1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582428 inlägg · 6215 ämnen

Supporterresor

302787 · » Till forumet


Sv: Supporterresor
mike: Karlskoga effekten! Kommer ihåg när TIK mötte Bofors. Då ville en hel sektion boforssupporterflickor att bussen med TIK:are skulle hänga med på efterfest. Vet att någon skäggig Boforsare erbjöd mig en tusenlapp för TIK-tröjan. Erbjudantet ignorerades. Minns att Willysson var skitsur. Han yrade något om att kor och människor har samma kroppstemperatur när vi stannade för kisspaus vid en stor beteshage...

Tänk vilka minnen man har från forna TIK-resor.
Kommentera

Sv: Supporterresor
mike:
jag sparka snett?? nääää...det var ju du...;0)


kan för er oinvigada berätta att med otroligt stor hjälp av Dragan 2k härinne på Sps så kommer den nya TIK031 hemsidan kommer ut i internet djungeln i morgon efter 18:00 den nya adressen är www.tik031.se VÄLKOMMEN IN ...

mike...
näpp..tyvärr så förlorar vi med 9 - 3
Kommentera

Sv: Supporterresor
gud: Så har då den långe brede fd snesparkande guden talat (tänkte på Finsta ABK angående snesparkar dårå.) Kom dock ihåg att det var jag som var den enväldige domaren i lallfånetävlingen. Jag funderar starkt på att skriva om reglerna tills nästa sejour så att slipsen vet av att den bör användas lite då o då. Fast nu har ju redan El Maco lovat att använda den så vi kör väl på med de gamla uråldriga reglementet.

Jag väntar med spänning på tills nästa Lallande Fåne Tävling går av stapeln!

Monstertips: TIMRÅ IK - jyrgårn.....4 - 2
Kommentera

Sv: Supporterresor
och den gränden ska vara mörk...

mike...
du i en tröja vars namn man inte kan uttala..??
vad är detta..ska vi träffa dig i den mörka gränden också...;0)
Kommentera

Sv: Supporterresor
Redax 2:
så han vägrar att bära den otroligt vackra slips med tallarna på...
Hmmm..vi får ta ett snack med honom i nån gränd nånstans..
Kommentera

Sv: Supporterresor
Smokey: Kan man strosa omkring under SCA-cupen i en såndäringa äckligt svart pikétröja med ett emblem som man bara inte vill prata högt om. Då är man nog allt bra mycket "pervert!" Men det kanske absolut värsta var nog under lördagskvällen (under SCA-cupen) då denna "pervert" fick miiike the man att bytlåna tröja under ett mycket kort augenblick inne på Oscar +30. Vem brudarna hängde på kan ni väl bara gissa? I alla fall så ville jag byta tillbaka rätt så snabbt även fast jag är relativt nygift 2000-09-30!

Ps. jag sålde många skott den kvällen!
Kommentera

Sv: Supporterresor
mike: Exakt den! Han har nämligen aldrig vågat ha den offentligt, så jag tycker nästan priset skall dras tillbaka...
Kommentera

Sv: Supporterresor
mike: Är westerlind en sådandär "pervert" tror du? Man är lite skeptiskt till folk med kamera efter gårdagens nudistläger-TV...

El Maco: Om dom kör "Jag går och fiskar" på "Ollan" så blir det väl att kolla Brynäs bildarkiv framåt midnatt.
Kommentera

Sv: Supporterresor
mike: Den kommer så småningom. Lovar att ha den på nästa TIK08-arr. Redax, om du är kvar på jobbet så kan vi knalla upp på söööder ihop nu.
Kommentera

Sv: Supporterresor
Redax 2: Du menar dändäringa gamla originalTIKslipsen från 1986 som El Maco vann efter att ha blivit utsedd till månadens lallande fåne eller? Ser fram emot lite tjusiga digitalbilder senare i natt. westerlind har säkert med sig Hasselbladar´n?
Kommentera

Sv: Supporterresor
Smokey: Bill höll garanterat på Linköping. Far och son med mustascher var däremot lite mer SSK.
Kommentera

Sv: Supporterresor
Åhh vad glad jag blir att min lobbying mot dessa arma Brynäs-jävlar änkligen har gett lite resultat. Först SCA-cupen i två raka säsonger för herr westerlind och nu detta, var ska det sluta?

Jag håller givetvis mina fettummar på att Brynäs fortsätter att ta efter Timrås alla braiga koncept. Det senaste i raden såg ju ut att kunna funktionera till en början i alla fall, alltså den beryktade Timrå-effekten dårå. Fast efter Brynäs senaste match mot MoDo så är det inte undra på om man blir lite skeptiskt?

