1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580937 inlägg · 6216 ämnen

Timrå-Riga

1170234 · » Till forumet


Sv: Timrå-Riga

Det är möjligt att Dinamo Riga varit synliga i trakten även tidigare? De är ju flitiga Sverigebesökare sedan 70-talet och körde då oftast sina turneer under speluppehållet dec-jan.

Jag såg dem i Rosenlundshallen i januari 1975, med ett synnerligen intressant tränarpar, Victor Tichonov-Vladimir Jurzinov. Det var ju dessa som tog över Sovjet efter "debaclet" i Wien 1977 och ledde laget till deras allra högsta höjder.

Dinamo Riga är det mest framstående icke-ryska laget från sovjetperioden och var också med och bildade den allra första sovjetserien. Det egentliga Dinamo Riga konkade 1995, så laget vi ser nu är en "konstruktion" med start i KHL förra året.

Kommentera

Sv: Timrå-Riga
Fler bilder/Samma fotograf
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
El Maco: Var det under juluppehållet så torde jag nog ha sett den matchen (fast det baseras på att jag inte missade mycket, om jag bara var hemma i Norrland)...
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
Abron:



Finns mål foton från Riga matchen....
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
El Maco:

Du är inte ensam......
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
El Maco: Det är faktiskt lite tungt.

Själv har jag inte sett Riga en enda gång. Jag får kanske nöja mig med att tippade rätt resultat och 50% rätt av Timrås målskyttar andra gången Timrå mötte Riga?

Fan, undra om man inte ska ta tag i expekt igen? Rätt första matchen måste ju vara ett tecken på kommande stordåd. Miljonvinsterna väntar!
Kommentera

Sv: Timrå-Riga

Hur många hockeysnackare har sett Timrå möta Riga två gånger? Under juluppehållet inför Allsvenskan 1992 mötte Sundsvall/Timrå (som vi hette då) Riga Stars (som de hette då) och torskade i Isstadion och jag var där då med.

Kommentera

Sv: Timrå-Riga

Hemma efter matchen. För det första: Vilket jävla väder. När Redax hade hoppat in i passagerarsätet vräkte det ner hagel och ösregn. Även om jag kör som en gud så blev vi sena till matchen och missade nästan första tio. Av det jag såg av första perioden såg Letterna vassare ut men eftersom Timrå vann skotten antar jag att det inte var hela matchbilden. Kvitteringen kom i spel 4-3 som såg... mindre inövat ut. Antar att Challe inte nött just den spelformen. Mål i sista sekunden i alla fall, väl avvägt.

I andra perioden tyckte jag Timrå höll spelet väl uppe fram till ungefär halva perioden där laget drog på sig två raka tvåminutare. Efter ett långt andra box play slogs pucken till icing och därmed inget byte. Press, press, press och sen en icing till. Av fem på isen hade tre spelat sådär 4+ minuter i sträck, en hade tagit sig till båset och bytt och back-Karlsson vilat sig i utvisningsbåset innan han avslöt. Där såg det rätt långsamt ut i skridskoåkningen ett tag. Challe timeoutade men vad jag såg hade de inga syrgasmasker i båset vilket skulle ha behövts. När väl laget fick byta var det inte mycket kvar av perioden.

Tredje perioden och två snöpliga mål i baken. Ett kontringsmål med spel med en man mindre (nån sat att Lander var syndaren som drällde, jag vette fan) och ett mål när Erixsson med pucken under kontroll och gott om tid på sig  gjorde ett löjligt rensningsförsök via rundeln som var värsta snedskottet. Istället för att slå bakom mål drog han ett slagskott rakt in i planket bakom Åkerlund som studsade in framför mål. Viss kalabalik där någon nästan lyckades rensa bort men Letterna till slut fick in pucken.

Sista tredjedelen av perioden fick Timrå fart och satte press på Riga. Målet i power play där Pärssinen frispelades helt ensam i slottet. Såg ut som att Rigaspelarna stod på hälarna där, så lätt blir det inte när elitserien börjar... Flera fina chanser till kvittering på slutet men resultatet rättvist. Riga hade flera skott i virket också.

