså, jag har lite svårt att förstå det där. Två lag i den högsta av hockeyeliten, på pendlingsavstånd.
Lägg därtill att det alltid förekommit munhuggningar mellan dess supportrar. Och du menar att det spelar mindre (eller ingen roll alls att det är Timrå ni slår ut)?
Personligen hade jag med fördel torskat i semin mot lag som LHC, FBK eller HÅVE med 4-0, så länge vi vunnit mot MoDo.

Det känns blytungt att förlora i kvarten mot ett lag som trodde att Timrå inte hade något att sätta emot. Harald hade antagligen valt ett annat lag med facit i hand. Timrå IK var värda segern om naturlagarna vunnit laga kraft. Tyvärr får man inte allt man önskar.

Nu önskar jag Färjestads BollKlubb lycka till och i synnerhet maestro Södertröm.

Må Crippe skjuta Färjestad till SM-guld.

Igen.
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
Ann: Ja jag drömde om att slå ut Modo, för det var dom som stod ivägen för ett avancemang.
Att det var just modo spelade väl mindre roll!

knaskamilla: Ja vad är det?
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
knaskamilla: Nej Hassan...... glasögonen halkat på sniskan nu igen?
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
Hassan:

Varsågod...Selina?
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
knaskamilla: Tack då vet vi..... verkligen intressant läsning.
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
Selina:

Åh. Jag tyckte att det viktigaste (nåja, nästan i alla fall) med segern igår var att vi slog ut Timrå, men det har verkligen väldigt lite med laget Timrå att göra. Typ förmodligen ingenting. Komplex? Nejdå. Däremot har vi ju lite revansch att kräva på vissa lag...Brynäs, t.ex. Färjestad är också ett sådant där lag som man som MoDoit inte direkt gillar.
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
Selina: Nåja! Visst hade många av oss oxå drömt om och slå ut Modo...Jag hade iallafall..
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
zigge: Du kanske inte ser oss som någon ärkerival, men vissa andra modoiter gör tydligen det eftersom det viktiga var att slå ut Timrå.
Tyder på nån form av komplex...

Och för att man ska kunna lyfta på hatten för en motståndare krävs att dessa förtjänat det oxå. Skulle för mitt liv inte skriva in ett grattis på en sida där "Skit ner er lillasyster! (ni är inte ens värd att användas versal)" står efter segern.
Nä då skickar jag hellre ett sms så endast personer jag känner är värd ett grattis får det!
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
zigge: Precis! Vissa inlägg här får en att baxna.
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
zigge: Vad tyckte foppa i malmö? Vem hyllade han? Inte Börje i alla fall.
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
250kg kärlek m fl: Hmm, vissa inlägg här får en att baxna, o fundera över personers mentala hälsa. Nåväl, själv har jag varit med så länge att jag har svårt uppleva en kvartsfinalförlust som det värsta i livet?Som Ni vet, har ju vi en FINALförlust som alltid kommer att svida! O eftersom TIK känns rätt 'nya' i ES, kan jag inte heller förmå mig kalla Er 'Ärke-rival'. Men det kanske kommer, om o när vi mötts i liknande raffel-matcher. Sen tycker jag nog ALLTID att man efter match kan komma igen o lyfta hatten för motståndaren, OAVSETT hur tungt det är, det gjorde faktiskt 'vi' då i april -99 (dock efter c:a 20 min ångest) till det lag, BIF. som då 'snodde vårt Guld'.
Väl Mött i Höst, o kommande säsonger!
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
Knylan: jätte bra skrivet
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
250kg kärlek: Håller med dig i alla punkter !
Minsta sonen snart 6 år grät i en kvart efter matchen och ville krama om Kenta och spelaran så mycket berör Timrå - små som stor !! TACK Kenta för alla dessa härliga år !! och laget förståss. Det är fördjävligt att MODO fick gå som segrar ur denna matchserie. JAG ÄLSKAR TIMRÅ !!!!!
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
hellge: Allt jag skrev i det där inlägget handlade om det som sker på läktaren, vad som skrivs eller diskuteras härinne är fullkomligt ointressant.
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
Hassebo:

Åh, trist. =/

250kg:

Nå, nu var det faktiskt inte jag som försökte (även om jag måste säga att det har gått alldeles utmärkt att kommunicera med både DreamTeam och Hälge efter förlusten). Men jag förstår hur du menar. När vi hade förlorat finalen -99 gick jag inte till skolan dagen efter, för jag visste att mina icke-hockeyintresserade vänner inte skulle förstå hur allvarligt det var.
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
knaskamilla:

Timrå förlorar i en sjunde och direkt avgörande match i den fjärde perioden, mot ärkerivalen MoDo. Att ens då försöka kommunicera med det förlorande lagets supportrar får anses svårare än att medla i Irakkonflikten.

Den här dagen känns mer grym än någon annan dag jag kan minnas. Och tro mig, det finns fler som känner samma sak.