Timrå IK är dom bästa - heja heja Brynäs och MoDo!
Kommentera

Sv: Supporterresor
El Maco: Men lite roligt är det. Det som slog mig att det verkar finnas någon form av blodsband mellan Linköpings supportrar och åskådarna på nudistlägret...
Träffade Filips farsa i dag.
Kommentera

Sv: Supporterresor
El Maco: När får vi se den berömda slipsen då..?
Kommentera

Sv: Supporterresor
El Maco: Kul, då ses vi säkert. Jag har endast det viktigaste - en svart pikétröja med sveriges mest beundrade och mytomspunna klubbmärke.
Kommentera

Sv: Supporterresor
westerlind: Coolt, jag har bord från 19.00. Ingen loge, ingen slips men kostym och vild blick.
Kommentera

Sv: Supporterresor
westerlund: Har Du TIK som 2:a lag nu, efter MODO?
Kommentera

Sv: Supporterresor
Smokey: Visa ballen är hett, gamle köpingsbon Filip Hammar visade snoppen i en amerikansk strpteasetävling på femman igår kväll, hetsad av Fredrik Wikingsson från Njurunda som hade Hammars och kameramannens könshår fastlimmat på överläppen. Kvalitets-tv!

Apropå ingenting: heja timrå och gå på, spöa djurgårn gör vi då. TIK08:or, kom till Olearys nurå. Jag loggar snart av i alla fall.
Kommentera

Sv: Supporterresor
El Maco:

Jag såg att Redax ska kolla på Timrå - Djurgården på O'Learys Götgatan - ska du också dit? I så fall har du tur: Rodrigues, Ford Prefect och jag har bokat bord där 18:30.

Varför vi ska se Timrå? Ja, det förstår vi inte ens själva. Men det är alltid kul att kolla in farmarlaget.

Lycka till ikväll, Timrå.
Kommentera

Sv: Supporterresor
Knylan: Kul att vi har så många olika typer av TIK:are tycker jag. Som när jag själv i unga år tokcyklade i TIK-tröja mellan Västerås och Timrå på MTB efter ett vad. En cykeltur som var nära att sluta illa när man glatt sladdade in på en dammig uterink i Horndalstrakten där några bistra gubbar gick och sommarspikade på planket. (I Horndal går troligtvis filmen "Sista Färden" fortfarande på biograferna.)

Inte bara i Turkiet som det är farligt att vara felklädd på fel ställe...

Fanatismen har många ansikten. Ta bara den knarrige FH som kan sitta med rundgång i hörsnäckan och hytta med käppen flera minuter in i periodpausen åt ett misslyckat TIK-anfall som visar sig vara en del av omspolningsritualen...

Eller Willyssons totala kanonförnedring (i Boforsland) av supertönten som visar ballen i såpafarmen... Det är fanatism på olika nivåer.

Som sagt, utan stubintråd blir det ingen röd & vit hocksydynamit!

Keep up the woork Knylan! Vi kanske borde sträcka ut våra armar och köra en "Friggebo-sång"?
Kommentera

Sv: Supporterresor
Knylan: Räckena suger kraftigt! Efter några matcher har man gått och fått Micke Lind-rygg.....;)
Kommentera

Sv: Supporterresor
El Maco: Jo jag vet, men jag kan inte peka ut fem enskilda saker, jag älskar hallen som den är nu, om man då bortser från detta med ingångarna. Kom även på att vi är lite missnöjda med räckena, skulle gärna haft dom högre, åtminstone just där vi står med trumman. Tror jag fick in någon positiv vink iaf... =)
Kommentera

Sv: Supporterresor
Knylan: Fanatism rocks. Det är fantastiskt kul att så många satsar så mycket tid och energi. Även om jag tycker att vi/de som inte kan eller vill ägna lika många vakna och sovande timmar åt ståplats gör en del nytta ändå. (Sen är det väl i och för sig bra för både individ och samhälle om vi är lite lagom lagoma.)

Det som gör att jag tjafsar med dig är att jag varit med så länge att jag har en del att jämföra med vad gäller timrås läktarkultur historiskt sett. Vi ska inte slå oss till ro men man ska samtidigt unna sig att gotta sig åt det nuvarande läget. Just nu känns det som lyxproblem, när jag var i din ålder låg jag mer sömnlös över att klubben knappt hade en spänn i kassan snarare än att det var svårt att få genomslag för en ny ramsa på ståplats. Men vafan - TQM!

