1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581774 inlägg · 6215 ämnen

Timrås kalasvärvningar genom tiderna

880621 · » Till forumet


Sv: Timrås kalasvärvningar genom tiderna
JimmyH: Skröndödare! Varför ska en del ha sådan förbannad faktakontroll;)

Men du har givetvis som alltid rätt. Men en kul tid var det i alla fall.

Någon som vet oddsen på att Jonte viker ner sig mot finnarna? Det ryktas om att man kan betta på det.
Kommentera

Sv: Timrås kalasvärvningar genom tiderna
Kongo: Nik var värvad som förstacenter (eller han kom in sist i truppen och under hela sommaren sas det den enda pusselbiten som saknades var en rutinerad förstacenter, fast det insågs nog snabbt att Nik inte skulle fixa den rollen) och i den rollen så var han en sann flopp, vilket jag tyckte han var i övrigt också då han knappast kan bli beskylld för att vara en grovjobbare. Jag hade gett Salmi mer speltid än Nik, men det är jag det. Vi klarade oss ju kvar i alla fall.

Men det blev väl en 9-10 poäng av Slovenen i alla fall, tror t o m att han gjorde två mål i samma match en gång.
Kommentera

Sv: Timrås kalasvärvningar genom tiderna
Kongo: Precis!!! Dessutom såg den avige klubbhållaren till att Timrå IK fick ett gäng märkliga slovener som supportrar. Ett gäng som fortfarande håller sina tummar för något rödvitt lag i skuggan av Östrand. "Zupan" är inget annat än en tvättäkta legend bland de hårdjobbande mindre glamorösa "statisterna" som gästat elitserien.

Historien om när en busslast TIK-slovener gästade Karlstads forntida hockeyarena är en klassiker. Bristen på organiserade resor norrifrån var påtaglig. Bara en knapp handfull 08-or och TIK-bergslagensupportrar fanns i hallen när dessa slovener dök upp som märklig förstärkning. Med flaggor och dragspel!! drog man igån ett ös som sällan skådats i detta hockeytempel. (vissa påstår att det var därför hallen senare fick byggas om)

I periodpausen så vägrade Nic att besöka omklädningsrummet. Och han fick dispans att snacka med oss supportrar!!! Kanske ledningen insåg vikten av att denna hockeylegionär behövde snacka sitt hemspråk för att ytterligare ge allt till den klubb han betalades för att tjäna? Efter detta växte i alla fall Nic ytterligare några snäpp. Han tillhörde som sagt inte stjärnorna. Det var inte därför han var i Timrå. Men som vardaglig lirare genomförde han sitt jobb.

Nu fördes samtalet mest på ett språk som vi förvånade 08-or och bergslagsrelaterade fans kanske inte fullt ut förstod...

Men att under en periodpaus ha en TIK-spelare iklädd gul toppluva (!) som snackar med tillresta supportrar måste vara en unik händelse. Jag minns i alla fall detta märkliga möte. Köpte också Zupancics nötta TIK-tröja efter säsongen. Den är i dag skänkt till en mycket exotisk sportbar i ett land långt borta.

Timrå IK är en del av historien. En historia man kan läsa som fan läser bibeln, eller rättroget som en fanatiker;)
Kommentera

Sv: Timrås kalasvärvningar genom tiderna
Harryhaffa:
Nic "Zupan" Zupancic fyllde trots allt sin funktion under comeback-säsongen.
Timrå hade inte samma förutsättningar då som nu att locka tyngre namn till sig. Han var väl dessutom inte tänkt som mer än tredjecenter bakom Zätat och Micke Lind.