Ska man dra några slutsatser? Nja... En riktig kalle ankamatch när det gäller taktik och kombinationer så klart, vad kan man vänta sig. Pärssinen fick mycket utrymme att finta och dra, improviserat man-manförsvar passar en lirare som honom. Mattias Karlsson spelade rejält och avvärjde flera farliga lägen med smarta defensiva initiativ. Starkov såg bra ut i första halvan, sen försvann han ur mitt medvetande. Meunier fick inte till det. Sonntag gjorde inte bort sig, spelade enkelt. Sunnqvist såg imponerande ut på backplats. Moe och Erixson hittade inte varandra. Åkerlund gjorde några snabba reflexräddningar. Utelämnad vid de två Rigamål jag såg. Anger och Gabriel Karlsson stack inte ut, dock är väl två assist till Anger i debuten en god statistisk utdelning. Lander har blivit en stor pojke. Samuelsson också. Tobias Sjödin fick ganska mycket speltid. Hade dålig koll på övriga småttisas och huruvida de spelade,

Generellt sett skönt att se att man inte körs över av ett KHL-lag första matchningen på is. Långt kvar till första elitserienedsläpp som tur är.

Kommentera

Sv: Timrå-Riga
Bigthelin:
Men å andra sidan skulle ett ryggskott aldrig blåsas upp på sportbladet om det drabbade ett annat lag än Timrå.
Vafan. Vila i morgon. Lätt rehab på lördag traäna mjukt på måndag så är det fix!
Jag har haft ryggskott jag å på den tiden jag seglade Laserjolle. Då var ryggskott mer regel än undantag på våren när man var ovan/otränad.
(Nuförtiden är jag alltid otränad men å andra sidan har jag köl på båten)
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
dr-nix: Ryggskott?
Var inte det en följetong, förra året?
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
actionleif: detta är ju helt otroligt....
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
actionleif: kan inte hålla mig för skratt "Efter uppvärmningen skulle Elias Granath resa på sig från bänken och i samma veva ådrog han sig ryggskott". Sånt där kan bara hända en spelare som har kontrakt med Timrå iK :P
Kommentera


Sv: Timrå-Riga
Mathias: Anger kan alltså producera utan Bremberg , vad var det jag sa . Jag tror iaf på minst 25 poäng av Anger denna säsong.
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
Målen, Timrå: 1-1 Kiril Starkov (Niklas Anger) och 2-3 Timo Pärssinen (Niklas Anger, Gabriel Karlsson).
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
Dream Team: Då är det dags för mig att kliva in i handlingen då och lämna mina reflektioner på mitt sätt sett.

Helt underbart att få se hockey igen. Timrå gör en mycket bra match sett till förutsättningarna. Det blev ingen lett match med tanke på att letterna hade lirat 3 matcher innan. Första tio i varje period var Timrå mer eller mindre helt över. Sedan jämnar man ut spelet och dribblar bort de fysiskt kompakta Riga.

Tänkte även dra några kvällens höjdare jag med.

Kvällens Kung: Åke Lund. Briljerade långa stunder och räddade Timrå vid ett flertal tillfällen. Denna insats bådar gott och bäddar för mer.

Kvällens legend: Sandis Ozolinsh. Den forne NHL-backen i Colorado oc San José och tillika polare med Foppa visade upp sitt breda register och kunnande.


Kvällens nytändning: Timo Pärssinen. Såg fjäderlätt ut i offensiven och snurrade friskt med letterna bitvis.

Kvällens godaste: Korven. Snälla Arboga gör en nysatsning igen. Om inte annat för de grillade korvarna med räksallad.

Kvällens skönaste: Anders Huss. När jag ville ha autograf utav Ozolinsh och hojtade efter Challes hjälp så säger Hussen. "Amen vad fan Sjöstedt, kliv in du hos Riga. Du är ju LEGEND World wide web.


Kvällens trevligaste: Kenneth "Smokey" Engström. Jag hör ju att du är en sann lirare som vågar göra djärva dragningar. Ta den här skrapkoden så har du 200kr att betta för hos Nordicbet.


Jag träffade även Bärra Littmar och fick tre träklubbor i miniformat för att ta Sandis autograf och får behålla en själv.

Nöjd och glad trots förlusten sitter jag nu i bilen med Abron, DT och Dunc på väg hemåt i natten.

VI ÄLSKAR TIMRÅ!