 

Jag känner trots allt stolthet. Ett lag som varit drabbad med massor av skador på klasspelare, som matchat enskilda spelare oerhört hårt, tvingar fram en sjunde och avgörande match mot ett lag som satsat i år för ett SM-guld. Det är nästan en bragd bara det. Som vi genomför denna kvartsfinalserie är det självklart att det känns surt när vi inte förmår att knyta ihop säcken. Det i kombination med det ”hat” som finns mellan lägren gör att ingen supporter vill höra ”tack för en god match” eller något annat som inte har någon betydelse just för stunden.

 

Hade vi fått spela ihop laget efter alla skador skulle jag tro att denna matchserie varit slut efter 5 eller högst 6 matcher.

 

Ja, jag är bitter!

Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
knaskamilla: Ironi är inget jag är bekant med ;)
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
Hassebo:

Om du syftar på ramsan så skulle jag vilja påstå att det var ett stort mått ironi i den. I alla fall skrek jag den med ironi.
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
Knylan:

”Ni saknar totalt finess och smak… Modo är ett lag som man liksom "håller på", och sen så slutar det i princip”

Vet du vad Knylan, dina åsikter är ”mannen på gatans” åsikter. Det finns inte mer substans i dem än min mammas hockeykunskaper. Jag tycker det låter som din självömkan nafsar dig själv i rumpan.

Du säger att MoDoiter saknar finess och smak. Antingen har du brytningsfel eller så är du totalt blind. Jag har inte hållit till här på HS så länge. Men jag kan konstatera att det finns en hel del trevliga Timåtyper, men det finns också ett helt koppel osympatiska individer.

Det är en väsentlig skillnad att retas, att verbalt argumentera och att komma med osmakliga oförskämdheter. Om du kallar det ”finess och smak” så tror jag att det är få som uppskattar din smak.

Själv tycker jag att det är klasskillnad. Vi håller en mycket högre intellektuell standard. Fast det är ju också bara en ”mannen på gatan-åsikt”


Det är alltså inte alltid din goda smak segrar. Som knorr på avdelningen god smak avslutar jag med ett citat från Knylan:


"Sen så är det svårt att beskriva den makt man känner när man i stort sett förstör stämningen i en hall med +7000 åskådare.
Knylan @ Sundsvall 2007-03-15 17:59"
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
knaskamilla: Efterkonstruktionsmässigt kan man ju tolka det så.
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
Sen att det ens ska gå att filtrera bland känslorna när man vunnit i sudden i sjunde avgörande och fokusera mer på motståndarsupportrarna tycker jag borde vara ganska oroande. Att dom just hånar är inte grejen, det hör till. Men det ska helt enkelt inte kunna komma efter en sån här vinst.
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
knaskamilla: Inte krossade direkt mer lite nymalen....
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
Hassebo:

Jag skulle nog vilja hävda att både supporters och spelare kände sig ganska krossade direkt efter Svartens mål igår.
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
Riktig kross när det avgörs i sudden, sjunde avgörande... såpass? ;)
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
knaskamilla: Grejen med Modo är mycket att de saker vi hatar hos er allra mest, är saker ni förmodligen inte tänker på. Exakt samma sak gäller Färjestad. När man åker ur i en kvartsfinal så skiter jag fullkomligt i all sportslighet, jag vill inte ha ett skit att göra med motståndarsupportrar som ska tacka för "en god match" tex. Färjestads ansiktsmålningselit är fantastiska på den där biten, och det är den biten jag hatar hos dom allra mest.

Det som gjorde så jävla ont igår var att vi förlorade mot ett lag som jag inte kan unna att vinna, och absolut inte dess supportrar. Hade jag stått på Söderstadion hösten 2001 som motståndarsupporter så hade jag kunnat unna Bajen det SM-guldet. Supportrar som lidit i då 104 år, och äntligen får stå överst. Där finns en oerhörd passion och hängivenhet. I Modo finns ingenting, absolut ingenting.

Ni saknar totalt finess och smak. Hela storebrorsgrejen, med allt som hör till körde vi totalt slut på för 3-4 år sen, ni, eller eran klack egentligen, kör stenhårt på den biten fortfarande. Ni saknade klack för 2-3 år sen,

Det känns helt enkelt som att man verkligen kan älska en klubb som Timrå IK, och göra precis allt för den. Modo är ett lag som man liksom "håller på", och sen så slutar det i princip.
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
zigge: En ansiktsmålning för mycket där.
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
knaskamilla o actionleffe: Den där sinuhe måste ätit konstiga svampar eller nåt i sin håla i Älandet o sen hittat på denna story. Knappt man begriper vad han menar, men vad ska man begära av en lilafärgad JöJje-diggare?
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
actionleif:

Ni är inte lite kinkiga heller. Ni vill inte höra ramsor som "så går det till när vi krossar lillebror" och ni vill inte höra vänliga ord (om det nu var sådana hon sa)...
Kommentera

Sv: Supotrar! Skärpning!
knaskamilla: Tyckte väl att hon påminde lite om en häst.

Jag uppfattade det som smörj i ansiktet i vilket fall.

Som jag skrev tidigare så uppskattas inte såna tröstande ord just efter en sådan här förlust heller, sen att det kommer från en modoit gör ju inte saken bättre precis.

Mycket möjligt att hon hade en gammal foppatröja på sig.
Kommentera

860630 · »