Akta så du inte får Smokey på dig.
Kommentera

Sv: Timrås kalasvärvningar genom tiderna
Timrårocker:
Det var nog många. Statistiken i Finland var det inget större fel på.
Kommentera

Sv: Timrås kalasvärvningar genom tiderna
Timrårocker: Själv röstar jag starkt på klass liraren Nic Zuppanski..
Kommentera

Sv: Timrås kalasvärvningar genom tiderna
den största kalasvärvningen måste änådock vara Valeri Krykov, vem trodde på honom mer än nubben innan han kom till Timrå? Det gick inte speciellt fort för honom men jag må då säga att han var en av de smartaste spelarna vi haft i klubben!
Kommentera

Sv: Timrås kalasvärvningar genom tiderna
spud: Att du inte fixar en brud istället för att smutsa ner vårat forum,det är ju bara skit som som kommer från dig.
Kommentera

Sv: Timrås kalasvärvningar genom tiderna
Dream Team: Nej KK var bra, men lika lite som jag tror att Machulda hade hamnat högt på er lista om han råkat göra ett mål på sina 2 min i elitserien så har KK spelat för lite för att hamna högt upp. Tiden har helt klart en betydelse för mig, då det signalerar lite klubbkänsla åtminstone i mina(mitt kanske det heter för oss modoiter) röda ögon(öga). Då tror jag nog att jag rankar Justin och Döme högre, justin för sitt spel, och Döme för sin attityd och liten del för sitt spel.

Sen var Hostak grym, den killen kunde teka.. För övrigt hoppas jag att Warg lärt sig några tekningsknep i TIK så han kan hjälpa oss i vinter att pallra oss över 40% strecket i vunna tekningar.






fighter: Ja jag ser hellre att de MODOspelarna som eventuellt varit aktuella spelar i MODO och gör det bra än att de gör en liknande säsong som JJ och JH. Och ifall du missat så kanske jag måste förtydliga att jag är väldigt imponerad av Strålman och Regin i detta VM och i slutspelet som var. Sen måste nog du vara ensam i världen om att tro att BÅG valde mellan Jonte och att inte ta ut nån alls, annars säger man inte ett så korkat argument som att "jonte måste vara bättre än inget iaf."
Kommentera

Sv: Timrås kalasvärvningar genom tiderna
Dream Team: Anton Strålman?
Kommentera

Sv: Timrås kalasvärvningar genom tiderna
El Aka Ali: På den svenska listan kan man lägga till en kul hockeylirare med kraft. Lage Edin värvades från Modo för att han hade så speciell backstil. Han var väldigt storväxt och hade relativt korta armar, vilket fick till följd att han hade en knepig fattning på klubban. Överlägset längsta klubban i dåtidens Allsvenska serie och otroligt svår att passera. Alla fastnade på ett eller annat sätt.
Även "Biffen" Nilsson borde finnas med på den svenska listan. Han betydde mycket för laget. Var lite av ryggrad på 60- och 70-talet.
Kommentera

Sv: Timrås kalasvärvningar genom tiderna
El Aka Ali: På avdelningen med utländska nyförvärv saknas Kiprosoff och Aki Petteri Berg, dom spelade visserligen bara lock-out säsongen men är några av de mest kända namnen som representerat TIK. Före Manderville skall nog också Valeri Krykov placeras.
Kommentera

Sv: Timrås kalasvärvningar genom tiderna
Kevin O Shea: Ähum.. hur ska jag göra för att komma ur den här knipan...?  ;-) Jag får nog göra om min lista och utöka den lite, för jag tycker inte att man kan bortse från Bosses betydelse i att vi gick upp säsongen 1999/00. Att han sedan var en väldigt blek kopia av sig själv under de matcher han gjorde senast i klubben är en helt annan sak

Slarvigt var ordet!

Topp-10, svenska nyförvärv genom tiderna, Timrå IK:

1/ Peter Lindmark
2/ Henrik Zetterberg
3/ Mikael Lind
4/ Boo Ahl
5/ Anders Huss
6/ Robert Carlsson
7/ Tommy Abrahamsson
8/ Joakim Nilsson
9/ Henrik Sandström
10/ Kent Norberg
Kommentera

Sv: Timrås kalasvärvningar genom tiderna
spud: Jonte är väl bättre än inget iallafall.det är fortfarande många som inte ställer upp.sen fattar jag inte varför vissa av er modoiter alltid och jämt o ständigt är härinne och hackar på våra spelare,vi vet att modo är svenska mästare i hockey,men supportrarna nää där finns det mycket att önska.
Kommentera