Dessutom - du ombads säga fem bra saker om Sydkraftsladan men kom bara upp med en negativ ;-)
Kommentera

Sv: Supporterresor
El Maco: Åtminstone för mig fungerar det helt klart som en livsstil, jag tänker supporterklubb och läktarkultur nästan uteslutande. Det är den prioriteringen som jag gjort nu, och skolan blir helt klart lidande.

Anledningen till att jag diggar turkisk fotbollsläktarkultur är väl den otroliga fanatismen, om man då bortser från det i många fall hänsynslösa våldet. Folk står upp även om dom har sittplats och sjunger, arenorna rymmer väl typ 25000 i snitt vilket gör att det blir ett extremt kompakt tryck. Kika på länktipset. Det är Besiktas översteklackledare eller vad man ska säga, iaf han som styr det mesta när det gäller vilka ramsor som ska startas osv. Förmodligen mäktigaste klippet jag och sett, Dalan brukar också nå extas. =)

Sen går vi vidare till hallen då, ni ville att jag skulle nämna 5 positiva saker när det gäller Sydkraft Arena. Det enda jag har att gnälla på då är ingångarnas placering på västra, vi har ju blivit så illa tvingade att placera klacken ute i vänstra hörnet nu. Det bästa hade alltså varit att placera klacken på mitten.
Kommentera

Sv: Supporterresor
Djurgårdarna hade ett tungt mottagende vid ankomst Midlanda airport.
En av mina arbetskamrater välkomnade de med lite slangbella, hon fick de att springa som yra höns runt flyget:)
Kommentera

Sv: Supporterresor
SaraS: Precis, Vi ställer upp för klubben och annordnar dessa arrangemang , tacken då är att köra ut ca halva gruppen när det börjar dra ihop sig.
Kommentera

Sv: Supporterresor
örnie: Nej, det är ju lika illa att glömma att värna sina supportrar och ideella grovjobbare. Där måste det ju finnas öppning för dialog, annars står man ju där utan rätt snart. Precis lika farligt i en föreningsstruktur det.
Kommentera

Sv: Supporterresor
Dream Team: TQM uttyds Total Quality Management

:-)
Kommentera

Sv: Supporterresor
El Maco: TQM... och det betyder?
Kommentera

Sv: Supporterresor
mika: TIKTQM! Nåt för Bulla att jobba med.
Kommentera

Sv: Supporterresor
SaraS: När ni diskuterar att man skall få en belöning så håller jag med båda parter, men jag tar knylans parti i det här fallet.
När vi i tifo gruppen annordnar ett arrangemang så tar det många timmar att förbereda och det blir inte riktigt klart förren det har spelats upp.
När man är istortsätt färdig med förberedelserna så kommer det på matchdagen en vakt och säger "nu måste ni gå ut o ställa er i kön" Svar: Men vi är tifo gruppen vi håller på att göra klart det sista.
Spelar ingen roll vad vi säger då istort sätt , för nu har dom i ledningen beslutat att 3st utav oss får stanna inne resten får gå ut och ställa sig i kön.
Är det rätt då att skicka ut övriga som inte kan stanna inne fast dom också hjälp till lika mycket?
Kommentera

Sv: Supporterresor
Knylan: Du har en snäppet snävare definition på supporterskap än vad jag har i alla fall. Cheerleaders har folk olika uppfattning om och du är väl inte ensam om din även om majoriteten kanske är positiva.

Supportande som livsstil? Jag vete fan. Jag har många andra intressen det medges så jag passerar inte nålsögat. När det gäller referenserna i övrigt så är den turkiska fotbollsläktarkulturen en jobbig våldskultur som jag är rätt glad om vi slipper. Mer tårgas i ladan eller?

Jag tror å andra sidan att ganska många som vistas i Östrands skugga lever med hockeyn dygnet runt trots att det inte yttrar sig på samma sätt som i Istanbuls asiatiska del eller hemma hos Knylan.
Kommentera

Sv: Supporterresor
Knylan: Det stora problemet i alla sammanhang av ideellt arbete att när man har jobbat tillräckligt mycket så vill man ändå ha belöning av något slag till slut. Då faller ju liksom tanken och så hamnar man där med sur läpp och utan lust för vidare engagemang. Jag tror att det är viktigt att påminna sig själv och andra att man gör saker oombedd och även om det tillför klubben/föreningen/partiet en hel del så är det frivilliga gratisarbetet förutsättningen för att det ska funka.