Over and out.
Kommentera

Sv: Timrå-Riga

Åker precis hem från matchen. En jämn historia där det märktes att Timrå gick på lite folk. Speciellt i period två där det var väldigt långt till avbytarbåset ibland... 

Ingen tydlig matchning i vare sig PP eller BP. Åkerlund riktigt bra i kassen. Bland backarna kändes Fredrik Sonntag positiv sett till att man inte sett honom tidigare. Mattias Karlsson stabil. Moe/Ericson får icke godkänt, men det beror på att de spelade ihop. Bättre om man delar på dessa. Styf gjorde en typisk Styfinsats. Blandade och gav således. I övrigt en god backinsats. Utropstecken för Sunnqvist.

Bland forwards var Pärssinen lysande. Hade väntat mer av Anger, men han lyfte spelet efterhand. Starkov också ett klart plus. Han går för ett kontrakt kan man väl säga. Bästa spelare var Åklerlund utan minsta tvekan.

Kvällens dragning: Anton Lander, som bjöd en Rigaback på korv med samtliga tillbehör på.
Kvällens överraskning: Både juniorerna och Jesper Samuelsson.
Kvällens konditionssvagaste: Laurent Meunier.
Kvällens gubbe: Per Styf.
Kvällens taktikdrag: Challe, som förståndigt nog insåg att det var läge för time-out i andra perioden där avståndet till båset var övertydligt.

Kul med så många TIKare på plats. Vi fyllde nästan en läktarsektion.

Kommentera

Sv: Timrå-Riga
Timo såg riktigt pigg ut. Tyvärr gjorde inte Meunier det. Gick minst sagt trögt för honom.
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
actionleif: Timo måste vara hel i år. Ja och även nästa år.
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
actionleif: tack:)
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
Berglund: ja nog känns det här resultatet ok. Hade förväntat mig värre.

Någon som kan luska fram vem som gjorde andra målet?
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
Pärssinen satte tvåan.
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
49 tikare inne en fin sommarkväll lovar ju gott det ;-)
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
bucken: Håller med, 2-3 om det va det det blev nurå låter väl inte så farligt heller. Spelare som Caslava, Corso, Pääjärvi, Hynning och Sonnenberg saknas ju förståss och hade mkt väl kunnat varit tungan på vågen för 3-3 eller 4-3 :-P
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
Tråkigt men det ska ju inte gå bra nu men det skall bli kul att läsa om det i tidningen i morgon FAN VA KUL ATT DET ÄNTLIGEN ÄR I GÅNG
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
bucken: Jag tror dock Riga redan spelat träningsmatcher oxå plus att vi saknade mer tongivande spelare än vad dom gjorde så på sätt lär dom ha gjort en bra match endå.
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
Anonymous: timrå tom bur
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
Torsk
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
Cartman: 75 gjorde massa mål i början han också. Men Wandell var bra, i alla fall före Dallasresan som han gjorde, sen tappade han en del.
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
Bigthelin: time out ska det självklart stå
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
bucken: time our för riga nu
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
Cartman: verkar vara fullt ös från timrå nu
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
Cartman: Jag har ju gissat 3-3 spännande nu
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
Cartman: Tom Wandell Gjorde ju förstmålet ifjol, och vi minns ju hur det gick för han :D :D
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
5 min kvar
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
mikenomad: ja det var han
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
Cartman: Tror det...
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
mikenomad: Starkov kan bli riktigt bra om han får chansen o förhoppningsvis får han den och tar den
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
mikenomad: Vare han som gjorde första målet?
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
Snoop: Utan att ha en susning om hur matchen ser ut tippar jag att Starkov blir årets stjärnskott i tik.
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
Någon som vet vem som gjorde det andra?
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
Snoop: pp timrå nu
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
bucken: härligt skulle va kul om dom vände nu
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
bucken: 47:08 min - 3:2, efter en god majoritet av människor åtnjuter gäcka grindar


Ok?? så länge det vart mål så:P
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
bucken: Bra Linkan!
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
3-2 ja
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
Agera Linkan!!1!
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
Anonymous: Hmm ?
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
bucken: Nu rinner de väl iväg då...
Kommentera

Sv: Timrå-Riga
Anonymous: nej tråkigt 3-1
Kommentera

1170234 · »