Sv: Timrås kalasvärvningar genom tiderna
Kevin O Shea: Håller med dig, men jag rankar "Pecka" som nr. 1 i alla typer av listor. Sedan så tycker jag som du att Tommy skall med och självklart Finn Lundström.
Det bästa klippet i värvningsväg som Tik gjort är däremot när "Giffarna" la ner hockeyverksamheten och Tik lockade över Håkan o Stefan Pettersson, Arne o Åke Lundström bröderna Broman och Lill-Åke.
Kommentera

Sv: Timrås kalasvärvningar genom tiderna
Dream Team: Angående svenska nyförvärv: Tommy Abrahamsson och Pekka Lindmark bör vara med på top 5.
Fast jag har svårt att säga vem som skall bort från din lista - möjligen Bosse (Fenomen)Ahl...
Kommentera

Sv: Timrås kalasvärvningar genom tiderna
spud: Kristian Kuusela borde som jag ser det komma högre än Martin Hostak på en sådan lista, sett till vad de haft för omedelbar betydelse för klubben, eller? Jag är även förvånad att spelare som Adrian Aucoin och Dan Hinote inte finns med ;)

Hela -90-talet fanns inte ekonomin i Timrå att värva utifrån. Inte etablerade spelare iaf. Därför byggdes ju lagen på svenska spelare, ibland förstärkta med någon spelare från Ryssland eller Finland. Det var egentligen från det att Nubben tog över som sportchef 2001/02, som hans goda kontaktnät i Finland började göra sina tydliga intryck på spelartruppen.

Topp-7, utländska nyförvärv genom tiderna, Timrå IK:

1/ Kimmo Kapanen, som egentligen var en mycket större anledning till att vi höll oss kvar i ES 2002 än Zäta. Betydelsen blev bara större, med säsongen 2002/03 i fokus.
2/ Kent Manderville
3/ Timo Pärssinen
4/ Riku Hahl
5/ Valeri Krykov
6/ [url=www.eurohockey.net/players/show_player.cgi?serial=1452]Dimitri Starostenko[/url]
7/ [url=www.eurohockey.net/players/show_player.cgi?serial=20986]Kjell Stephen Foyn[/url], som var en av orsakerna till att vi tog oss tillbaka till ES 1981/82.

Topp-5, svenska nyförvärv genom tiderna, Timrå IK:

1/ Mikael Lind
2/ Boo Ahl
3/ Robert Carlsson
4/ [url=www.eurohockey.net/players/show_player.cgi?serial=28898]Joakim Nilsson[/url]
5/ [url=www.eurohockey.net/players/show_player.cgi?serial=30340]Henrik Sandström[/url]
Kommentera

Sv: Timrås kalasvärvningar genom tiderna
Kevin O Shea: Det är svårt att minnas saker som skett när man inte var född.

Han har ju ändå valt bort en del nhl spelare som verkar varit lite sugen på en vår i moskva.

Jonte och Emwall är väl knappast det rutinerade gardet som laget lutar sig emot när det drar ihop sig?
Kommentera

Sv: Timrås kalasvärvningar genom tiderna
spud: Det var slarvigt!
Vart finns Mikko Leinonen och Juha Tuohimaa?
Utan Leinonen hade ni aldrig vunnit guldet -79, och Touhimaa (eller hur det nu stavas) är väl en av de bästa backarna som någonsin spelat i MoDo...

Vad gäller Bengans uttagande av gamla favoriter, så har han väl inte så många spelare att välja mellan. Det finns väl en hel hög svenska mästare - men dom har ju valt att inte spela i landslaget!
Kommentera

Sv: Timrås kalasvärvningar genom tiderna
Vi får ju inte glömma Kimmo Kapanen i detta ämne.
Kommentera

Sv: Timrås kalasvärvningar genom tiderna
Dream Team: Skillnaden är ju kommungränser. Sen ligger ju nya arenan lika mycket i järved som domsjö. Men helt klart är att de engång i tiden värvats av MODO. Jag antar att även timrå engång i tiden ringt Z och frågat om han inte vill spela med dem istället.