Sedan kan man ju alltid diskutera ersättning och belöning, men man får alldrig glömma att de ekonomiska intäkterna nog alltd är viktigare för föreningen än det ideella arbetet, framförallt om alla eldsjälar vill ha friplåtar. Så har mången fin organisation stupat...
Kommentera

Sv: Supporterresor
Stefan Jalonen:
Helt rätt.
Gnälligare än Knylan får man leta efter. Snart efterlyser han väl utomhusrinkar också.
En uppmaning Knylan:

- Nämn fem bra saker med den nya Arenan.
- Nämn fem saker som kan göras bättre, samt hur dessa skall genomföras.

Träffs ikväll på Västra STÅ!!
Kommentera

Sv: Supporterresor
Knylan: När du skriver att du är inspirerad av klackar och läktarkultur i Italien o Turkiet så antar jag att det är fotbollsklackar som du menar. ( Den Turkiska hockeyn har väl ännu inte så mycket att ge, antar jag.) Fint, men fotboll och hockey är inte samma sak, förutsättningar, historia och kultur är olika.

Hockeyns rötter finns i Kanada och USA och läktarkulturen där skiljer sej en aning från vad man kan uppleva på derby mellen Galtasarai och Besiktas.

1. Man törs gå på arenasport som tjej.
2. Barnfamiljer törs gå på arenasport.

Hockey behöver både ståplats o sittplats. Den behäver oxo ett helhetsgrepp på arrangemang, inramning, arena och andra förutsättningar för totalupplevelsen. med nya Arenan finns bra förutsättningar.

Mera TQM inom hockeyn - kanske ElMaco skulle uttrycka saken?
Kommentera

Sv: Supporterresor
Knylan:
Tänk vad allt skulle bli bra om vissa personer inte var så j-la negativ till allt som inte är precis som dom vill...
Kommentera

Sv: Supporterresor
Förtydligande: Det är inte så att det är själva principen med sittplats jag gnäller på, jag vet att det sitter folk på sittplats som förut stått i klacken (verkar främst vara så på Östra) förut så det tvivlar jag inte alls på. Ingen skulle bl gladare än jag om man kunde köra växelramsor mellan sittplats och ståplats. Se tex på "Andra sidan är ni klara", den tenderar till att vara i det absolut barnsligaste slaget men fungerar så fantastiskt bra.

Dock så blir jag less när klubben inte inser vilket jobb vissa lägger ner, och kan heller inte premiera det, inte ens med gratis inträde i vissa fall.

För mig handlar väldigt mycket om mentalitet, det verkar i princip bara var jag som tänker i dom banorna. Bilden jag har fått är att det inte verkar vara avsevärt många som har sitt supportande som livsstil, som lever med hockeyn dygnet runt, året runt.

Jag är sjukligt inspirerad av klackar i främst Italien och Turkiet, vilket i sin tur bidrar till mina totalt nergrävda åsikter. Jag kommer aldrig kunna inse vikten av cheerleaders på idrott osv, är starkt skeptisk mot att ingen kan se något negativt att vi tydligen vill hämta våran läktarkultur från USA. Dessa saker har jag vidrört ett flertal gånger här i GBn. Problemet är ju att man är tämligen ensam om att ha dessa åsikter.

Dock så kan man ju fastställa att om det helt plötsligt skulle se ut som jag innerst inne vill så skulle klacken bestå av cirkus 15 pers.
Kommentera

Sv: Supporterresor
Nu då tillbaka till ämnet...

Tjosse: Jag kan inte se att du är anmäld till resan...
Vill du klaga på för få matcher på helgerna så slå en signal till hockeyligan. Det är deras "fel"

Vi kan tyvärr inte åka 3 bussar till Modo, men kunde vi så skullle vi glatt göra det.
Till Brynäs hoppas vi (jag iaf) på 4 bussar.

Nu är det i början av säsongen och många har inte intresset att åka nu. De väntar till slutet av serien *oh déja vu*
Kommentera

Sv: Supporterresor
lincoln: Ja nog är det en häpnadsväckande diskussion.
Om man står eller sitter spelar ingen roll bara trycket är grymt.

Själv har jag svårt för att skrika sittandes men sen hemoröjderna kom så har det blivit lättare.
Pga detta faktum så står jag än så länge men så fort dom försvinner så ska jag ta o sätta mig o se hur det verkar vara :))

Apropå det mångkulturella samhälle vi befinner oss i, finns det inga japanes platser med matter o sånt?
Stå på knäna? Det är ju nåt mellanting, är det inte? :))
Kommentera

Sv: Supporterresor
Häpnadsväckande diskussion...

Varför skulle ståplats försvinna. Va fan, här har dom ju byggt en kanonbra ståplatsläktare just för att ståplats inte skall försvinna!!!

Varför skulle det vara nödvändigt att "trängas för sitt lag" på Ståplats? Är det inte bra då att det sprids en del genuina fans även till Sittplats som kan dra igång dessa sektioner?