Kanske utländska värvningar är roligare att ranka?
Om man ser på våra utländska värningarna modo gjort skulle jag ranka lite snabbt och slarvigt såhär, 1 Krizan 2 Kaberle 3 Hostak 4 Horavara 5 Kiviaho :)
Kommentera

Sv: Timrås kalasvärvningar genom tiderna
spud: Min privata uppfattning är att väldigt få TIKare ser Zäta som ett faktistk nyförvärv. Det var ju knappast i Njurunda som han gjorde sig känd, menar jag. Likaså för Sedinarna. Vilken person, boende utanför Övik med omnejd, kopplade ihop dom med Järved från början?
Det är nog ungefär så tänket går kan jag tro. Men visst har du rätt - Njurunda är hans moderklubb, så Zäta är ett riktigt tungt "nyförvärv", och ett av skälen till att vi inte åkte ur ES säsongen 2001/02.
Kommentera

Sv: Timrås kalasvärvningar genom tiderna
Dream Team: Näslund skulle aldrig vara med på en 10 i topp lista av MODOs nyförvärv, säkert på nucs lista, men inte vår. Sedinarna är säkert med däremot. Men nog borde väl Z platsa på er lista över bra nyförvärv då ni legat kvar och sumpat i allsvenskan just nu utan honom.
Kommentera

Sv: Timrås kalasvärvningar genom tiderna
spud: Ja, Zetterberg kom ju till Timrå redan i junioråldern, så om Zäta ska räknas som en värvning så ska väl både Macke Näslund och Sedinarna ses på samma sätt. Plus säkert ytterligare ett gäng "MoDoiter".

Nej, Finn Lundström är ingen finne. Han har ett 30-tal landskamper för Tre Kronor på sitt CV. Dock så härstammar han från Laisvall. Därav namnet Finn, kanske? Mer om Finn på länken nedan.
Kommentera

Sv: Timrås kalasvärvningar genom tiderna
Pucken: Jag har ingen koll på den där finnen,men i modern tid måste ju Z vara den bästa värvningen.
Kommentera

Sv: Timrås kalasvärvningar genom tiderna
Friman SR: Håller med dej.Finn Lundström måste vara Timrås bästa värvning någonsin.
Kommentera

Sv: Timrås kalasvärvningar genom tiderna
Per HApps: Det måste vara Finn Lundström... Sarjerna rister ännu där Finn drog fram och tacklade. Sedan sade Arne Strömberg somså när Västra Frölunda värvade Finn Lundström...

- Nu har vi Finn, då vet ivartfall att vi kommer att ha Timrå efter oss...

Efter det åkte TIK ur och många år tog det innan vi synade rampljuset likt vi gör idag igen.....

FORZA TIK........alltid, alltid..........
Kommentera

Sv: Timrås kalasvärvningar genom tiderna
Dream Team: Pekka är tamefan det bästa vi haft, otroligt att aldrig den mannen blev proffs, med dagens målvaktsutrustning skulle han ha hållit nollan genom ett helt VM. :)
Kommentera

Sv: Timrås kalasvärvningar genom tiderna
tikaren1: Anton Strålman kan få en liten plats längre ner han har ju självklart inte vart bättre en dom där men han är en talang ! :)
Kommentera

Sv: Timrås kalasvärvningar genom tiderna
Per HApps:
Tommy Abrahamsson känns ganska het på denna tråd!!
Kommentera

Sv: Timrås kalasvärvningar genom tiderna
Per HApps: Här måste ju bara nämnas en av de stora Timråvärvningarna genom alla tider. Nämligen Kirunasonen och -56:an, tröja #15, Peter "Pekka" Lindmark. Det är nog få av oss som följde hockeyn på den tiden som inte minns hans uppåkningar till blålinjen i syfte att rensa ut pucken ur egen zon. Det var under den här perioden som undertecknad började hitta intresset för sporten ishockey. Att då få se en målvakt av Pekkas kaliber var förstås en ynnest och något man får vara tacksam för idag. Sämre idoler kunde man ha, menar jag.
Kommentera

Timrås kalasvärvningar genom tiderna
Floppvärvningar, snacka om att fokusera på det negativa, men det är väl det som är den äkta Timråsjälen.

Kalasvärningar, tycker att det är kuligare att fundera över.

Vill passa på att nämna Jocke Nilsson. Han kom hit när det uppgången bara var ett embryo. Är det någon som jag hade unnat att få lira Elitseriehockey med Timrå IK så är det just #10.
Kommentera

880621 · »