Tycker att SydkraftArena förenar det bästa med modern hockey. Inte som Globen - inte som ladan...Plats till klacken etc på stå, plats för slipsar-entusiaster-barnfamiljer etc på sittplats och plats för sponsorer i logerna!

Själv sitter jag numera. Varför då? För att det är bekvämare. Ny generation på ståplats får lösa av när vi andra får ont i ryggen efter en period på stå...

Nu plockar vi Djurgården i stället!!!

TIK - DIF 5-2 (Hahlin 2, Söderström, Koskinen, Sundin)
Kommentera

Sv: Supporterresor
Draget och atmosfären under första hemmamatchen i nya arenan var bland det mäktigaste jag varit med om. En underbar upplevelse.
Trots det har Jimmy, Knylan och jag ändå rätt. Mer mansröster till ståplats.

Trots alla dessa "klagomål" ligger vi ändå tvåa bland sveriges hockeyklackar. Inte så dåligt, trots allt ;)

Men börjar vi inte åka på resor kommer vi sjunka, sakta men säkert.
Kommentera

Sv: Supporterresor
JimmyH: The search for excellence through continuous improvements, the key to success and prosperity. Thats the spirit!

Men ibland är det bara förbi gnällgränsen. Då blir ingen gladare.
Kommentera

Sv: Supporterresor
El Maco: Drag kommer det alltid vara ja, men med de förutsättningar som finns borde det kunna vara hur grymt och mäktigt drag som helst. Det är det ibland också men alldeles för sällan.

Mer mansröster till ståplats!
Kommentera

Sv: Supporterresor
JimmyH:
Ett bra sätt att få ut ramsorna är att alla kommer på SK:s medlemsmöte den 15/10. Då kan man ju dela ut flygblad med nya sånger.
Kommentera

Sv: Supporterresor
El Maco: Kan intyga att den nya ståplatssektionen givit om möjligt än bättre förutsättningar. Själv stod jag någonstans i mitten mellan av kortsidan strax ovanför målet och skrek. Fick med mig närmaste omgivningen och om fler gör som mig kan stämningen fortplanta sig och nå än längre från klacken.
Kommentera

Sv: Supporterresor
Skarin: Sant, försvinner klacken så har vi inte klack. Truism. Jag tror att risken är begränsad under överskådlig tid.

Jag tror att med nya ståplats (som jag inte sett mer än som skelett i somras) så har vi för första gången någonsin en sektion där alla ser bra vilket borde underlätta både rekrytering och möjligheten att bevara folk i klacken. Se på Färjestad som verkligen inte hade någon klack att tala om, där har det exploderat i och med nya hallen. Även HV, som alltid haft bra klack, har fått bättre stämning med nya stora klacksektionen trots stoppade stolar åt den sittande publiken.

Så länge sextusen personer går och kollar kommer det att vara drag.
Kommentera

Sv: Supporterresor
El Maco: Visst, men fortsätter utvecklingen till att folk väljer sittplats istället så har vi snart ingen klack.
I och för sig.......de 13-åriga tjejerna blir ju äldre........
Kommentera

Sv: Supporterresor
Bergius: Skillnaden mellan Idrottsparken och Sydkraft Arena är tillgången på sittplats. Om Timrå skulle differentiera priserna på sittplats efter ålder skulle en demografisk förskjutning ske. Rumpans storlek varierar visserligen delvis med åldern men tar oavsett det samma plats på sittplats.
Kommentera

Sv: Supporterresor
sh@nti: Ja det är helt sant. Vi är ett gäng som försöker få in mer nyskapande ramsor. Men många tycks vara svåra att få med. "Varför ändra något som redan funkar så bra?" Tycks den gemena attityden vara hos många av de lite äldre männen utan att generalisera för mycket ;)

Det är ytterst få nya ramsor som tycks gå att få igång klacken. Men det går väl med tillräckligt mycket tjat och tid. Den enda jag någonsin lyckas starta som blivit populär är "Vi är Timrå och vi ger aldig upp" men det behövs fler. Men "Timrå IK är dem bästa" håller ännu iaf.
Kommentera

Sv: Supporterresor
Jag är egentligen mot i princip all delning och segregering av åskådarleden - både sitt- och ståplats önskar laget all framgång. Det tar form av mer verbala åsiktsyttringar på ståplats men det förärar på inget sätt sittplatspublikens insats.

Fler unga tjejer? Kanske en egen klack då? Nej, allvarligt talat. Nog måste det gå att samsas om utrymmet runt rinken.
Kommentera

302787 · »